Program Kluba Zona

Sociološka večer: Ekologija i održivi razvoj kroz obrazovanje

Sociološka večer: Ekologija i održivi razvoj kroz obrazovanje

– Predavač će pričati o eko-društvenom poduzetništvu te iskustvima i projektima s osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji su za cilj imali podizanje ekološke svijesti. – ističu iz udruge Imaginacija.

Četvrta Sociološka večer u programu Kluba Zona održat će se u Chillton baru (Jadranska 1), a zakazana je za srijedu, 28. ožujka, u 20 sati. Imaginacija – splitsko društvo sociologa u goste dovodi Ranka Milića iz CEDRA-e, a tema je njegova predavanja ekologija i održivi razvoj kroz obrazovanje.

– Predavač će pričati o eko-društvenom poduzetništvu te iskustvima i projektima s osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji su za cilj imali podizanje ekološke svijesti. Neki od brojnih projekata koje su proveli jesu Eko-društveni razvoj Velebitskog područja, Promicanje eko-društvenog poduzetništva za mlade SDŽ, Društveno-poduzetnički mozaik i projekti održivog turizma i održivog korištenja prirodne baštine u suradnji s ministarstvima, HGSS-om, nacionalnim parkovima, parkovima prirode, gradovima i općinama u okviru CEDRA-e Split. – istaknuo je Krunoslav Malenica iz udruge Imaginacija.

Podsjetio je da je ovo nastavak ciklusa diskusija, predavanja i radionica pod nazivom Ti i ja, građani koje udruga realizira u programu Kluba Zona, kreirajući istraživanje o građanskome odgoju.

Komentari na članak

Vezani članci

Bazilika Svetog Petra u Vatikanu

Predavanje na Kampusu

Tajnik Svete Stolice stiže na Hrvatsko katoličko sveučilište

Mons. Paul Richard Gallagher za svu će zainteresiranu javnost progovoriti o ratifikaciji ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o gospodarskim pitanjima.

Graham Fink

Festival u Rovinju

Nagrađivani multimedijski umjetnik koji „crta pogledom“ na „Danima komunikacija"

Na „Danima komunikacija" predavat će Graham Fink, jedan od najnagrađivanijih kreativaca modernog svijeta koji stavlja tehnologiju u službu kreativnosti.

Solun Grčka

Otvoreni novi natječaji

Novi natječaji za MA studije izvan Hrvatske

Novi natječaji, nove države! Nađi nešto za sebe. Čitaj Studentski.hr i budi u toku sa novostima za studije izvan Hrvatske.

Stipendije

Obrazovna ponuda

Zadar domaćin prvog Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Dalmaciji

– Iznimno smo sretni što se Sajam, nakon Zagreba i Rijeke, dalje širi i u druge gradove, a posebno što je riječ o Zadru. Zadar kao sveučilišni grad zaslužuje biti domaćin prepoznatljivog međunarodnog Sajma. – ističe Sandra Tomaš.

Konferencija književnosti

Studenti komparativne književnosti

Prijavite se na studentsku konferenciju ''Perspektive suvremene komparatistike: sociologija književnosti''

Konferencija će otvoriti pitanja kulturnih pristupa književnosti, prijavite se i/ili sudjelujte!