Humanitarni čin

Spasite nečiji život darivajući krv na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Doniranje krvi

Za vrijeme ispitnih rokova izdvojite dio svojeg vremena da učinite dobro djelo i uputite se na Filozofski fakultet u Zagrebu kako biste darivali svoju krv. To ćete moći učiniti 29. siječnja od 13 do 18 sati.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u srijedu, 29. siječnja, na jedan će dan postati mjesto na kojemu možete učiniti dobro djelo darivajući krv.

Darivati krv mogu osobe od 18 do 65 godina starosti, odnosno do 60 godina ako se krv daruje prvi puta, do 70 godina 1-2 godišnje nakon pregleda i odluke liječnika specijalista transfuzijske medicine. Također, bitno je da vaša tjelesna težina prelazi 55 kilograma, propocionalno vašoj visini, da je vaša tjelesna temperatura do 37 °C, krvni tlak sistolički 100 do 180 mm Hg, odnosno dijastolički 60 do 110 mm Hg, a puls od 50 do 100 otkucaja po minuti. Ostale detalje i informaicje o darivanju krvi potražite ovdje.

Sve što vam je potrebno da biste darivali krv, osim dobre volje, još je i osobna iskaznica te, ako ju imate, knjižica darovatelja. Svima koji se odluče na ovaj čin bit će osiguran besplatan obrok u menzi. Darivanje će trajati od 13 do 18 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta (iza D7 desno). Eventualne obavijesti možete popratiti na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

radno

Zagreb International Model United Nations 2016.

Studentska konferencija na kojoj mladi stječu govorničke vještine te uče o međunarodnoj diplomaciji

Na konferenciji Zagreb International Model United Nations 60 mladih iz raznih europskih zemalja imalo je priliku raspravljati o gorućim problemima u svijetu te ponuditi održiva rješenja za izazove budućnosti.

Ilustracija

Na današnji dan

Međunarodni dan plesa

Ovaj je dan posvećen slavljenju plesa kao umjetničkog oblika izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Kazalište

Zagrebačka kazališna jesen

Popularne predstave u zagrebačkim kazalištima koje ne smijete propustiti

Stigli su hladni jesenski dani, a znamo da je njih najljepše provesti u toplom i udobnom pa smo „prošvrljali“ internetskim bespućima i saznali čime će nas brojne zagrebačke kazališne kuće iznenaditi u sezoni na čijem smo pragu.

Pixabay

Regionalno esport natjecanje

Battle4Split: U tijeku prijave za humanitarno FIFA 18 natjecanje

Zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je prepoznala esport kao moderni sportsko-zabavni sadržaj te želi pridonijeti razvoju takvog sadržaja u lokalnoj zajednici, održat će se i humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT4KIDS. Lokalne tvrtke borit će se s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugroženu djecu.

ZET tramvaj

Zapošljavanje u ZET-u

Sindikat ZET-a hvali se nepotizmom

Postignut je dogovor s Upravom podružnice ZET-a po kojem prednost pri zapošljavanju imaju djeca i supružnici zaposlenih radnika.