Klub mladih Split

Rukotvorine se pretvaraju u pravu umjetnost na sajmu kreativnosti

Uradi sam - sajam rukotvorina

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na „Uradi sam – sajmu kreativnosti“ te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe. Prijave su otvorene do 11. svibnja.

Primijenjene umjetnosti predstavljaju transformaciju svakodnevnih objekata na način da se kroz subjektivnu viziju umjetnika formira novi, drugačiji dizajn određenog predmeta koji ima svoju ljepotu, ali i praktičnu svrhu. Uz estetsku ljepotu, originalnost i kreativnost glavne su odlike ovakvih radova. Osim vizualnog, kod promatrača je stimuliran i intelektualni doživljaj. Rukotvorina nije samo fizički predmet već je i dio samog umjetnika koji se aktualizira kroz svoju kreaciju.

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na Uradi sam – sajmu kreativnosti te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe. Riječ je o višednevnoj manifestaciji kojoj je cilj okupiti veći broj mladih i dati im priliku da izlože svoje kreacije na javnom mjestu, da upoznaju druge mlade ljude istih ili sličnih životnih pogleda te da od javnosti dobiju povratnu informaciju o svojim ručnim radovima. Sajam će se održati u razdoblju od 18. do 31. svibnja u Klubu mladih Split.

Imaš puno slobodnog vremena i kreativna si osoba? U svemu vidiš potencijal za lijepo i korisno? Sve što dotakneš pretvoriš u umjetnost? Misliš da si kreativac? Želiš pokazati svima što radiš? Pitaš se možeš li živjeti od svojih rukotvorina? Prijavi se do 11. svibnja na e-mail adresu valentina@klubmladihsplit.hr i doznaj odgovore na neka od ovih pitanja na koja nisi siguran da možeš odgovoriti. Prijava treba sadržavati podatke o autoru, fotografije kreacija koje želiš izložiti (sprijeda, iz profila, odozada) i kratki tekst u kojem ćeš opisati što je to što radiš i zašto misliš da baš tvoja rukotvorina zaslužuje biti predstavljena javnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Pretraživanje interneta

Tribina na Akademiji dramske umjetnosti

„Copyleft” za umjetnike i one koji snimaju filmove i glazbu s interneta

Na posljednjoj tribini ovogodišnjeg proljetnog ciklusa Politički leksikon o „Copyleftu” govore stručnjaci u polju autorskih prava i njegovog redefiniranja.

Plaža

Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi”

Ministarstvo turizma učeničkim i studentskim projektima dodjeljuje 50 000 kuna

– Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” našim učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. – rekao je ministar turizma.

Sveučilište u Splitu

Natječaj za stipendije

Sveučilište u Splitu raspisalo natječaj za dodjelu 125 stipendija

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Splitu u ak. god. 2015/2016. Prijave traju do 15. siječnja, a dva tjedna kasnije bit će objavljeno 125 studenata koji će primati po 800 kuna mjesečno.

https://www.pinterest.com/pin/519180663286765039/

Europska nagrada

Otvoren natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu

„Cilj natječaja je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.” – stoji u opisu natječaja.

IRO natječaj za volontere

Natječaj za volontere

Kreirajte politike visokoga obrazovanja s Institutom za razvoj obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja traži suradnike za volonterski rad od osam sati tjedno u trajanju od jedne godine. Prijave traju do 28. studenoga.