Inzistiranje na povećanju plaća

Štrajk na fakultetima zabilježio visok odaziv; potvrđen ovotjedni datum štrajkanja

Učionica; izvor: https://pixabay.com/en/classroom-lecture-hall-college-1699745/

Kao što je najavljeno prošlog tjedna, svakog će se tjedna po jedan dan štrajkati na fakultetima. Ovog puta, poručio je Igor Radeka iz Sindikata, riječ je o srijedi, 30. listopada.

Čelnici Sindikata znanosti i visokog obrazovanja, piše Hina, poručili su kako su zadovoljni visokim odazivom na štrajk na fakultetima. I, baš kako je najavio Igor Radeka iz Sindikata, ovog će se tjedna štrajkati u srijedu, 30. listopada

Podsjetimo, nakon prošlotjednog neuspjelog pokušaja mirenja na sastanku s ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem na štrajk je pozvano sve nastavno i nenastavno osoblje zaposleno u visokom obrazovanju. Tada je istaknuto da će se štrajkati svakog tjedna po jedan dan dok se sindikalni zahtjev ne riješi.

Inzistira se, naime, na povećanju plaća dijelu zaposlenih s najnižim plaćama radi otklanjanja razlika između njihovih radnih mjesta te istovrsnih radnih mjesta u sustavima javnih službi. 

Komentari na članak

Vezani članci

Korice knjige: Bruno Bušić - Jedino Hrvatska /Ziral 1983.g.

Retrospektiva

Slijed događaja na hrvatskom sveučilištu

Donosimo vam članak koji prenosi događaje na zagrebačkom Sveučilištu davne 1971. objavljen u Hrvatskom listu pod perom Brune Bušića.

FOTO: Katarina Bižanović/studentski.hr

Smotra Sveučilišta u Zagrebu

FOTO: Posjetili smo ovogodišnju Smotru Sveučilišta; pogledajte koji su fakulteti osvojili nagradu za inovativnost

Nešto više o studijima, studentskom životu i upisima, maturanti su i ove godine mogli saznati na Smotri Sveučilišta u Zagrebu. Trodnevna manifestacija održana je od 21. do 23. studenog, a osim sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, pažnju srednjoškolaca trudile su se privući i ostale domaće visoke škole, veleučilišta i sveučilišta.

Štrajk u školama

Štrajk prosvjetnih djelatnika

Fakulteti štrajk prekidaju sutra

Osnovne škole danas ne štrajkaju, dok srednje škole nastavljaju štrajk.

Mozak

Puno toga se promijenilo?

Pogledajte kako je izgledala fakultetska prijavnica 1922. godine, a kako Harvardov inicijalni test

Osim što nam se američki sustav prijavljivanja na fakultete čini najkompliciranijim i najskupljim na svijetu, nije ni naš lagan.

https://web.facebook.com/szffri/photos/a.1017870521559678/3288160724530635/?type=3&theater

Podrška štrajku prosvjetara

Riječki studenti Vladi poručili „NE”

Studenti su se okupili u prizemlju Fakulteta i poručili „NE” Vladi i njezinim prijedlozima kojima pokušavaju ostvariti kompromis sa štrajkašima. Neke od poruka na transparentima bile su: Ovaj put pametniji ne popušta, Koeficijent ≠ osnovica, #dokraja.