LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novosti u ZET-u

S veljačom stižu i polusatne karte od četiri kune za vožnju ZET-om

Od 1. veljače za pola sata vožnje ZET-ovim tramvajem ili autobusom platit ćete samo četiri kune.

Od 1. veljače za pola sata vožnje ZET-ovim tramvajem ili autobusom platit ćete samo četiri kune.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić najavio je novost pri kupovini kartice za prijevoz. Uz dosadašnje karte po cijeni od 10 kuna koje traju 90 minuta, stižu i polusatne. Koštat će četiri kune, a idu u prilog korisnicima koji se voze tek nekoliko stanica. 

– Građani mogu izabrati. Oni koji se voze kraće, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni koji se voze do 90 minuta, plaćaju 10 kuna. Vjerujem da će se prijedlog prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri. – izjavio je Bandić za Radio Sljeme.

Prije nekoliko dana pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić pohvalila je trenutni sustav naplaćivanja karata i zaključila da nema potrebe i za kakvim izmjenama. 

– Mi smatramo da je to optimalan model za Grad Zagreb i zaista ne vidimo razloga da se uvodi neka karta po stanicama – za jednu stanicu, za dvije... smatramo da je jednokratna karta od 10 kuna prihvatljiv model za Grad Zagreb i zasada ne vidimo da bi išta drugo mogli dobiti kad bismo to izmijenili. – objasnila je Jozić.

S druge strane, glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić na portalu Zagreb.info potvrdio je Bandićevu najavu:

– To je točno. U tijeku su sastanci na kojima razrađujemo logističku stranu te  još uvijek ne mogu otkriti detalje. Intenzivno radimo na operativnoj provedbi te najave. – rekao je Jurić.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR