Youth Voice for Integrity 2020

Studentica FER-a vodi antikorupcijski program za mlade

Odijelo

Kaja Pavlinić, 23-godišnja studentica FER-a, voditeljica je i idejna začetnica projekta kojem je u cilju ojačati kapacitete mladih u području borbe protiv korupcije, ali im isto tako dati mogućnost da sami iskažu svoj stav i da se njihov glas čuje.

Youth Voice for Integrity 2020 prvo je izdanje petodnevnog programa koji okuplja mlade u dobi od 16 do 24 godine s ciljem poticanja angažmana mladih u borbi protiv korupcije. Održat će se od 6. do 10. veljače 2020. godine u Varaždinu, a provodi se uz financijsku podršku Američkog veleposlanstva u Zagrebu te organizacijsku podršku Tehnološkog parka Varaždin.  

Voditeljica je projekta i idejna začetnica inicijative Kaja Pavlinić, 23-godišnja studentica FER-a i predsjednica udruge Forum za održivi razvoj Zeleni prozor, koja se već nekoliko godina bavi borbom protiv korupcije i osvještavanjem mladih o posljedicama kršenja integriteta projektom Integritas. Na ovaj način želi ojačati kapacitete mladih u području borbe protiv korupcije, ali im isto tako dati mogućnost da sami iskažu svoj stav i da se njihov glas čuje.

Prvi dio programa sastoji se od interaktivnih predavanja i radionica stručnjaka na temu korupcije u medijima, obrazovanju, politici i zdravstvu. U sklopu drugog dijela programa sudionici će dobiti priliku osmisliti vlastite inovativne strategije i inicijative za borbu protiv korupcije, pri čemu će ih mentorirati dr. Anatoli Rapoport, profesor na američkom sveučilištu Purdue University, koji je ujedno stručnjak za rad s mladima i akademsko poštenje. Tijekom posljednjeg dana programa sudionici će predstaviti vlastite ideje za suzbijanje korupcije, a oni koji žele implementirati svoje ideje, dobit će mentorsku podršku i nakon završetka programa.

Dodatno, sudionici će kroz slobodno vrijeme i organizirane posjete imati priliku upoznati grad Varaždin i mlade koji aktivno djeluju u njemu. Pokriveni su im svi troškovi sudjelovanja u programu.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 21. siječnja 2020. godine, a vrše se na poveznici. Dodatne informacije mogu se pronaći na Facebook stranici projekta.

Komentari na članak

Vezani članci

Varaždinski Korzo

Sveučilišni centar Varaždin

Mate Rimac otvara stručni skup posvećen 3D računalnoj grafici

U sklopu prvog „3D&D UNIN Meetupa” u Sveučilišnom centru Varaždin gostovat će Mate Rimac, Damir Antolović i brojni stručnjaci s područja 3D tehnologije i dizajna.

Drinking and driving

Kad piješ, ne vozi!

Obilježena Europska noć bez nesreća

Sinoć je u Hrvatskoj drugi put obilježena akcija Europska noć bez nesreća.

Career Booster u Varaždinu

Career Booster prvi put u Varaždinu

„Studenti, budite proaktivni i 'boostajte' vlastitu karijeru!“

Studentice FOI-ja Franja Kutnjak, Petra Odeljan i Petra Kuhar na Career Booster u Varaždin dovele su uspješne poduzetnike i stručnjake te svojim kolegama omogućile stjecanje novih znanja i razvoj vještina u kontaktu s poslodavcima.

Mladi iz regije u Vukovaru

Program regionalne razmjene mladih

Mladi iz regije razgovarali o stradanjima Hrvata i Srba s područja Vukovara

Želeći naučiti iz pogrešaka iz prošlosti kako se isti ili slični sukobi ne bi ponovili, mladi su u Vukovaru raspravljali o tome kako bi mogla i trebala izgledati nastava o novijoj povijesti.

Prvostupnici ispred zgrade

Dan otvorenih vrata

Svi zainteresirani mogu iz prve ruke doznati kakav je studentski život na Sveučilištu Sjever

Bivši i sadašnji studenti Sveučilišta Sjever podijelit će svoja studentska iskustva u sklopu Alumni predavanja „Upiši studij i ostvari svoj san“, koje počinje u 12 sati.