Humanitarna manifestacija

Tisuće lampiona ukrasile nebo nad Zagrebom

puštanje lampiona 2016

Puštanje lampiona već je tradicionalna manifestacija koja se održava u Zagrebu, a krasi je i humanitarni karakter.

Unatoč prohladnom vremenu, nekoliko se tisuća ljudi ove subote okupilo na Sveučilišnim livadama kako bi prisustvovali puštanju lampiona. Točno u 20 sati pet tisuća lampiona osvijetlilo je nebo, a cijeli događaj ima i humanitarnu notu.

FOTO: Facebook

Naime, ovaj je projekt nastao kao suradnja udruga Mogu sve i Hrvatska udruge za bolesti štitnjače. Kupnjom lampiona potpomagao se rad Udruge za promicanje inkluzije osoba s invaliditetom Mogu sve. Lampione se moglo ukrasiti porukama i željama koje su se zatim vinule u nebo.

FOTO: Facebook

Osim predivnog neba humanitarna nota, emocije i osjećaj pripadnosti širem kolektivu učinili su ovaj događaj uistinu posebnim. Ako ste ga propustili ove godine, ovaj će projekt zasigurno nastaviti svoju tradiciju te ćete narednih godina moći poslati svoju želju u nebo.

Komentari na članak

Vezani članci

Tjedan međunarodnog obrazovanja

Upoznavanje sa sveučilištima u Americi

Tjedan međunarodnog obrazovanja

U razdoblju trajanja Tjedna međunarodnog obrazovanja, studenti imaju mogućnost saznati koja su američka sveučilišta najbolja, kako se prijaviti na neko od sveučilišta, koje je stipendije moguće primati za studiranje u Americi, gdje pronaći adekvatne stipendije te kako se prijaviti za stipendiju.

Muzej iluzija pretvara se u Muzej realnosti

Suradnja Muzeja iluzija i UNICEF-a

Odvažite se iskusiti realnost u Muzeju iluzija

Muzej iluzija danas i sutra pretvara se u Muzej realnosti, i to prvi u svijetu. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje!

Muškarci plešu za žene na krovu MSU-a - naslovna

Humanitarna javnozdravstvena akcija

„Zumbathon” – Muškarci plešu za žene na krovu MSU-a

Humanitarna javnozdravstvena akcija „Zumbathon – Muškarci plešu za žene“ provodi se s ciljem osvješćivanja javnosti o prevenciji raka dojke i raka grlića maternice

Superoperater - Tvornica kulture

Zagrebačka rock četvorka

Superoperater u Tvornici kulture

U ovoj postavi čine novitet na domaćoj sceni, ali pojedinačno iza sebe imaju više desetljeća bavljenja glazbom u poznatim hrvatskim bendovima.

Adventski vijenac

Na današnji dan

Prva nedjelja došašća

Zbog svih sadržaja koji se za vrijeme obilježavanja adventa nude u našim gradovima, lako se zaborave njegovo značenje i porijeklo.