LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BookCrossing Corner u Info zoni

Uključite se u svjetski pokret razmjene knjiga

U Info zoni možete besplatno uzeti nepročitane knjige ili ostaviti pročitane te se uključiti u svjetski lanac čitateljske razmjene.

U Info zoni možete besplatno uzeti nepročitane knjige ili ostaviti pročitane te se uključiti u svjetski lanac čitateljske razmjene.

U Info zoni formiran je BookCrossing Corner, svojevrsno mjesto razmjene knjiga na kojemu se mogu besplatno uzeti nepročitane knjige ili ostaviti pročitane.

BookCrossing je svjetski pokret koji je od 21. travnja 2001. godine do danas aktivirao više od milijun i pol aktivnih čitatelja i donatora knjiga u više od stotinu zemalja te svijetom kruži više od pet milijuna knjiga. Načelo je pokreta da knjige moraju biti slobodne, a ne zarobljene na policama.

Kada odlučite darovati knjigu,na nju se upisuje jedinstveni identifikacijski broj BookCrossinga (BCID) koji se preuzima nakon besplatne registracije na mrežnim stranicama. Označenu knjigu bookcrosseri ostavljaju na javnim mjestima ili mjestima predviđenima za razmjenu, kako bi je mogli pronaći i preuzeti drugi zainteresirani čitatelji.

Nakon čitanja knjiga se prosljeđuje dalje i time se nastavlja lanac čitateljske razmjene. Putovanje knjige koja je ušla u BookCrossing može se pratiti uz pomoć identifikacijskog broja upisanog na naljepnicu (BCID), dakako uz pretpostavku da novi čitatelj taj broj upiše na službenoj stranici BookCrossinga i na taj način javi da je knjiga kod njega.

FOTO: INFO ZONA