LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Mali poduzetnici"

Udruga CINAZ održala dvije radionice za poticanje kreativnog stvaralaštva

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ je započela s provedbom svog izvannastavnog i izvanškolskog programa za 2016. U sklopu programa održane su dvije različite radionice.

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ je započela s provedbom svog izvannastavnog i izvanškolskog programa za 2016. U sklopu programa održane su dvije različite radionice.

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ započela je s provedbom svog izvannastavnog i izvanškolskog programa za 2016. u osnovnim i srednjim školama s ciljem poticanja kreativnog stvaralaštva i kvalitetnog osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih. 

U sklopu provedbe programa u veljači su održane dvije radionice s grupom Mali poduzetnici u Osnovnoj školi Šime Budinića u Zadru, odnosno s učenicima petih razreda u sklopu učenja za poduzetništvo uz podršku njihove mentorice profesorice Nade Nekić, voditeljice grupe.

Prvotno je održana kreativna radionica decoupage ili salvetne tehnike 3. veljače 2016. Kroz radionicu koju je vodila voditeljica Udruge CINAZ, Morana Rogić, učenici su naučili kako od običnih starih predmeta, primjerice staklenih boca, drvenih i plastičnih kutijica itd. uz malo vedrih boja, kista i salveta različitih uzoraka dobiti prekrasne suvenire, ukrase i poklone. Radionica je ujedno imala i ekološku dimenziju, tj. razvijanje svijesti o očuvanju okoliša poznatom pod pojmom upcycling.

Druga radionica Prezentacijske vještine održana je 25.veljače 2016., a vodila ju je Ivana Perica, mag.novinarstva i stručna suradnica Udruge. Učenici su imali priliku naučiti o tehnikama izražavanja, kako napraviti kvalitetnu prezentaciju, savladati strah od javnog nastupa te izraziti sadržaj na razumljiv način, odnosno poboljšati efektivnost nastupa korištenjem vizualnih pomagala.

Udruga CINAZ u 2016. godini nastavlja s programom provođenja izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti za djecu i mlade te poziva sve osnovne i srednje škole zainteresirane za suradnju da se jave na e-mail: udrugacinaz@gmail.com ili posjete mrežnu stranicu Udruge.

FOTO: UDRUGA CINAZ