BIOM i Sindikat biciklista

Uzmi lopatu u ruke i voli svoj planet!

Dan planeta Zemlje

Nastavlja se suradnja BIOM-a i Sindikata biciklista. Pripremili su zanimljive akcije u Zagrebu i Sinju.

BIOM i Sindikat biciklista pripremaju zanimljiva događanja povodom Dana planeta Zemlje. Za početak, organizirano je promatranje ptica 22. travnja u Gradskom parku u Sinju. Okupljanje započinje u 9 sati kraj fontane i trajat će oko dva sata. Osigurat će se nekoliko dalekozora, ali je poželjno da ponesete svoj ako ga imate.

Prošle godine spomenuti su suradnici pohvalnom akcijom sakupili 112 kubika otpada mase 15 620 kilograma, a ovoga puta dodatno proširuju svoje djelovanje. Nova Zelena čistka održat će se 23. travnja od 10 sati na lokaciji željeznički most Mičevec u blizini zagrebačke Savice. Okupljanje biciklista započinje pola sata ranije ispod Mosta mladosti. Pridonesite očuvanju okoliša, uživajte na otvorenom i dobro se zabavite! Dolazak potvrdite na paula@biom.hr ili ivana.saric@biom.hr, a više informacija možete pronaći na poveznici.

Svi Sinjani mogu se pridružiti akciji istog dana od 9 sati na lokaciji divljeg odlagališta na biciklističko-konjičkoj stazi. Okupljanje je na zapadnoj strani obale rijeke Cetine, 500 metara nizvodno od Vučića brane. Dio opreme za čišćenje bit će omogućen, ali ponesite i vlastitu (rukavice i lopate). Očistite okoliš u kojemu živite i svoju namjeru potvrdite na e-mail ante.kodzoman@biom.hr. Dodatne informacije pronađite na poveznici.

Ne nalazite li se na ovim lokacijama, poduzmite nešto sami kako bi vaše mjesto bilo ljepše i ugodnije za život!

Komentari na članak

Vezani članci

Futsal dinamo poziva - spektakl na Šalati 05.09.2015

Uoči početka prve hrvatske malonogometne lige

Futsal Dinamo poziva navijače na spektakl na Šalati

Dinamo je u suradnji s Udrugom 'Jedni za druge' koja se bavi prevencijom ovisnosti, socijalnom i psihološkom rehabilitacijom te resocijalizacijom bivših ovisnika i osoba s invaliditetom pomoću terapije jahanjem organizirao niz aktivnosti. Klub je pokrenuo natječaj za izradu dizajna navijačke majice te tiskao iste, a sav prihod od prodaje ide udruzi.

Nipplepeople na S.A.R.S. festivalu

S.A.R.S. Music and beer festival

Brkovi dobro zasukali brkove, a „Frka” zapalila Sinj

Simbola, Ekskurzija Poljoprivredne škole, Nipplepeople i Brkovi zabavili su više od 800 posjetitelja S.A.R.S. festivala.

Kampus Rijeka

Čuvanje prirode

Proljetno čišćenje Kampusa Sveučilišta u Rijeci

Radna grupa za promociju održivog razvoja u cilju prevencije okoliša od onečišćenja Sveučilišta u Rijeci poziva vas da sudjelujete u proljetnoj akciji čišćenja Kampusa pod nazivom „Čisti kampus za čistu Rijeku” kako bi prostor koji vas okružuje bio uredniji i ljepši.

Naslovna

Projekt posvećen ulicama Zagreba i čarima koje one skrivaju

Projekt „Streets of Zagreb” – postanite i vi predstavnik svoje ulice!

Projekt se razvio u sklopu kolegija na fakultetu, no Petra se nada da će njen projekt zaći u svaku ulicu i svaki dio Zagreba.

Judo

Sveučilišno prvenstvo grada Zagreba

Prijave za sveučilišno natjecanje u judu

Iako je i natjecanje u karateu bilo predviđeno za isti dan, ono se otkazuje za ožujak, a točan termin bit će naknadno objavljen.