Novosti u ZET-u

S veljačom stižu i polusatne karte od četiri kune za vožnju ZET-om

Tramvaj iznutra I

Od 1. veljače za pola sata vožnje ZET-ovim tramvajem ili autobusom platit ćete samo četiri kune.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić najavio je novost pri kupovini kartice za prijevoz. Uz dosadašnje karte po cijeni od 10 kuna koje traju 90 minuta, stižu i polusatne. Koštat će četiri kune, a idu u prilog korisnicima koji se voze tek nekoliko stanica. 

– Građani mogu izabrati. Oni koji se voze kraće, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni koji se voze do 90 minuta, plaćaju 10 kuna. Vjerujem da će se prijedlog prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri. – izjavio je Bandić za Radio Sljeme.

Prije nekoliko dana pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić pohvalila je trenutni sustav naplaćivanja karata i zaključila da nema potrebe i za kakvim izmjenama. 

– Mi smatramo da je to optimalan model za Grad Zagreb i zaista ne vidimo razloga da se uvodi neka karta po stanicama – za jednu stanicu, za dvije... smatramo da je jednokratna karta od 10 kuna prihvatljiv model za Grad Zagreb i zasada ne vidimo da bi išta drugo mogli dobiti kad bismo to izmijenili. – objasnila je Jozić.

S druge strane, glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić na portalu Zagreb.info potvrdio je Bandićevu najavu:

– To je točno. U tijeku su sastanci na kojima razrađujemo logističku stranu te  još uvijek ne mogu otkriti detalje. Intenzivno radimo na operativnoj provedbi te najave. – rekao je Jurić.

Komentari na članak

Vezani članci

Velike novosti za studente koji se žele obrazovati u Velikoj Britaniji

UniWorld otkriva

Velike novosti za one koji žele studirati u Velikoj Britaniji

UniWorld je organizacija koja nudi besplatno savjetovanje tijekom postupka prijave za diplomske studije u Velikoj Britaniji. U ponedjeljak će u Info zoni zainteresiranima otkriti novosti o njihovoj dostupnosti kao i važne informacije o dostupnim studijskim programima.

Najtječa ZABA

Fotonatječaj "Zagreb očima studenta"

Fotkaj duh i ritam Zagreba i osvoji godišnji studentski pokaz!

Studenti, fotkajte duh i ritam Zagreba i osvojite nagradu koja će Vam dobro doći svakoga zagrebačkog dana – ZET-ov godišnji studentski pokaz!

Međimurska

Noć Međimuraca u Zagrebu

Međimurska fešta u Roku

Kao i dosad, Udruga je uz potporu županije organizirala autobus iz Međimurja. Autobus kreće na dan fešte u 21:00 ispred hotela Park, a vraća se nakon fešte u 4:30.

Događaji 2016

Noviteti u svijetu

Što nas čeka u 2016. godini

Pred nama je malo manje od 366 uzbudljivih dana ove godine. Donosimo vam mali pregled događaja koje željno iščekujemo.

Javni gradski prijevoz

Google usluga Transit

Od sutra putem Googlea saznajte kad stiže tramvaj ili bus

Google usluga Transit uživo prati točno vrijeme dolaska i odlaska ZET tramvaja, autobusa i prigradskih vlakova.