„Women in tech meetup Split”

Splićanka zaposlena u NBA klubu pokazuje kako tradicionalna statistika dovodi do pogrešnih zaključaka

Lopta na obruču

Tema je novog „Women in tech meetupa” podatkovna znanost. Predavanje će održati Ivana Šerić, Splićanka zaposlena kao data scientist u NBA klubu Philadelphia 76ers. Njena uloga fokusira se na izradu košarkaške strategije.

Sljedećeg utorka, 13. kolovoza, s početkom u 19 sati u prostorijama Predinkubacijskog centra SDŽ-a (PICS@FESB, Ruđera Boškovića 32) počinje deveto izdanje Women in tech meetup Split. Riječ je o mjesečnom druženju u organizaciji Split Tech Cityja, namijenjenog ponajviše djevojkama i ženama koje već rade ili bi željele raditi neki od brojnih poslova u tehnološkom sektoru.  

Ovoga puta tema je podatkovna znanost, o čemu će predavanje pod nazivom Data science u košarci: od neobrađenih podataka do strategije na utakmici održati Ivana Šerić, Splićanka zaposlena kao data scientist u NBA klubu Philadelphia 76ers. Njena uloga fokusira se na izradu košarkaške strategije.

– Predstavit ću povijesni razvoj analitike podataka u primjeni na košarku i pokazati primjere kako tradicionalna statistika (boxscore) može dovesti do pogrešnih zaključaka. Uvest ću vas u nova košarkaška mjerenja i objasniti kako bolje čitati boxscore. Naposljetku ću govoriti o važnosti komunikacije tehničkih znanja netehničkoj publici, kao i važnost te prezentacije spram važnosti kompleksnih algoritama na utjecaj u donošenju odluka u organizaciji i poslovanju. – najavljuje predavačica.

Ivana Šerić studirala je primijenjenu matematiku na NJIT-u (New Jersey Institute of Technology) uz sportsku stipendiju i igrala za košarkašku ekipu Sveučilišta tijekom preddiplomskog studija. Doktorirala je na istom sveučilištu s temom iz područja računalne mehanike fluida. Igrala je košarku u Splitu i Požegi prije odlaska u SAD, a nastupala je i za hrvatsku reprezentaciju U16 i U18.

Ulaz je besplatan i otvoren za sve zainteresirane, a nakon predavanja slijedi neformalno druženje. Predviđeno trajanje jest 90 minuta. 

Komentari na članak

Vezani članci

Estiem

ESTIEM Zagreb

Zagrebački ogranak ESTIEM-a pokreće projekt P&R-Present&Represent

Predavanja i radionice održat će predstavnici Degordiana, internetskog portala posao.hr i Rimac Automobila.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Prof. dr. sc. Ning Wang gostuje na Filozofskom fakultetu

Prof. dr. sc. Wang Ning uvaženi je sveučilišni profesor društvenih i humanističkih znanosti sa Sveučilišta Shanghai Jiao Tong i Sveučilišta Tsinghua u Kini koji će na FFZG-u održati čak dva predavanja.

Profesor Kamil Detyniecki

Predavanje na Medicinskom fakultetu

Stručnjak sa Sveučilišta Yale otkrio statističke podatke o epilepsiji

Profesor Kamil Deteyniecki održao je interaktivno i multimedijalno predavanje o epilepsiji na riječkom Medicinskom fakultetu. Izazvao je velik interes među studentima.

Alen Žunić

Predavanje u organizaciji udruge eSTUDENT

Najbolji student u povijesti Arhitektonskog fakulteta savjetuje studente

Kako pripremiti radove za Rektorovu nagradu? Kako biti primljen na Harvard i MIT? Kako doktorirati s 26 godina?

JRR Tolkien

Zadar

Dani Tolkiena u Zadru; naučite više o Tolkienovim djelima uz zabavne radionice i predavanja

Dani Tolkiena su trodnevna manifestacija koju organizira Udruga CINAZ u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ u suradnji sa Udrugom Tolkienovih obožavatelja 'Almarenska družina' iz Zagreba.