LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obilježavanje blagdana u Zagrebu

Trg kralja Tomislava postaje veliki ledeni park

U organizaciji Turističke zajednica grada, nizom kulturnih i zabavnih događaja krećemo ususret božićnim i novogodišnjim blagdanima.

U organizaciji Turističke zajednica grada, nizom kulturnih i zabavnih događaja krećemo ususret božićnim i novogodišnjim blagdanima.

Ususret božićnim i novogodišnjim blagdanima, Turistička zajednica grada Zagreba organizira velik broj događanja.

Obilježavanje započinje paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, a najveća ovogodišnja investicija je pretvaranje Trga kralja Tomislava u veliki ledeni park na otvorenom. Za uređenje Tomislavca bit će potrošeno oko 1,5 milijuna kuna, a ukupan proračun manifestacije „Advent u Zagrebu“ iznosi tri milijuna kuna, prenosi Večernji list.

– Klizalište smo odlučili premjestiti s prenatrpanog Trga bana Jelačića. Otvara se 5. prosinca i bit će otvoreno do 18. siječnja. Ulazak na klizalište plaćat će se 20 kuna, a najam klizaljki bit će 10 kuna. Osim što će se klizalište za najmlađe preseliti, Zagreb će nakitom koji je inače darovao gradovima prijateljima okititi i veliko božićno drvce. –  rekla je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld na predstavljanju manifestacije.

Najavljeni su i novi projekti poput koncerata s božićnih balkona koje će izvoditi Ad gloriam brass, i to 7., 14. i 28. prosinca s balkona u Tkalčićevoj 33. Dana 21. prosinca nastupat će na balkonu HNK. Novost je i novogodišnji festival Playground NYE u Boćarskom domu te Advent na Europskom trgu na kojem će se predstaviti izlagači iz Italije i Slovenije.

Advent na Zrinjevcu započinje 29. studenog, a tri dana prije započinje i Fuliranje kod uspinjače u Tomićevoj.

Na Cvjetnom trgu će se održavati manifestacija Klasika i jazz na Cvjetnom koja traje od 6. do 20. prosinca. Tradicionalna manifestacija Kapulica & lampioni će se, umjesto dosadašnje lokacije ispred ulaza u Dom hrvatskog društva likovnih umjetnika, održati 22. prosinca na velikom platou na tržnici Dolac.

Sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta – Artomat – traje od 12. do 21. prosinca, a tu je i tradicionalna novogodišnja smjena straže u podne na samu Novu godinu.

Advent na glavnom trgu poprimit će malo drugačiji izgled. Na njemu su radili studenti Arhitektonskog fakulteta, studija dizajna, Akademije likovnih umjetnosti i Filozofskog fakulteta u suradnji s Društvom arhitekata Zagreba na interdisciplinarnoj radionici. Šator će ove godine biti manji i kraće će se zadržati na samom Trgu, dok će se po raznim lokacijama postaviti mali darovi s brojevima u obliku kalendara koji će odbrojavati dane do Božića.

FOTO: VEČERNJI LIST