Klub mladih Split

Rukotvorine se pretvaraju u pravu umjetnost na sajmu kreativnosti

Uradi sam - sajam rukotvorina

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na „Uradi sam – sajmu kreativnosti“ te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe. Prijave su otvorene do 11. svibnja.

Primijenjene umjetnosti predstavljaju transformaciju svakodnevnih objekata na način da se kroz subjektivnu viziju umjetnika formira novi, drugačiji dizajn određenog predmeta koji ima svoju ljepotu, ali i praktičnu svrhu. Uz estetsku ljepotu, originalnost i kreativnost glavne su odlike ovakvih radova. Osim vizualnog, kod promatrača je stimuliran i intelektualni doživljaj. Rukotvorina nije samo fizički predmet već je i dio samog umjetnika koji se aktualizira kroz svoju kreaciju.

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na Uradi sam – sajmu kreativnosti te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe. Riječ je o višednevnoj manifestaciji kojoj je cilj okupiti veći broj mladih i dati im priliku da izlože svoje kreacije na javnom mjestu, da upoznaju druge mlade ljude istih ili sličnih životnih pogleda te da od javnosti dobiju povratnu informaciju o svojim ručnim radovima. Sajam će se održati u razdoblju od 18. do 31. svibnja u Klubu mladih Split.

Imaš puno slobodnog vremena i kreativna si osoba? U svemu vidiš potencijal za lijepo i korisno? Sve što dotakneš pretvoriš u umjetnost? Misliš da si kreativac? Želiš pokazati svima što radiš? Pitaš se možeš li živjeti od svojih rukotvorina? Prijavi se do 11. svibnja na e-mail adresu valentina@klubmladihsplit.hr i doznaj odgovore na neka od ovih pitanja na koja nisi siguran da možeš odgovoriti. Prijava treba sadržavati podatke o autoru, fotografije kreacija koje želiš izložiti (sprijeda, iz profila, odozada) i kratki tekst u kojem ćeš opisati što je to što radiš i zašto misliš da baš tvoja rukotvorina zaslužuje biti predstavljena javnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Riva

Poslovni program

PGLF Croatia uključuje studente u globalnu mrežu vođa budućnosti

Želite li steći znanja iz područja "leadershipa", inovacija i poduzetništva i uživati na obroncima splitskoga Marjana, prijavite se na petodnevni seminar Preparing Global Leaders Foruma do 31. siječnja.

CM

Regrutacija u community management timu

Kreativnom i dinamičnom praksom u CM timu zakorači u svijet društvenih mreža

Udruga SIK i središnji studentski portal u potrazi su za novim studentima koji će obavljati svoju volontersku praksu u timu za upravljanje društvenim mrežama. U nastavku saznaj što sve dinamični posao CM-a obuhvaća i pošalji svoju prijavu do 17. ožujka.

FonET 2016

Projekt kluba Eufonija

Brušenje govorničkih vještina na novom izdanju FonET-a

Ovogodišnje izdanje FonET-a održat će se kao dvodnevna edukacija 20. i 21. svibnja na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Pronađi govornika u sebi i prijavi se za sudjelovanje do 10. svibnja.

fit tijelo

Nagradni natječaj

#BEAware: 2000 kuna za video koji promiče pozitivan odnos prema tijelu

Do 1. srpnja svi se mladi mogu prijaviti na nagradni natječaj Centra za poremećaje hranjenja BEA. Slanjem videouratka kojim se promiče pozitivan odnos prema tijelu, ulaze u bitku za 2000 kuna.

Naslovna

Na današnji dan

Stric boemske kraljice umjetnosti otvorio muzej koji i danas izaziva divljenje milijuna posjetitelja

Solomon R. Guggenheim, stric najpoznatije zaštitnice umjetnosti i ljubavnice brojnih umjetnika, na današnji je dan otvorio zgradu muzeja Guggenheim u New Yorku, „hram duha“ i životno djelo Franka Lloyda Wrighta.