Stručna konferencija

Sudionici Dana e-infrastrukture – Srce DEI 2019 sudjeluju u oblikovanju budućnosti znanosti i visokog obrazovanja

Zoran Bekić

– Uz upoznavanje s aktivnostima na projektima HR-ZOO i CroRIS sudionici konferencije imat će mogućnost kroz otvorene i konstruktivne rasprave doprinijeti daljnjoj provedbi ovih projekata, koji će bez dvojbe oblikovati budućnost znanosti i visokog obrazovanja u Hrvatskoj. – istaknuo je zamjenik ravnatelja Srca.

Sveučilišni računski centar (Srce) 1. i 2. travnja 2019. organizira stručnu konferenciju pod nazivom Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2019. S ciljem isticanja važnosti daljnjeg dijaloga, njena je glavna tema sažeta u tri pojma: povezivanje, komunikacija i suradnja.

Ovogodišnja je konferencija i Uvodna konferencija projekta HR-ZOO te je posvećena predstavljanju ciljeva i rezultata projekta i plana aktivnosti u njegovoj provedbi. Projekt će predstaviti Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca i njegov voditelj, a otvaranje konferencije uključivat će i prezentacije triju mladih istaknutih hrvatskih znanstvenika – doc. dr. sc. Rose Karlić s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Jana Šnajdera s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Vibora Jelića s Instituta Ruđer Bošković. Oni će iz svog područja znanstvenoga rada predstaviti znanstvene i društvene izazove kao i nužnu transformaciju koju je znanstveno područje doživjelo u modernom, digitalnom vremenu. O stanju i perspektivama europske digitalne infrastrukture za otvorenu znanost govorit će predstavnik Europske komisije Jean-Cloude Burgelman.

– Na konferenciji će se detaljnije predstaviti još jedna značajna aktivnost koju vodi Srce – Izgradnja informacijskog sustava o hrvatskoj znanstvenoj djelatnosti (CroRIS) u okviru projekta Znanstveno i tehnologijsko predviđanje (ZTP), strateškog projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja. Kroz predavanja i rasprave predstavit će se stanje na projektu i prezentirati idejno i izvedbeno rješenje. – rekao je dr. sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca.

Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca, naglasio je: 

– Uz upoznavanje s aktivnostima na projektima HR-ZOO i CroRIS sudionici konferencije imat će mogućnost kroz otvorene i konstruktivne rasprave doprinijeti daljnjoj provedbi ovih projekata, koji će bez dvojbe oblikovati budućnost znanosti i visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

Sabina Rako, predsjednica Programskog odbora konferencije, istaknula je:

– Osim predavanja i rasprava po sekcijama u programu će se naći čak 16 radionica koje će, vjerujemo, biti poligon za razmjenu znanja i stjecanje novih praktičnih vještina. 

Drugog dana konferencije pozvano predavanje o potrebama istraživačkih zajednica vezanih uz sustave elektroničkih identiteta održat će predavačica iz Švicarske – Hannah Short iz Europske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN). Detaljan program i dodatne informacije dostupni su na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Meuz, naslovna

Model European Union Zagreb 2017.

Postanite zastupnik, ministar ili novinar u simulaciji rada europskih institucija

Sudionici će poboljšati svoje govorničke vještine, znanje engleskog jezika, znanje o Europskoj uniji te će ujedno imati priliku biti dio strukturiranih dijaloga gdje će razgovarati s brojnim stručnjacima.

MEUZ zasjedanje

MEUZ 2015.

Krenule prijave za ovogodišnji Model European Union Zagreb!

Ako te zanima kako funkcioniraju institucije Europske unije, prijavi se za sudjelovanje na jedinstvenoj konferenciji Model European Union Zagreb koja simulira rad organa EU.

a

Vizije mladih

Konferencija o ravnopravnosti spolova u Austriji besplatna za dvoje mladih iz Hrvatske

Pozivaju se svi mladi iz država članica EU-a, EFTA-e i zemalja zapadnog Balkana da se pridruže konferenciji koja će se usredotočiti na razgovor o vizijama mladih osoba o budućnosti ravnopravnosti spolova u njihovim zemljama. Troškovi putovanja i smještaja za do dvije mlade osobe po državi članici EU-a financiraju austrijsko Predsjedništvo i Europska komisija.

Daniel Ackermann konferencija

Degordian na konferenciji "Should I Stay or Should I Go?"

Jedna soba, dva računala, nulti honorari i velika strast dovoljni su za pokretanje vlastitog biznisa

Zaista, kada uzmemo u obzir početak koji su činili 23-godišnji entuzijasti, osnovni uvjeti i tek velika strast kao pokretač projekta, nameće nam se pitanje: kako je nastao današnji Degordian?

https://pixabay.com/photos/convention-conference-meeting-1410870/

Konferencija na Sveučilištu u Zadru

Ministarstvo poziva na raspravu o socijalnoj dimenziji visokog obrazovanja; prijave još danas

SIDERAL je Erasmus+ projekt koji pokušava uključiti različite perspektive o edukaciji u sklopu visokog obrazovanja, a konferencija koja će uključiti raspravu o njima će se održati 2. srpnja na Sveučilištu u Zadru