Kulturna manifestacija

Sastavnice Sveučilišta u Zagrebu pridružuju se manifestaciji Noć muzeja 2019.

Veterinarski fakultet Zagreb

Veterinarski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva te Akademija likovnih umjetnosti sastavnice su zagrebačkog Sveučilišta koje se sa svojim besplatnim programom pridružuju brojci od 200-tinjak institucija koje obilježavaju ovogodišnju Noć muzeja.

Noć muzeja, manifestacija kojoj je cilj upoznati širu javnost s muzejima i njihovim postavima te ulogom u modernom društvu, održat će se u petak, 1. veljače, 2019. u više od 100 hrvatskih gradova. Programu manifestacije u Zagrebu, koja se ove godine održava na temu Muzeji – inovacije i digitalna budućnost, pridružuje se i nekoliko sastavnica Sveučilišta koje otvaraju vrata zainteresiranim posjetiteljima.

Noć muzeja na Veterinarskom fakultetu održavat će se od 18 do 23 sata. Posjetiteljima će biti omogućen obilazak i upoznavanje zanimljive muzejske građe na više fakultetskih zavoda: Zavodu za anatomiju, histologiju i embriologiju, Zavodu za stočarstvo, Zavodu za veterinarsku patologiju, Zavodu za sudsko i upravno veterinarstvo, Zavodu za veterinarsku biologiju te studentskih prostorija. Vrata će biti otvorena i kućnim ljubimcima posjetitelja. 


Vezano: Najzanimljivije iz programa Noći muzeja; uključene i visokoobrazovne institucije


U sklopu manifestacije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva priprema se interaktivna izložba starih mehaničkih i elektroničkih računala te igraonica legendarnih računalnih igara, a sve će biti popraćeno prigodnom retro-glazbom. Program na FER-u počinje u 18 sati i traje do ponoći. Izložba se ostvaruje u suradnji s udrugom Retro info iz Zagreba i drugim partnerima.

Na Akademiji likovnih umjetnosti, u dvama prostorima – ALU (Ilica 85) i Galerija Šira (Preradovićeva 13), od 18 do 24 sata priprema se bogat program koji obuhvaća niz aktivnosti – od raznovrsnih radionica koje pripremaju pojedini odsjeci Akademije do nekoliko izložbi, portretiranja posjetitelja, malog maratona crtanja i dr.

Manifestacija Noć muzeja svake godine privlači nekoliko stotina tisuća posjetitelja u muzeje, baštinske i kulturne ustanove diljem Hrvatske. Ove godine u programu sudjeluje preko 200 institucija iz cijele Hrvatske koje organiziraju besplatne izložbe, predavanja, radionice te druge programe.

Komentari na članak

Vezani članci

How can I travel for free?

Povećavanje mobilnosti

Urbana mladež dokazuje da besplatno putovanje svijetom nije mit

Događajem pod nazivom "How can I travel for free?" tim istraživača besplatnog putovanja besplatno će podijeliti svoja iskustva sa zainteresiranima.

LEAP Summit 2018.

Međunarodna konferencija

Najavljeno jubilarno peto izdanje LEAP Summita; u Zagreb stižu sudionici iz 40 zemalja

Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg izdanja LEAP Summita ove godine ljestvica je podignuta još više – organizatori najavljuju da će ovo biti najbolje i najveće izdanje dosad.

https://pixabay.com/en/student-typing-keyboard-text-woman-849825/

Edukativna događanja

Studentski centar dobiva Znanstveni kafić

Zagrebački SC objavio je da se 13. veljače u 18 sati otvara prvi Znanstveni kafić. Ulaz je besplatan.

programiranje

Steknite nova znanja i vještine

Sudjelovanjem u besplatnoj edukaciji do programerskih i poslovnih kompetencija

Prijavite se na besplatnu edukaciju kojom ćete steći mnoga znanja i vještine iz područja programiranja te spremno zakoračite na tržište rada budućnosti.

https://www.flickr.com/photos/brankocovic/8329701391/in/photolist-dG4U2e-viZF9i-3XNzEL-nXcBAu-WgnAQc-ncyKHt-pK8Rfm-naxYA2-nay8sm-naz6VL-nawmgR-nawhHt-eRFgRx-nawi1c-naAg98-oeGaec-ncBfrW-nazBWU-nczJ3a-26fb3A7-miTGei-7zJifa-naz8qz-nczcmk-4XLmMm-nazu8s-4XRg2P-5fcu7V-ncz9sX-8feZfL-nawyH9-ncyWQP-ncBsbs-ncDrDS-W1w4uA-ncz1v4-LJtGQr-oepjBR-nawRBQ-268GAFZ-cgJhHQ-7zpi7W-naAjYx-naySXX-cNssN9-oepjjM-5MQuV6-fgEfBv-naAiKw-nYyk5P

Što su naši gradovi pripremili za Silvestrovo?

Doček nove godine na hrvatskim ulicama uz najveća imena hrvatske glazbene scene

Najluđa noć u godini opasno se približava, a vi još ne znate gdje ćete ju provesti? U nastavku donosimo što vas očekuje na ulicama Zagreba, Splita, Rijeke i ostalih hrvatskih gradova.