LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
CEO 2023.

Učenici Ekonomske škole Pula pobjednici Hrvatske ekonomske olimpijade

Više od 100 učenika na Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi pokazalo je svoje vještine financijske pismenosti. Najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Borna Zbašnik iz Srednje škole Delnice, a najbolji tim čine učenici Ekonomske škola Pula.

Više od 100 učenika na Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi pokazalo je svoje vještine financijske pismenosti. Najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Borna Zbašnik iz Srednje škole Delnice, a najbolji tim čine učenici Ekonomske škola Pula.

Hrvatska ekonomska olimpijada (CEO) uspješno je održana 20. lipnja u online formatu te je činila nacionalne kvalifikacije za odabir domaćih predstavnika na međunarodnom natjecanju, odnosno International Economics Olimpiad (IEO). Na natjecanju je sudjelovalo 100-tinjak učenika iz cijele Hrvatske, a najbolji pojedinačni rezultat ostvario je Borna Zbašnik iz Srednje škole Delnice.

Naš učenik Borna Zbašnik pripremao se za natjecanje i ovaj plasman rezultat je njegovog truda i rada. Posebno smo ponosni i na činjenicu da se zbog izostanka ostalih članova tima naše škole nije pokolebao te je na olimpijadi odlučio prisustvovati sam. Čestitke svim natjecateljima i dobitnicima Hrvatske ekonomske olimpijade. – izjavila je Sanja Kaloper, mentorica najboljeg pojedinačnog učenika.  

Međutim, za plasman na međunarodno natjecanje bilo je potrebno ostvariti najbolji timski rezultat, a u tome su uspjeli učenici iz Ekonomske škole Pula. Njihov tim, simboličnog naziva Team building, u sastavu Amelije Kramar, Petre Čakarević, Luke Đuranovića, Matea Ceina i Noela Mardešića osvojio je zavidnih 21 073 536 bodova.

Natjecanje je odlično organizirano, komunikacija s organizatorima bila je brza i jasna. Učenici su uživali u natjecanju, jako im se je svidjela simulacija života, shvatili su igru ozbiljno i osobno. Uživali su u svakoj minuti. Iskustvo za poželjeti. – izjavila je Maria Pokrajac, mentorica pobjedničkog tima.

Drugoplasirani tim pod nazivom Jude dolazi iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, a na trećem mjestu nalaze se Olimpijski izazivači iz Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice.

Podsjetimo, cilj je Hrvatske ekonomske olimpijade omogućiti učenicima da kroz Financial Literacy Game (FLG), u sklopu koje simuliraju prave životne situacije, pokažu svoje vještine financijske pismenosti.

Pobjednički tim predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom finalu, koje će se održati u Grčkoj od 24. srpnja do 2. kolovoza 2023., na kojem će sudjelovati predstavnici više od 30 zemalja. Međunarodnom finalu prethodit će proglašenje pobjednika i boot camp, koje će Centar za razvoj mladih, uz potporu sponzora Erste banke i Veleučilišta Effectus te partnera Arrive, HUKI-ja te Ekonomske klinike, održati u Zagrebu.

Više o natjecanju i rezultatima natjecatelja može saznati na web-stranici i društvenim mrežama projekta.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA