Čuda tehnologije u Splitu

Robot koji kuha i ostale inovacije na prvom danu Shift konferencije

Shift Split 2017

Shift konferencija dovela je svjetski poznate IT stručnjake u Split kako bi predstavili najnovije tehnologije koje smo i mi imali priliku isprobati.

Shift konferencija započela je u splitskom HNK i već ju je prvog dana posjetilo nekoliko stotina ljudi. Nakon uvodnog pozdrava organizatora Ivana Burazina, predavanje Developing for Humans je održao Christian Heilmann iz Microsofta. Osim načina na koji možemo koristiti robote, objasnio je i zašto se ne moramo bojati tehnologija.

Na pozornicu je došao i Luka Abrus iz tvrtke Five te održao predavanje o novostima u izradi mobilnih aplikacija. Jedno od zanimljivijih prezentacija je održao Kanađanin Ryan Christiani iz HackerYou, a publiku je nasmijao sa svojim elegantnim ljetnim stylingom koji možete vidjeti na naslovnoj slici.

Organizator Shift konferencije Ivan Burazin, Luka Abrus iz tvrtke Five i osječke studentice, FOTO: Jelena Duvančić

Tijekom pauze za ručak smo odlučili isprobati što se sve nudi na štandovima i nismo ostali razočarani ni praznih ruku. Isprobali smo VR naočale s pomoću kojih smo se prebacili u crtani film u kojem smo kuhali, a nakon toga smo u stvarnosti gledali robota koji kuha. Testirali smo i vještine koktel majstora. Osim natjecanja za najboljeg igrača PlayStation4, održava se i natjecanje kojem je glavna nagrada stipendija za Aspira studij. Igre na sreću mogu nekom sretniku donijeti tipkovnicu ili novi mobitel.

Konferencija se danas nastavlja u istom tonu, a ako niste nabavili svoje karte, možete pratiti live stream na službenim stranicama Shift konferencije.

Komentari na članak

Vezani članci

Heml.is - sustav za sigurno slanje poruka

Heml.is

Sustav za sigurno slanje poruka

Heml.is je novi sustav za sigurniju razmjenu poruka.

Splitski rektorat

Istraživanje Thomson Reutersa

Sveučilište u Splitu najbolje je u Hrvatskoj

Splitsko je Sveučilište prema istraživanju Thomson Reutersa proglašeno najboljim u Hrvatskoj. Dominiraju na području znanosti, matematike, tehnologije i inženjerstva.

2Cellos u pulskoj Areni

Koncertni spektakl u pulskoj Areni

2Cellos i Zagrebačka filharmonija oduševili više od 8000 posjetitelja u Puli

U pulskoj Areni, gdje su 2Cellos nastupali prvi put prije pet godina i vinuli se u zvjezdano nebo, ponovno su srušili vlastite granice i postavili nove standarde za sve koji će ubuduće nastupati u tom veličanstvenom zdanju.

Split noću

Diss The Piss osvaja

Epilog splitske radionice „City Acupuncture˝

Žiri je nakon multidisciplinarne petodnevne radionice odabrao najbolje od ponuđenih ideja revitalizacije kotara Varoš.

Trg bana Josipa Jelačića perspektiva

Projekt davanja državnih stanova u najam

U Zagrebu od jeseni dostupni državni stanovi za 980 kuna

Isti projekt već je zaživio u Osijeku, a u budućnosti bi mogao i u Splitu. Provodi se u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).