Zaklada Ana Rukavina i Savez izviđača Hrvatske

Upišite se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Daruj krv

Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide) upisano više od 50 tisuća potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je 58 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

U petak 26. veljače od 17 do 19 sati u prostorijama Udruge studenata grada Splita (Ilica 54) u Zagrebu održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Ovu akciju Zaklada Ana Rukavina organizira na inicijativu i u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske u sklopu aktivnosti Dobro djelo svaki dan koju Savez izviđača Hrvatske provodi kroz veljaču, a koja za cilj ima napraviti što više dobrih djela za potrebite članove zajednice. Izviđači iz cijele Hrvatske kroz ovaj mjesec provode brojne aktivnosti, a akcija sa Zakladom Ana Rukavina jedna je od njih. „Stvaramo bolji svijet“ moto je Saveza izviđača Hrvatske, a akcijom upisa u Registar Zaklada Ana Rukavina i Savez izviđača Hrvatske žele zajedničkim snagama stvoriti bolji svijet pomažući onima kojima je pomoć potrebna.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Registar je lijek je u nama. Njime Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide) upisano više od 50 tisuća potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je 58 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Komentari na članak

Vezani članci

Žarkovica

Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik

Pomozite dubrovačkim četveronošcima

Društvo trenutno skrbi o 382 psa te 128 mačaka uz vrlo mala sredstva. Saznajte na koje im sve načine možete pomoći!

Studenti doniraju krv

Udruga studenata grada Splita poziva

Veliko studentsko darivanje krvi

Budi faca i sudjeluj i ti!

Paramount

Filmovi na YouTubeu

Pogledajte besplatne filmove na YouTubeu!

Filmski studio Paramount Pictures na YouTubeu je objavio preko 100 filmova koje sada možete besplatno gledati!

Knjiga pod lampom

Bolje je hrvatski

Osmislite hrvatske riječi za tuđice i posvojenice!

Smetaju vam strane riječi u hrvatskom jeziku? Osmislite njihovu hrvatsku zamjenu i proširite je u društvu.

Akcija darivanja krvi na Tehničkom fakultetu, Rijeka

Akcija darivanja krvi na Tehnčkom fakultetu u Rijeci

Daruj poklon koji život znači

U petak, 15. siječnja održat će se humanitarna akcija darivanja krvi u prostorijama riječkog Tehničkog fakulteta. Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka poziva vas da se odazovete i darujete vrijedan poklon.