Klub mladih Split

Rukotvorine se pretvaraju u pravu umjetnost na sajmu kreativnosti

Uradi sam - sajam rukotvorina

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na „Uradi sam – sajmu kreativnosti“ te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe. Prijave su otvorene do 11. svibnja.

Primijenjene umjetnosti predstavljaju transformaciju svakodnevnih objekata na način da se kroz subjektivnu viziju umjetnika formira novi, drugačiji dizajn određenog predmeta koji ima svoju ljepotu, ali i praktičnu svrhu. Uz estetsku ljepotu, originalnost i kreativnost glavne su odlike ovakvih radova. Osim vizualnog, kod promatrača je stimuliran i intelektualni doživljaj. Rukotvorina nije samo fizički predmet već je i dio samog umjetnika koji se aktualizira kroz svoju kreaciju.

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na Uradi sam – sajmu kreativnosti te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe. Riječ je o višednevnoj manifestaciji kojoj je cilj okupiti veći broj mladih i dati im priliku da izlože svoje kreacije na javnom mjestu, da upoznaju druge mlade ljude istih ili sličnih životnih pogleda te da od javnosti dobiju povratnu informaciju o svojim ručnim radovima. Sajam će se održati u razdoblju od 18. do 31. svibnja u Klubu mladih Split.

Imaš puno slobodnog vremena i kreativna si osoba? U svemu vidiš potencijal za lijepo i korisno? Sve što dotakneš pretvoriš u umjetnost? Misliš da si kreativac? Želiš pokazati svima što radiš? Pitaš se možeš li živjeti od svojih rukotvorina? Prijavi se do 11. svibnja na e-mail adresu valentina@klubmladihsplit.hr i doznaj odgovore na neka od ovih pitanja na koja nisi siguran da možeš odgovoriti. Prijava treba sadržavati podatke o autoru, fotografije kreacija koje želiš izložiti (sprijeda, iz profila, odozada) i kratki tekst u kojem ćeš opisati što je to što radiš i zašto misliš da baš tvoja rukotvorina zaslužuje biti predstavljena javnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Ekonomski fakultet III

Youth reshaping the future

Dvadeseti rođendan studentskog lista Manager uz korisnu konferenciju

Shvativši kako je najbolji način za stjecanje novih znanja učiti iz iskustva uspješnih osoba, na popis predavača uvrštena su neka od najistaknutijih stranih i hrvatskih imena iz sfere poduzetništva, marketinga, razvoja i obrazovanja.

Zgrada

Regrutacija članova

„#CheckIn-aj” se u USTEF-u

Udruga studenata turizma Ekonomskog fakulteta traži nove članove za svoja četiri tima. Regrutacija traje do 20. listopada.

Skuhaj film

Filmski festival

Revija studentskog filma – skuhaj film!

Svi studenti koji su skuhali kratkometražne igrane filmove, kratkometražne dokumentarne filmove, animacije, intervjue, reklame, videospotove ili bilo kakve druge audiovizualne poslastice pozvani su da pošalju svoje radove.

Besplatna radionica pletenja u Info zoni

Info zona

Otvorene prijave za besplatnu radionicu pletenja u Info zoni

Uz osiguran materijal, sudionici i sudionice će kroz praktični rad izraditi šal i džemper te će svoje radove predstaviti na skupnoj izložbi.

James Joyce, Dublin, Ireland

Razbijte kreativnu blokadu

FOTO: Prespavajte u kućama književnih legendi

Prostorije u kojima su književnici mozgali, piskarali, škrabali i gužvali papire u frustraciji zbog kreativnih blokada su sada dostupne svima s istim problemom ili onima koji se samo žele odmoriti uz dašak inspiracije.