Inzistiranje na povećanju plaća

Štrajk na fakultetima zabilježio visok odaziv; potvrđen ovotjedni datum štrajkanja

Učionica; izvor: https://pixabay.com/en/classroom-lecture-hall-college-1699745/

Kao što je najavljeno prošlog tjedna, svakog će se tjedna po jedan dan štrajkati na fakultetima. Ovog puta, poručio je Igor Radeka iz Sindikata, riječ je o srijedi, 30. listopada.

Čelnici Sindikata znanosti i visokog obrazovanja, piše Hina, poručili su kako su zadovoljni visokim odazivom na štrajk na fakultetima. I, baš kako je najavio Igor Radeka iz Sindikata, ovog će se tjedna štrajkati u srijedu, 30. listopada

Podsjetimo, nakon prošlotjednog neuspjelog pokušaja mirenja na sastanku s ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem na štrajk je pozvano sve nastavno i nenastavno osoblje zaposleno u visokom obrazovanju. Tada je istaknuto da će se štrajkati svakog tjedna po jedan dan dok se sindikalni zahtjev ne riješi.

Inzistira se, naime, na povećanju plaća dijelu zaposlenih s najnižim plaćama radi otklanjanja razlika između njihovih radnih mjesta te istovrsnih radnih mjesta u sustavima javnih službi. 

Komentari na članak

Vezani članci

Štrajk u školama

Bez dogovora

Štrajk u školama se nastavlja

Štrajk prosvjetara nastavlja se nakon što su predstavnici sindikata odbili Vladino Pismo namjere. Prosvjetari i dalje traže povećanje plaća zaposlenima u obrazovanju i znanosti za 4 posto.

Ulica nakon čišćenja kuća

Pomoć poplavljenom području

FOTO: Studenti Šumarskog fakulteta u zajedničkoj dvodnevnoj akciji očistili 38 kuća, ambulantu i školsku knjižnicu u Gunji

Teško je zamisliti kako je ostati bez svega, kako je to protiv svoje bolje otići iz svega za što ste radili u svojemu životu. Pročitajte što su studenti zatekli u Gunji prilikom čišćenja domova pogođenih poplavom.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Heiwa_elementary_school_18.jpg

ŠTRAJK

Zbog postignutih dogovora od sutra redovna nastava; štrajk završen

Nakon 36 dana štrajk u obrazovanju je završio, potvrdili su to iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sindikati su postigli dogovor s Vladom te se u utorak nastavlja nastava u školama diljem Hrvatske.

Zajedništvo

Udruženi studenti uveselili druge

Uspješne humanitarne akcije

Tijekom prosinca imali ste priliku svjedočiti velikom broju humanitarnih akcija koje su organizirali studenti na svojim matičnim fakultetima i unutar udruga. Ovim putem čestitamo svim studentima koji su pokazali nesebičan duh i donijeli osmijeh na ljudska lica te prikupili neophodne stvari za decentan život građana ove zemlje.

Graduation

Životne odluke

Sedam ključnih odluka koje ćete donijeti tijekom studija

Donosimo vam sedam najvažnijih odluka s kojima ćete se susresti tijekom studiranja i koje vam mogu promijeniti život.