Humanitarna manifestacija

Tisuće lampiona ukrasile nebo nad Zagrebom

puštanje lampiona 2016

Puštanje lampiona već je tradicionalna manifestacija koja se održava u Zagrebu, a krasi je i humanitarni karakter.

Unatoč prohladnom vremenu, nekoliko se tisuća ljudi ove subote okupilo na Sveučilišnim livadama kako bi prisustvovali puštanju lampiona. Točno u 20 sati pet tisuća lampiona osvijetlilo je nebo, a cijeli događaj ima i humanitarnu notu.

FOTO: Facebook

Naime, ovaj je projekt nastao kao suradnja udruga Mogu sve i Hrvatska udruge za bolesti štitnjače. Kupnjom lampiona potpomagao se rad Udruge za promicanje inkluzije osoba s invaliditetom Mogu sve. Lampione se moglo ukrasiti porukama i željama koje su se zatim vinule u nebo.

FOTO: Facebook

Osim predivnog neba humanitarna nota, emocije i osjećaj pripadnosti širem kolektivu učinili su ovaj događaj uistinu posebnim. Ako ste ga propustili ove godine, ovaj će projekt zasigurno nastaviti svoju tradiciju te ćete narednih godina moći poslati svoju želju u nebo.

Komentari na članak

Vezani članci

pokloni

"Do-it-yourself" ideje

Inspiracija za DIY božićne poklone u zadnji tren

Studenti ste pa je i ove godine budžet na kraćoj strani, a želite dobar dar za prijatelje i obitelj? Donosimo vam sedam ideja za božićne poklone koji će se sigurno svima svidjeti!

Leap Summit 2016

Leap Summit Zagreb 2016.

Na zadnjem danu Leap Summita govornici motivirali mlade da mijenjaju svijet

Na zadnjem danu Leap Summita moglo se čuti mnoštvo motivacijskih poruka, korisnih savjeta i informacija za sve koji žele osnovati svoj "startup".

Međunarodni interdisciplinarni kongres 2016

Klub studenata geografije Zagreb

Širenje svijesti o potrebi održivog planiranja na Međunarodnom interdisciplinarnom kongresu

Kongres je namijenjen brojnim strukama koje se bave problematikom održivog razvoja i prostornog planiranja, poput ekonomije, turizma, arhitekture, biologije, prometnih i ostalih znanosti.

Adventsko izdanje Dvorišta

„Dvorišta“ u adventskom izdanju

Topla, intimna i romantična gornjogradska dvorišta pričaju jedinstvenu božićnu priču

Natopljena mirisima i okusima zime, cimetom, klinčićima i kuhanim vinom, rakijama i malim slatkim zalogajima, ispunjena zvucima božićnih napjeva i živim svirkama, „Dvorišta“ u blagdanskom izdanju nude sasvim poseban, drukčiji i intiman doživljaj adventa kakav još niste iskusili!

Jednaki u različitosti

Projekt „World in the City”

AIESEC vas uči stranom jeziku preko ljeta za sitne novce!

Tečajeve će voditi strani studenti volonteri iz cijeloga svijeta, a radionice će se održavati kroz pet tjedana.