Humanitarna manifestacija

Tisuće lampiona ukrasile nebo nad Zagrebom

puštanje lampiona 2016

Puštanje lampiona već je tradicionalna manifestacija koja se održava u Zagrebu, a krasi je i humanitarni karakter.

Unatoč prohladnom vremenu, nekoliko se tisuća ljudi ove subote okupilo na Sveučilišnim livadama kako bi prisustvovali puštanju lampiona. Točno u 20 sati pet tisuća lampiona osvijetlilo je nebo, a cijeli događaj ima i humanitarnu notu.

FOTO: Facebook

Naime, ovaj je projekt nastao kao suradnja udruga Mogu sve i Hrvatska udruge za bolesti štitnjače. Kupnjom lampiona potpomagao se rad Udruge za promicanje inkluzije osoba s invaliditetom Mogu sve. Lampione se moglo ukrasiti porukama i željama koje su se zatim vinule u nebo.

FOTO: Facebook

Osim predivnog neba humanitarna nota, emocije i osjećaj pripadnosti širem kolektivu učinili su ovaj događaj uistinu posebnim. Ako ste ga propustili ove godine, ovaj će projekt zasigurno nastaviti svoju tradiciju te ćete narednih godina moći poslati svoju želju u nebo.

Komentari na članak

Vezani članci

Global Children's Designathon

Svjetska inicijativa

Global Children's Designathon i našu djecu uključuje u dizajniranje rješenja za bolji svijet s 1000 djece diljem svijeta

I zagrebački mališani imaju priliku sudjelovati u svjetskoj inicijativi Global Children's Designathon. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 25. listopada.

Luis Fonsi

Love + Dance svjetska turneja

Luis Fonsi hitom „Despacito“ vraća ljeto u Hrvatsku

Autor najpopularnije pjesme ovoga ljeta i najgledanijeg videa u povijesti YouTubea, Luis Fonsi, dolazi u Zagreb 26. studenoga u sklopu svoje Love + Dance svjetske turneje.

Špancirfest

Festival u Varaždinu

Pet razloga zašto ćemo posjetiti 20. „Špancirfest”

U proteklih dvadeset godina „Špancifest” je rastao, mijenjao se, prilagođavao, osluškivao trendove, širio svoje vidike te je danas jedinstvena manifestacija, sljubljena s povijesnom jezgrom i duhom Varaždina, sadržajem toliko bogata da ju je gotovo nemoguće opisati, već ju je najbolje iskusiti. Odabrali smo pet razloga zašto ćemo se krajem kolovoza ponovno zaputiti u smjeru Varaždina.

kopiranje

Radno vrijeme

Zagrebačke kopiraonice koje rade subotom

Donosimo vam radno vrijeme zagrebačkih kopiraonica koje osim od ponedjeljka do petka, rade i subotom.

Regata na Murteru

Humanitarna manifestacija

Borba protiv droge započinje isplovljavanjem brodova iz marine na Murteru

Pedesetak brodova 20. i 21. travnja zajedno će isploviti iz murterske marine Hramina te plovidbom akvatorijem Kornata u svijet poslati najljepšu sliku sportskog druženja s porukom zajedništva, empatije i međusobnog pomaganja.