Likovna umjetnost

U tijeku peti natječaj za rad koji se predstavlja na pročelju CROZ-a. Odabranom umjetniku 5000 kn

Prikaz rada Ivane Barišić Tomšić

Do 26. studenog zaprimaju se radovi članova HDLU-a od kojih će se najbolji predstaviti na pročelju zgrade tvrke CROZ, a čijem će se autoru isplatiti autorski honorar od 5000 kuna.

HDLU i CROZ pokrenuli su suradnju kojom umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje se predstavlja na pročelju zgrade tvrtke, a originalni radovi trajno su izloženi u uredskim prostorima CROZ-a. U tijeku je natječaj za peto likovno rješenje plakata, a namijenjen je isključivo članovima HDLU-a.

Tema je za peti plakat Zahvalnost, a skice radova zaprimaju se do 26. studenog 2018. Odabranom će se umjetniku isplatiti autorski honorar u iznosu od 5000 kuna neto. Umjetničko će se djelo uvećati, skenirati i isprintati na plakatu dimenzija 12 x 4.80 m te postaviti na pročelju zgrade CROZ-a gdje će biti izloženo tri mjeseca. Ista se nalazi u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na ovu suradnju jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima. Dosad su izlagani plakati Helene Klakočar, Maje Bachler, Korine Hunjak i Ivane Barišić Tomšić.

Sve se dodatne informacije nalaze na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Rođendan umjetnosti

"Sketchbook Station"

Započni kreativno putovanje s brojnim europskim umjetnicima

Udruga Prizma otvorila je natječaj za sudjelovanje u projektu "Sketchbook Station". Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave do 25. svibnja.

Slikarstvo

Novo likovno rješenje

Rad asistentice s Akademije primijenjenih umjetnosti postavlja se na pročelje CROZ-ove zgrade

Tri će mjeseca na pročelju zgrade tvrtke CROZ biti postavljen plakat koji je izradila Korina Hunjak, a koji se bavi tematikom tehničkih dostignuća ljudske rase i digitalnom prirodom civilizacijskog razvitka.

Zvuk

Otvoren natječaj

Mladi umjetnici mogu prijaviti svoje projekte na peti Sound Art Inkubator

Otvoren je natječaj za 5. Sound Art Inkubator čiji je glavni cilj pružiti punu produkcijsku i prezentacijsku podršku mladim umjetnicima u realizaciji njihovih projekata koji se temelje na zvuku kao umjetničkom mediju.

Suradnici u Klubu Zona

Otvoren natječaj

Traže se honorarni suradnici Kluba Zona

Prilika za suradnju nudi se voditeljima različitih aktivnosti namijenjenih poboljšanju kvalitete života mladih u Splitu. Na natječaj se mogu prijaviti pojedinci, neformalne grupe i organizacije.

Budimpešta

Financijska podrška

Vlada Mađarske dodjeljuje stipendije u nekoliko kategorija

Prijave su otvorene do 28. veljače 2018. za semestralni/djelomični studij, odnosno do 30. siječnja 2018. za cjelokupni studij te istraživački boravak.