LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DUSTRICA

Studente i mlade u Dubrovniku napokon očekuju povoljnije cijene!

Predstavljena je kartica koja će omogućiti studentima i mladima popuste u ugostiteljskim objektima, restoranima, kozmetičkim i frizerskim salonima, „fitness“ centrima, fotokopirnicama i ostalim uslugama koje bi studentima i mladima mogle koristiti.

Predstavljena je kartica koja će omogućiti studentima i mladima popuste u ugostiteljskim objektima, restoranima, kozmetičkim i frizerskim salonima, „fitness“ centrima, fotokopirnicama i ostalim uslugama koje bi studentima i mladima mogle koristiti.

Jedan od najskupljih hrvatskih gradova, Dubrovnik, svojim je cijenama razočarao i studente. Stanovanje je skupo jer još uvijek nema studentskog doma, a ni ugostiteljski objekti nisu povoljni, kao ni brojne aktivnosti. Nakon predavanja većina studenata otići će na kavu koju će platiti duplo više nego obrok u menzi.

Studentica koja je iz obližnjeg grada došla ovdje studirati kazala je kako smatra da je Dubrovnik prekrasan turistički grad, ali i da je preskup.

– Dubrovnik nije najbolji grad za studente s obzirom na cijene. No kao student naučite u kojem kafiću možete popiti kavu, a koje ćete zaobići. Naravno, postoje kafići s normalnim cijenama, ima i onih koji daju popust domaćim ljudima što smatram normalnim, osobito ako nije vrijeme sezone. Posjetila sam svega 4-5 restorana u Dubrovniku za koje sam pročitala da imaju prihvatljive cijene, dok u ove ostale ne planiram ići jer se bojim koliki će me račun izaći, osobito ako odlučite sjesti negdje na Stradunu. Cijene u klubovima i noćnim kafićima koje sam posjetila jesu preskupe, uopće ne priliče studentskom budžetu. Dubrovnik me oduševio, prekrasan je turistički grad, ali mislim da su im cijene previsoke. – rekla je Ana, studentica u Dubrovniku. 

Kako bi se studentima i mladima omogućio lagodniji život, odnosno povoljnije cijene, predstavljena je kartica kojom bi trebali ostvariti brojne pogodnosti – DUSTRICA. Na konferenciji Dubrovačke stranke predstavnice studenata i mladih do trideset godina Dora Bator i Kim Simić Mihaljević istaknule su kako je prvobitna ideja bila da samo studenti imaju karticu jer studentu svaka lipa znači, ali ipak su odlučile kako će proširiti dobnu skupinu i na mlade do trideset godina koji nisu više studenti. Napomenule su da s nestrpljenjem iščekuju koji će se objekti uključiti u ovaj projekt.

Kartica će, čini se, omogućiti popuste u ugostiteljskim objektima, kafićima, restoranima, kozmetičkim i frizerskim salonima, fitness centrima, fotokopirnicama i svim ostalim uslužnim objektima koji bi studentima i mladima mogli koristiti. Predsjednik stranke Željko Raguž, kako prenosi Dulist, dodao je kako je velik broj objekata već pristao na sudjelovanje. Narednih mjesec dana prikupljat će i ostale ponude, a zatim će sve informacije biti vidljive i na službenoj stranici.

– Mogu reći kako se radi o krema objektima, a opet nije cilj dovesti restorane u kojima popust od 10 posto mladima svejedno ništa ne znači. Prvenstveno se radi o objektima koji se nalaze u blizini fakulteta gdje mladi zalaze tijekom cijelog dana. Svaka tvrtka ili obrt koji smatraju kako bi mogli doprinijeti radu same kartice više su i nego dobrodošli. Cilj je da ne smiju davati popuste ispod pet posto. – rekao je.

Zahtjev za izdavanje kartice studenti i mladi od 13 do 30 godina mogu zatražiti u pisanoj formi ili preko elektronskog obrasca. No istaknuto je kako moraju imati prebivalište u Dubrovniku. Budući da nas je zanimalo imaju li i studenti s privremenim boravištem pravo na karticu, poslali smo svoj upit stranci. Stigao je odgovor da su uvidjeli pogrešku te će izmijeniti pravilnik na način da svi koji imaju privremeno boravište mogu imati DUSTRICE. Njena cijena iznosi jednokratno deset kuna. 

– Mi ovime idemo na nešto što dosad nije bio slučaj. U kulturnim su institucijama, kinima i kazalištima, i dosad mladi imali određene popuste. Ovdje se radi o uslugama koje mladi koriste svakog dana, prvenstveno ugostiteljskim objektima. – istaknuo je Raguž.

Studenti pohvaljuju ovaj potez i nadaju se da će cijene doista biti prilagođene studentskom budžetu. 

– Mislim kako je DUSTRICA odličan potez te kako će studentima uvelike financijski olakšati život i studiranje, pogotovo onima koji nisu iz Dubrovnika te sve što zarade preko sezone moraju rastegnuti kroz godinu. Sada će na osnovnim stvarima kao što su frizerski saloni, kafići i fitness centri uz DUSTRICU imati popust te će tako izdvajati znatno manje novca. Znamo da Dubrovnik nije baš jeftin grad pa će tako ova kartica studentima uštedjeti dosta novaca. – kazao je Stijepo, student iz Dubrovnika. 

Raguž je dodao da poziva sve da se uključe u projekt te da su svi dobrodošli.

FOTO: FLICKR