Mladi u potrazi za poslom

U Rijeci se održava predavanje o pravima i obvezama na tržištu rada za mlade

https://pixabay.com/photos/business-man-laptop-work-outdoor-2452808/

Cilj predavanja je podučiti mlade o Zakonu o radu kako bi bili spremni za tržište rada. Osim toga, predavanje će se baviti i studentskim ugovorima, ugovorima o radu i ugovorima na području sporta.

U utorak, 10. prosinca u 17 sati, u prostorijama SUMA-e u Rijeci za sve zainteresirane mlade održava se predavanje pod imenom SamoRadno: prava i obveze na tržištu rada za mlade. Predavanje organizira Savjet mladih Primorsko-goranske županije, pod vodstvom prodekana Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci doc. dr. sc. Vanje Smokvine.

Mladi se prilikom traženja posla prvi puta susreću sa Zakonom o radu, a ne poznaju ga dovoljno. Ovom edukacijom slušateljima će biti omogućeno upoznavanje s njihovim pravima i obvezama radnika i poslodavca. Cilj predavanja je olakšati mladima ulazak u svijet rada i učiniti im ugovore jasnijima i pristupačnijima te obilježiti Međunarodni dan ljudskih prava koji se obilježava istoga dana.

Program će se sastojati od dva dijela: prvi dio će se baviti pojmovima radnoga prava, a drugi će dio biti posvećen tematici studentskih ugovora, ugovora o radu, uključujući ugovore na određeno i neodređeno te ugovorima u području sporta.

Svi zainteresirani se moraju prijaviti na poveznici kako bi potvrdili svoj dolazak.

Komentari na članak

Vezani članci

Terry Eagleton

Filozofski teatar

Porazgovarajte s Eagletonom o Shakespeareu i prirodi tragedije

Sljedeći gost Filozofskog teatra zagrebačkog HNK je Terry Eagleton, autor četrdesetak knjiga iz područja komparatistike i kulturologije. Održat će predavanje "Shakespeare i priroda tragedije".

Devz Meetup

Tehnološki park Varaždin

Prijavi se na Devz Meetup

Riječ je o lokalnom meetupu za developere, dizajnere i sve druge koji žele nešto naučiti nešto novo.

TIM

Studentska udruga TIM

Pokreni se i postani poduzetnik, tri dana uz tri inspirativne priče

Trodnevni projekt studentske udruge Tim nastoji potaknuti mlade na promjene i poduzetničko djelovanje.

Projekt „Bolnica za medvjediće“ - učenje uz igru

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci kroz zabavnu dječju radionicu predstavili bojanku „Bolnica za medvjediće“

Cilj je ovog projekta smanjivanje dječjeg straha od odlaska liječniku te približavanje bolnica i bolničkog miljea našim najmlađim bolesnicima.

Prijava za posao

„Warm-up” Psihozija

Karijerno usmjeravanje za sve zainteresirane!

U novo izdanje Psihozija koje će se održati ovog svibnja na zagrebačkom Filozofskom fakultetu zainteresirane će posjetitelje uvesti Vladimir Benić, osnivač Career Centra, govoreći o svim elementima zapošljavanja.