Humanitarna akcija

Riječke Kuglice dobrih želja i ove godine pomažu najpotrebitijima

Kuglice dobrih želja

Udruga studenta biotehnologije i ovoga adventa u suradnji s Gradom Rijekom organizira humanitarnu akciju. Sve će donacije ići Dječjoj bolnici „Kantrida” te Azilu za pse „Društvo za zaštitu životinja Rijeka”, a akcija će se održati na Korzu 28. i 29. studenoga.

Humanitarna akcija Kuglice dobrih želja i ove godine dolazi na riječki Korzo kako bi se prikupile donacije za najpotrebitije. Udruga studenata biotehnologije pod pokroviteljstvom Grada Rijeke ove godine organizira akciju za Dječju bolnicu Kantrida te Azil za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka. Ovo je već treća godina kako se provodi akcija koju su prvotno pokrenule studentice Karla Pavlović i Lea Radošević, a odaziv za kupnju božićnih kuglica iz godine u godinu sve je veći.

Riječani će božićno drvce sa 700 kuglica ukrasiti 28. i 29. studenoga od 10 sati, a svaka kuglica iznosit će 20 kuna. Donacije će studenti volonteri prikupljati pokraj bora u božićnoj kućici, a i pomoći će svima oko izrade kuglica. Na Korzu će uz studente biti i volonteri iz Azila Društvo za zaštitu životinja Rijeka koji će zajedno s četveronožnim prijateljima uljepšati i razveseliti ovu akciju, a nadamo se i potaknuti Riječane na udomljavanje ovih preslatkih životinja.   

– U protekle dvije godine, koliko se ovaj projekt provodio, reakcije građana bile su sjajne! Od početnih 200 kuglica koje su se prodale u rekordnom vremenu, ove smo godine za građane pripremili 700 kuglica. Simboličnom donacijom od 20 kuna građani će dobiti jednu kuglicu u koju mogu ubaciti svoju želju te ju objesiti na bor. – rekla je Lara Duvnjak, ovogodišnja voditeljica projekta.

Organizatori pozivaju građane da na svojim društvenim mrežama koristeći hashtag #kuglicedobrihželja podijele slike s ove humanitarne adventske priče kako bi i ostale potaknuli na humanitarna djela u ovome božićnom razdoblju. 

Komentari na članak

Vezani članci

Božićni ukrasi

Čudni i zanimljivi

Neobični blagdanski običaji

Osim dobro poznatih blagdanskih običaja, u mnogim se zemljama blagdani slave na specifičan način.

Humanitarna akcija za nezbrinutu djecu i mlade "Sharing is caring"

Daruj malo, činiš puno

Humanitarna akcija "Sharing is caring"

Svi koji žele uveseliti nekoga za božićne blagdane pozvani su da se priključe humanitarnoj akciji "Sharing is caring". Do kraja tjedna prikuplja se odjeća, kozmetika i razne potrepštine za domove za nezbrinutu djecu.

Filozofski fakultet

Nesreća na Trsatu

Djevojku ozlijedila staklena vrata na riječkom kampusu

Nekvalitetna gradnja čitavog kompleksa na Kampusu uzrokovala je nesreću u kantini Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Kazalište

Humanitarna akcija u Forumu

Don Quijote oživljava viteštvo, a bosanski studenti humanost

Predstava „Don Quijote”, prema romanu Miguela de Cervantesa, put je od parodije do travestije i natrag, a taj će put obradovati napuštenu djecu i djecu s posebnim potrebama u BiH jer će se sredstva prikupljena izvedbom u Forumu donirati upravo njima.

Humanitarna akcija 'Komuniciraj humanitarno'

Zaključena humanitarna akcija „Komuniciraj humanitarno“

Studenti Bernaysa prikupili sredstva za pet obitelji u Ivanić Gradu

Predajom prikupljenih donacija štićenicima Udruge HOP uspješno je završila prva samostalna humanitarna akcija studenata Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment.