Internacionalizacija diplomskog studija

Sveučilištu Sjever odobren milijunski projekt internacionalizacije strojarstva

studenti na okupu

Preko milijun kuna odobreno je Sveučilištu Sjever za brojne aktivnosti kojima će raditi na internacionalizaciji diplomskog studija strojarstva i edukaciji kako nastavnika tako i studenata.

Sveučilištu Sjever odobreno je financiranje projekta naziva Internacionalizacija diplomskog studija strojarstva na Sveučilištu Sjever u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava UP.03.1.1.02. Internacionalizacija visokog obrazovanja u ukupnoj vrijednosti 1 244 153,28 kn bespovratnih sredstava. Partneri su na projektu Strojarski fakultet Slavonski Brod i Hrvatsko društvo za materijale i tribologiju.

Projekt će trajati 24 mjeseca, a vodit će ga doc. dr. sc. Sanja Šolić. U njegovu su okviru predviđene brojne aktivnosti s ciljem stvaranja preduvjeta za mogućnost studiranja stranih studenata strojarstva na Sveučilištu Sjever, promocije internacionalne mobilnosti studenata i studiranja studenata izvan granica RH te brojne radionice za usavršavanje engleskog jezika za nastavnike i studente.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatska stvara, predstavljanje projekta

STEMI i Udruga Programerko poručuju mladima

„Ako želite istraživati i stvarati u Hrvatskoj, niste sami!“

U petak, 26. siječnja, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva za sve zainteresirane održat će se predstavljanje projekta Hrvatska stvara, kojim se kod mladih suzbija strah od izazova i inovacija. Posjetitelje očekuju i zanimljive priče o razvoju tehnoloških tvrtki te razgledavanje tehnoloških izuma mladih hrvatskih stvaratelja.

ReCOM FSB - 2015. cover

ESTIEM Zagreb

Studenti FSB-a održali Balkan ReCOM 2015.

Studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, koji su dio međunarodne studentske organizacije ESTIEM, prošlog su tjedna bili domaćini još jednog uspješnog međunarodnog/regionalnog projekta Balkan ReCOM 2015.

CRM projekt na EFZG-u

Ekonomski fakultet Zagreb

Produljenje nastave za tri tjedna studentima ekonomije rezultiralo uspješnim CRM pilot-projektom

„Ovaj projekt jasno pokazuje smjer u kojem Fakultet želi ići, posebice sa studentima na završnim godinama studija – to je suradnja s tvrtkama i povezivanje teorije s praksom.“ – rekao je Miroslav Mandić.

Ne budi panj

I ove godine u Rijeci se održava USSUD

Projekt USSUD2 u Rijeci: Unaprjeđenje studentskog standarda u domeni kulture

Godina 2012. obilježena je uspješno provedenim projektom USSUD1 pod nazivom «Ne budi panj» te su ostvareni ciljeve i osnovan je Studentski kulturni centar - SKC na Sveučilištu u Rijeci.

AIESEC Zadar

PROJEKT AIESEC-A U ZADRU

PREDAVANJE DRAGE PLEČKA: PARAPSIHOLOGIJA

AIESEC u sklopu svojih aktivnosti organizira predavanje Drage Plečka na temu Parapsihologija