Novosti u ZET-u

S veljačom stižu i polusatne karte od četiri kune za vožnju ZET-om

Tramvaj iznutra I

Od 1. veljače za pola sata vožnje ZET-ovim tramvajem ili autobusom platit ćete samo četiri kune.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić najavio je novost pri kupovini kartice za prijevoz. Uz dosadašnje karte po cijeni od 10 kuna koje traju 90 minuta, stižu i polusatne. Koštat će četiri kune, a idu u prilog korisnicima koji se voze tek nekoliko stanica. 

– Građani mogu izabrati. Oni koji se voze kraće, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni koji se voze do 90 minuta, plaćaju 10 kuna. Vjerujem da će se prijedlog prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri. – izjavio je Bandić za Radio Sljeme.

Prije nekoliko dana pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić pohvalila je trenutni sustav naplaćivanja karata i zaključila da nema potrebe i za kakvim izmjenama. 

– Mi smatramo da je to optimalan model za Grad Zagreb i zaista ne vidimo razloga da se uvodi neka karta po stanicama – za jednu stanicu, za dvije... smatramo da je jednokratna karta od 10 kuna prihvatljiv model za Grad Zagreb i zasada ne vidimo da bi išta drugo mogli dobiti kad bismo to izmijenili. – objasnila je Jozić.

S druge strane, glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić na portalu Zagreb.info potvrdio je Bandićevu najavu:

– To je točno. U tijeku su sastanci na kojima razrađujemo logističku stranu te  još uvijek ne mogu otkriti detalje. Intenzivno radimo na operativnoj provedbi te najave. – rekao je Jurić.

Komentari na članak

Vezani članci

Naslovna tramvaj

Dani otvorenih vrata udruga

AIESEC otvorio vrata tramvaja

AIESEC tramvaj je ove srijede u 14 sati krenuo s okretišta Borongaj prema Savskom mostu preko Glavnog kolodvora i Trga bana Josipa Jelačića. Nova mala devetka je skupljala studente, srednjoškolce i mnoge znatiželjne poglede.

Ljudi u busu

Sandy Milinković

Vodič za vožnju riječkim busevima

Kad me mama prvi put poslala na bus, odmah mi je savjetovala da ne sjednem nigdje blizu gume. Kad sam se vratila kući s jetrom na čelu, shvatila sam zašto.

Uspinjača 1

Na današnji dan

Zagrebačka „stara dama“ neumorno vozi već 124 godine

Na današnji je dan 1893. godine s radom trajno krenula zagrebačka uspinjača, spomenik kulture i jedna od atrakcija koje čine glavni grad prepoznatljivim.

Stari tramvaj

Sve zanimljivosti tramvajskog prometa

Od konjskog tramvaja, preko „Stojadina”, do mirogojske nesreće i ukinuća linija 10 i 16

Imamo jedan od najljepših svjetskih tramvaja, popularnu stojedinicu, kod nas se dogodila i jedna od najvećih tramvajskih nesreća u povijesti. O svemu tome možete pročitati u članku, a saznali smo i gdje su nestali tramvaji s brojevima 10 i 16.

Tramvaj, noć

Tea Babić

Tužni prizori iz noćnog tramvaja

Kolegice i ja tiho smo prokomentirale kako ovo nismo do sada vidjele. Viđaš ih svaki dan, ali nikad u tolikom broju na jednom mjestu. Nekako mi se tada moja želja za slobodnim mjestom, kako bih malo odmorila, učinila glupom.