Volonterski projekt

Riječke studentice dentalne medicine u zanzibarskoj humanitarnoj misiji

Dentist the world

– U sklopu projekta posjetit ćemo tri bolnice, dvije škole i SOS dječje selo gdje ćemo pregledati i sanirati usnu šupljinu preko 2500 djece. – poručuju Andrea i Dora

Studentice pete godine riječke Dentalne medicine Andrea Lukežić i Dora Mahulja intenzivno rade na ostvarenju jednog vrlo plemenitog cilja. Naime, prikupljaju sredstva uz pomoću kojih bi mogle sudjelovati u humanitarnom volonterskom projektu Dentist the world.

U sklopu projekta koji se održava u Zanzibaru u ožujku ove godine, studentice bi iskoristile svoja znanja i vještine radeći svakodnevno s pacijentima države u kojoj postoji veliki nedostatak liječničkog kadra. Njihova ispomoć bila bi uvelike usmjerena na djecu.

Budući da je put koji same moraju financirati za studenta velika investicija, odlučile su novac prikupiti uz pomoć donacija. Sigurne su kako će tu, za njih poprilično veliku prepreku, lako preskočiti uz pomoć dobrih ljudi.

Naša je velika želja pomoći ljudima radeći ono čemu smo posvetile svoj život, a to je dentalna medicina; primjenjujući znanja koja smo stekle tijekom pet godina studija na Medicinskom fakultetu u Rijeci. U sklopu projekta posjetit ćemo tri bolnice, dvije škole i SOS dječje selo gdje ćemo pregledati i sanirati usnu šupljinu preko 2500 djece.  poručuju Andrea i Dora koje bi u Zanzibaru boravile petnaest dana, do 31. ožujka.

Razlog ovog putovanja činjenica je da u Zanzibaru živi oko milijun i pol stanovnika za čije oralno zdravlje brinu samo četiri doktora dentalne medicine, stoga je vrlo važno pružiti pomoć, materijale i edukaciju ljudima kao i stručnom kadru. Upravo će za to, nadaju se Andrea i Dora, i one dobiti priliku.

Moraju prikupiti oko dvanaest tisuća kuna po studentici, a zauzvrat nude promociju i oglašavanje svim dostupnim kanalima. Kako bi ispunile svoj cilj, organizirat će i humanitarnu zabavu, a cilj je prikupiti ne samo financijsku već i robnu pomoć koju će nositi sa sobom i donirati.

Sredstva će se koristiti isključivo za troškove putovanja. Svoju pomoć možete dati uplatom na račun:

Privredna Banka Zagreb
Broj računa: 50 2340 0091 1101 2805 1
IBAN: HR50 2340 0091 1101 2805 1
Swift: PBZGHR2X
Poziv na broj: 21032017
Opis plaćanja: Donacija za Zanzibar
Naziv primatelja: Hrvatska Udruga Studenata Stomatologije za međunarodnu aktivnost i razmjenu
Adresa: Braće Branchetta 20, 51000 Rijeka, Croatia.

Komentari na članak

Vezani članci

Božićna svjetla

Blagdansko razdoblje

Advent u Vukovaru prožet humanitarnom notom; prikupljaju se sredstva za 24 obitelji s više djece

U sklopu predbožićnih manifestacija u Vukovaru održat će se posebna humanitarna akcija prikupljanja blagdanskih darova za 24 vukovarske obitelji s više djece.

foto

Projekt udruge eSTUDENT

Prikupljanje školskog pribora za hrvatsku i afričku djecu na zagrebačkim fakultetima

U petoj godini održavanja eSTUDENT-ovog humanitarnog projekta, fokus je stavljen na djecu i mlade kojima je potreban elementarni školski pribor poput bilježnica, olovaka, bojica, ravnala i sličnog. Dio je namijenjen djeci u Africi, a dio će se donirati bolnici Srebrnjak.

FER-ov robot

Humanitarna akcija

Adventska groznica obuzima robote s FER-a, poslužuju kuhano vino i kolače

Robot Pepper primat će narudžbe, Franka pripremati jela, a Baxteru je pripala čast posluživanja kuhanog vina i čokoladnih kolača građanima koji će se pridružiti humanitarnoj akciji koja se pokreće na FER-u.

Fakultet građevine, arhitekture i geodezije u Splitu

Pomoć beskućnicima

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije pretvara se u humanitarno kino

Studentski zbor Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu organizira humanitarnu filmsku večer tijekom koje će se sakupljati pomoć za splitske beskućnike u obliku donacije hrane i higijenskih potrepština.

Fashion&Compassion

Humanitarna modna revija

Nabavkom ulaznice za Fashion&Compassion pomažete djeci s poteškoćama

Financijska sredstva koja će se prikupiti prodajom ulaznica za reviju Fashion&Compassion donirat će se specijalnoj bolnici Goljak za pomoć pri izradi senzoričkog parka.