Novosti u ZET-u

S veljačom stižu i polusatne karte od četiri kune za vožnju ZET-om

Tramvaj iznutra I

Od 1. veljače za pola sata vožnje ZET-ovim tramvajem ili autobusom platit ćete samo četiri kune.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić najavio je novost pri kupovini kartice za prijevoz. Uz dosadašnje karte po cijeni od 10 kuna koje traju 90 minuta, stižu i polusatne. Koštat će četiri kune, a idu u prilog korisnicima koji se voze tek nekoliko stanica. 

– Građani mogu izabrati. Oni koji se voze kraće, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni koji se voze do 90 minuta, plaćaju 10 kuna. Vjerujem da će se prijedlog prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri. – izjavio je Bandić za Radio Sljeme.

Prije nekoliko dana pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić pohvalila je trenutni sustav naplaćivanja karata i zaključila da nema potrebe i za kakvim izmjenama. 

– Mi smatramo da je to optimalan model za Grad Zagreb i zaista ne vidimo razloga da se uvodi neka karta po stanicama – za jednu stanicu, za dvije... smatramo da je jednokratna karta od 10 kuna prihvatljiv model za Grad Zagreb i zasada ne vidimo da bi išta drugo mogli dobiti kad bismo to izmijenili. – objasnila je Jozić.

S druge strane, glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić na portalu Zagreb.info potvrdio je Bandićevu najavu:

– To je točno. U tijeku su sastanci na kojima razrađujemo logističku stranu te  još uvijek ne mogu otkriti detalje. Intenzivno radimo na operativnoj provedbi te najave. – rekao je Jurić.

Komentari na članak

Vezani članci

Naslovnica

Koja su vaša prava ako nemate kartu

ZET: Što kontrolori i vozači ne smiju tražiti od vas?

Donosimo vam popis vaših prava i koraka koje možete poduzeti u slučaju da ste „uhvaćeni” u tramvaju ili autobusu bez valjane karte. Također, pročitajte na koji način možete uložiti žalbu i koji je vremenski rok za njeno slanje.

ZET tramvaj

Iznenađenje u javnom prijevozu

ZET uvodi Wi-Fi u tramvaje i autobuse

Ugodno iznenađenje iz ZET-a – do kraja travnja bit će uveden bežični internet u sva vozila javnog prijevoza, i to minimalno iduće četiri godine.

Ed Sheeran

Mnoštvo noviteta u glazbi

Glazbena 2017. ispunjena novim izdanjima i koncertima

U novoj se godini zaista možemo veseliti novim glazbenim izdanjima – od novih albuma pop zvijezda, repera, do rockera, svi ljubitelji glazbe bit će oduševljeni, a i koncertna ponuda jednako je kvalitetna.

Ajmo.hr

Najbrža rastuću platformu za dijeljenje prijevoza u Hrvatskoj

Uz Ajmo.hr uštedite na putnim troškovima

Nudite li prijevoz ili ga tražite? Ajmo.hr platforma je koja će vam pomoći da podijelite putne troškove s drugima!

Ljudi u busu

Sandy Milinković

Vodič za vožnju riječkim busevima

Kad me mama prvi put poslala na bus, odmah mi je savjetovala da ne sjednem nigdje blizu gume. Kad sam se vratila kući s jetrom na čelu, shvatila sam zašto.