LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
12. kolovoza

Sretan vam Dan mladih i – neka je ovo prilika za poticanje dijaloga između njih i donositelja odluka!

Međunarodni dan mladih omogućuje mladima da se izraze, razmjene ideje te izgrade mostove među različitim kulturama i perspektivama. Ovo je prilika za poticanje dijaloga između mladih i donositelja odluka.

Međunarodni dan mladih omogućuje mladima da se izraze, razmjene ideje te izgrade mostove među različitim kulturama i perspektivama. Ovo je prilika za poticanje dijaloga između mladih i donositelja odluka.

Međunarodni dan mladih obilježava se diljem svijeta svakog 12. kolovoza kako bi se istaknula važnost i uloga mladih generacija u društvu te kako bi se potaknulo razumijevanje njihovih potreba, izazova i potencijala. Ovaj poseban dan pruža priliku da se naglasi doprinos mladih u različitim sferama te da se razmotri kako društvo može bolje podržati njihov razvoj i sudjelovanje u istom.

Mladi predstavljaju snagu budućnosti, most između prošlih naslijeđa i novih inovacija. Njihova energija, kreativnost i entuzijazam često su pokretači promjena koje oblikuju svijet oko nas. Međutim, isto tako, suočavaju se s brojnim izazovima. Od pritisaka obrazovnog sustava do zapošljavanja i sudjelovanja u javnom životu, mladi se suočavaju s preprekama koje često zahtijevaju podršku i mentorstvo starijih generacija.

Jedna od ključnih komponenti Međunarodnog dana mladih jest osvještavanje potrebe za inkluzivnošću i ravnopravnošću. Svaki mladi pojedinac zaslužuje priliku za razvoj svojih talenata i interesa bez obzira na spol, rasu, vjeru ili socioekonomski status. Društvo ima odgovornost stvoriti okruženje u kojem će mladi moći ostvariti svoje potencijale i doprinijeti pozitivnim promjenama.

Kroz različite događaje, radionice i panel diskusije, Međunarodni dan mladih omogućuje mladima da se izraze, razmjene ideje te izgrade mostove među različitim kulturama i perspektivama. Ovo je prilika za poticanje dijaloga između mladih i donositelja odluka, kako bi se osiguralo da se njihov glas čuje i da se njihove potrebe uzmu u obzir pri oblikovanju politika i programa.

Ovog Međunarodnog dana mladih, pozivamo sve društvene čimbenike, obrazovne institucije, organizacije civilnog društva i vlasti da se udruže i podrže mlade generacije. Neka ovo bude dan inspiracije, podrške i angažmana kako bismo zajedno stvorili svijet u kojem svaki mladi pojedinac može ostvariti svoje snove i pridonijeti društvu na najbolji mogući način.




 
FOTO: UNSPLASH