PICS@FESB

U sklopu novog coworking centra studenti FESB-a u pauzi od predavanja mogu igrati PlayStation 4

FESB zgrada

12. ožujka u prostorima splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje održana je svečanost otvaranja PICS@FESB – predinkubacijskog i coworking centra za studente Splitsko-dalmatinske županije.

PICS@FESB, čije se svečano otvorenje održalo 12. ožujka na splitskom FESB-u, predinkubacijski je IT-centar i studentski coworking prostor za poticanje i razvoj poduzetničkih ideja, projekata i start-upova. Novootvoreni prostor zamišljen je kao mjesto na kojem studenti, ali i mladi poduzetnici, mogu razvijati svoje ideje i raditi na projektima, ali i družiti se, učiti i odmoriti nakon predavanja. 

Prostor centra sastoji se od nekoliko povezanih cjelina – studentskog coworking prostora za 50 osoba, dvorane za organizirana okupljanja i predavanja IT-stručnjaka za 70 osoba, učionice opremljene s 24 računala te lounge prostora za okupljanje studenata i mladih poduzetnika. Prostorije su opremljene i ostalom nužnom infrastrukturom, kao što je 3D printer, a korištenje svih prostorija i popratnih sadržaja potpuno je besplatno

Računalna učionica; FOTO: Studentski.hr
 
Prostor je to u kojem studenti i mladi poduzetnici mogu sudjelovati u projektu ICT Županija, čiji je cilj Splitsko-dalmatinsku županiju pozicionirati kao županiju s velikim udjelom tehnologija i gospodarstva temeljenog na znanju. Svi sudionici u projektu mogu dobiti i mentorsku podršku, ističe Damir Brčić, voditelj projekta ICT Županija:

– Uz mogućnost besplatnog korištenja ovih prostora, svi studenti, ali i drugi mladi poduzetnici koji žele razvijati svoju poduzetničku ideju kroz PICS i projekt ICT Županija, od sada mogu dobiti i podršku u realizaciji svoje poslovne ideje, od mogućnosti mentoriranja u razvoju proizvoda kroz mrežu mentora i edukatora, do mogućnosti financiranja prototipa proizvoda.

Rektor splitskog sveučilišta, Dragan Ljutić, prilikom otvaranja PICS@FESB zahvalio se Splitsko-dalmatinskoj županiji i istaknuo kako Sveučilište cijeli niz godina aktivno radi na povezivanju studenata i realnog sektora: 

– Sa strane Sveučilišta, na sve načine potaknut ćemo mlade ljude da se usavršavaju, da rješavaju svoje probleme, da otvaraju svoje start-up tvrtke. Uostalom, uz postojeće male inkubatore, ne samo na FESB-u nego i na Ekonomskom fakultetu, u izgradnji je i Tehnološki park.

Iako je prostor tek nedavno otvoren, studenti su već imali priliku isprobati nove sadržaje, a, kako doznajemo, najviše im se svidio lounge prostor u kojem se nalazi i PlayStation 4 dostupan za igru. Također, prostor je opremljen udobnim kaučevima, televizorom i zvučnicima, a studentima su dostupne i igre za PlayStation. Nadamo se da će studenti FESB-a, ali i drugih fakulteta, uskoro imati priliku isprobati i ostale sadržaje te da će novootvorena računalna učionica, konferencijska dvorana i coworking prostor biti prvi korak k ispunjenju njihovih poduzetničkih ideja. 

Lounge prostor; FOTO: Studentski.hr

Komentari na članak

Vezani članci

Brucošijada FFZG-a, TBF

Nakon 5 godina iščekivanja

Više od 1000 studenata na Brucošijadi Filozofskog uživalo u dobroj glazbi

Studentima Filozofskog fakulteta, ali i ostalima koji uživaju u dobroj glazbi i provodu, konačno je vraćena brucošijada. Zabavu su uz TBF i Alena Vitasovića obogatili Fire in Cairo, Jolly Rogers, Kuku$ i Moskau.

isto

Panel-rasprava na EFOS-u

Studente se upoznaje s poduzetništvom na poljima ugostiteljstva, modnog dizajna, influencer-marketinga

Studenti Ekonomskog fakulteta, ali i svi zainteresirani studenti i mladi imaju priliku upoznati se s poduzetništvom na panelu gdje će im se predstaviti ugostiteljski objekti, modni dizajner i influencerice.

Obrazac

Ljetna škola u Zagrebu

Sve o pokretanju vlastitog poslovanja na Zagreb Summer Academyju

Od 20. do 29. kolovoza održat će se Zagreb Summer Academy. Ako ste osoba koja želi promijeniti svijet i razviti različite vještine, prijavite se!

Na Savi

Studentski život krajem prošlog stoljeća

FOTO: Azra u „Pauku", smjene politika i život na „Savi" 90-ih

– Uglavnom smo bili mladi i neozbiljni, željni zabave i događanja, pa čak i kad je počeo rat, a trudimo se takvima biti i danas. Tako da smo dosta neozbiljni za svoje godine. I savjet: budite i vi takvi! –

Edukacijsko naselje – SCool Fest: poduzetnici

SD Cvjetno naselje

FOTO: Prvi dan "festivala znanja" okupio ugledne poduzetnike

– Za uspjeh je potrebna upornost, tvrdoglavost i strastvenost. – ističe Krešimir Dvorski.