LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija u Westinu

Upoznavanje Turske kroz tursku kavu

Od 16. do 19. listopada u Zagrebu različitim će se aktivnostima obilježiti Tjedan turske kave, što je izvrsna prilika za upoznavanje turske kulture i tradicije.

Od 16. do 19. listopada u Zagrebu različitim će se aktivnostima obilježiti Tjedan turske kave, što je izvrsna prilika za upoznavanje turske kulture i tradicije.

Institut Yunus Emre organizira obilježavanje Tjedna turske kave u zagrebačkom hotelu Westin. Njegov je cilj promicanje turskog jezika, povijesti, kulture i umjetnosti.

Događaj će započeti 16. listopada ceremonijom otvorenja izložbe Turska kava, nakon čega će se, 17. listopada, održati koncert turske glazbe u izvedbi Kolektif İstanbula s početkom u 20 sati.

Centralni događaj zakazan je za 18. listopada kada u Zagreb stiže Osman Serim, priznati svjetski stručnjak za tursku kavu. On je, kao osnivač Food & Beverage Consultinga, vodio više od 180 projekata na području Turske, ali i inozemstva. U Diana baru Hotela Westin, s početkom u 10 sati, u programu je konferencija za medije – druženje s novinarima uz tursku kavu, na kojoj će također sudjelovati.

Svoja iskustva podijelit će i na predavanju i degustaciji turske kave u sklopu kojeg će održati prezentaciju pod imenom Priča o turskoj kavi – predavanje i degustacija, i to 18. listopada u 14 sati u Institutu Yunus Emre. U četvrtak, 19. listopada, s početkom u 18 sati prikazat će se film Priča o turskoj kavi u kojem će biti prikazana povijest turske kave od njenih početaka sve do današnjice.

Ovaj događaj idealna je prilika za upoznavanje bogate turske kulture i tradicije s kojom smo se već puno puta susreli upravo kroz šalicu kave.

FOTO: JASNA OŽANIĆ/STUDENTSKI.HR