LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Niz odluka

U Gradu mladih bit će smještene osobe koje trebaju u izolaciju, uvode se i besplatni testovi

Zagrebački stožer donio je niz važnih odluka koje se tiču cijepljenja protiv koronavirusa, testiranja na koronavirus, ali i zbrinjavanja zaraženih osoba te onih u samoizolaciji.

Zagrebački stožer donio je niz važnih odluka koje se tiču cijepljenja protiv koronavirusa, testiranja na koronavirus, ali i zbrinjavanja zaraženih osoba te onih u samoizolaciji.

Dosta toga mijenja se u Zagrebu po pitanju koronavirusa. Naime, jedna je od novosti ta da se uspostavlja turistička COVID-19 ambulanta, organizira mjesto za izolaciju i uvode besplatni brzi antigenski testovi na koronavirus, piše Hina.

COVID-19 ambulanta uspostavlja se na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar od ponedjeljka, 2. kolovoza, pa sve do opoziva. Radno vrijeme ambulante u Aveniji Većeslava Holjevca 22 bit će svakim radnim danom, vikendom i blagdanom od 8 do 22 sata. Moguće je također kontaktirati ambulantu na e-adresu korona.siget@dzz-centar.hr i korona.siget@gmail.com ili na brojeve telefona:  091 489 7021 i 01 6598 464.

Gosti i turisti oboljeli od koronavirusa koji ne trebaju hospitalizaciju, kao i oni koji idu u organiziranu karantenu ili samoizolaciju bit će smješteni u objektu Grad mladih u Aleji hrvatske mladeži 19, također od 2. kolovoza nadalje.

Stožer je donio i odluku o provođenju besplatnog brzog antigenskog testa u ranije spomenutom Domu zdravlja, no, kako se navodi u priopćenju, za građane koji se žele testirati iz osobnih razloga, bez indikacija, test je besplatan, ali sami snose troškove postupka testiranja. Testiranje se obavlja svaki radni dan, vikendom i blagdanom od 8 do 11 sati bez naručivanja.

Važno je još napomenuti da se obustavlja cijepljenje u Domu sportova, Sportskoj dvorani gimnazije Lucijana Vranjanina i Srednjoj tehničkoj školi Jelkovec od 3. do 15. kolovoza. Cijepljenje će se obavljati na Velesajmu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati.
FOTO: PIXABAY