350. godišnjica Sveučilišta u Zagrebu

U promet pušten novi tramvaj: od Ljubljanice do Dubrave s motivima Sveučilišta

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/jeste-li-se-provozali-sveucilisnom-zagrebackom-dvanaesticom/

Sveučilište u Zagrebu ušlo je u svoju 350. godinu postojanja, a tim se povodom možete provozati gradom, od Ljubljanice do Dubrave, u novoj dvanaestici koja na sebi ima posebne motive Sveučilišta.

Zagrebačko će sveučilište 23. rujna iduće godine proslaviti veliku 350. godinu postojanja što ga čini najstarijim sveučilištem s neprekinutim djelovanjem u Hrvatskoj, a povodom velike godišnjice njegova osnutka, u zagrebački je promet 12. studenog 2018. pušten tramvaj koji je ukrašen prigodnim motivima. On se od ostalih tramvaja razlikuje po vizualima grba Sveučilišta te oznaci 350. godišnjice, a također je obojen u tamnoplavu boju koja je važan motiv jednog od najstarijih sveučilišta u Europi uopće.

Ovaj posebni tramvaj prometuje na liniji broj 12, odnosno na relaciji Ljubljanica – Dubrava. Ako se do sada niste provozali novom Sveučilišnom dvanaesticom, iskoristite priliku putujući na faks, posao ili u slobodno vrijeme do Trga bana Jelačića te proslavite zajedno sa svojim Sveučilištem.

Komentari na članak

Vezani članci

Bandić i Šuker 2

Reakcije stižu sa svih strana

Dodjela počasnog doktorata Bandiću podigla na noge akademsku zajednicu

Fakultetsko vijeće PMF-a stalo uz Vijeće Filozofskog fakulteta koje je prvo u srijedu pozvalo sve sastavnice da se usprotive tom prijedlogu u Senatu Sveučilišta u Zagrebu.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište najavilo povlačenje tužbe protiv studenta Luke Kovača

Nakon što je zbog „povrede ugleda, časti, dobrog glasa i imena” Sveučilište u Zagrebu podnijelo tužbu protiv Luke Kovača, čini se da će ista biti povučena.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Ispovijest studentice FFZG-a

„Imam diplomu i četiri posla, više ni ne znam što je to slobodno vrijeme, a svejedno jedva preživljavam!“

Opis mog posla ne razlikuje se puno od opisa posla asistenta ili znanstvenog novaka. Kraj je srpnja, a za svoj rad još nisam dobila nikakav novac. Za cijelu tekuću akademsku godinu honorar vanjskim suradnicima nije isplaćen.

ZET tramvaj

Studenti reagirali na moguće naoružavanje ZET-ovaca

"Budem se u pancirki vozila u tramvaju; nismo sigurni ako kontrolorima daju oružje"

- Tomo Horvatinčić izašao je na slobodu, teroristički napadi su se pojačali, a sad će još i ZET-ovci postati kauboji?! Studentska "Lista načina na koji mogu nastradati" postala je duga u zadnje vrijeme. - jedan je od satričnih komentara.

Minerali

Raw Materials University Day

Saznajte sve o zapošljavanju i karijeri u sektoru neenergetskih mineralnih sirovina

Program uključuje obilazak 14 laboratorija i 6 zbirki, 12 interaktivnih pokaznih vježbi i 21 predavanje s 12 primjera industrijskih ili institucijskih partnera.