Doprinos u promociji odnosa između Argentine i Hrvatske

Rektor Boras dobio je Nagradu „Juan Vucetich”

Rektor, Boras, nagrada

Rektoru Sveučilišta u Zagrebu 6. prosinca uručena je Nagrada „Juan Vucetich” za izvanredan doprinos u promociji odnosa između Argentine i Hrvatske.

Rektor zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras primio je Nagradu Juan Vucetich za 2019. godinu za svoj izvanredan doprinos u promociji odnosa između Argentine i Hrvatske te jačanje prijateljstva između dviju država. Dodjela nagrade održana je 6. prosinca u velikoj dvorani Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža

Rektoru je nagradu uručio izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Argentine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Maximilian Gregorio-Cernadas.

Nagrada Juan Vucetich osnovana je 2017. godine od strane Veleposlanstva Republike Argentine u čast poznatoga argentinsko-hrvatskoga antropologa i policajca, pionira metode identifikacije pomoću otisaka prstiju – daktiloskopije. Dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim radom i zalaganjem pridonijeli promicanju veza između Argentine i Hrvatske.

Komentari na članak

Vezani članci

Obrazovanje i budućnost

5. sjednica Rektorskog zbora u tekućoj akademskoj godini

Rektorski zbor želi udvostručenje financijskih sredstava za istraživanja

U Rijeci se 22. veljače održala peta sjednica Rektorskog zbora. Donosimo vam glavne teme sjednice i zaključke rasprava.

Sportaši, ministar Šustar i gradonačelnik Bandić sadili stabla ususret Europskim sveučilišnim igrama

ESI Zagreb-Rijeka 2016.

Sportaši, ministar Šustar i gradonačelnik Bandić sadili stabla ususret Europskim sveučilišnim igrama

– Svako stablo dobit će ime po jednom od velikih europskih sveučilišta koji će sudjelovati na Europskim sveučilišnim igrama, a već sada znamo da nam dolaze studenti sa Sorbonne, Oxforda, Camebridgea i sveučilišta iz više od 40 europskih zemalja. – ističe Zrinko Čustonja

Veterinarski fakultet Zagreb

Kulturna manifestacija

Sastavnice Sveučilišta u Zagrebu pridružuju se manifestaciji Noć muzeja 2019.

Veterinarski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva te Akademija likovnih umjetnosti sastavnice su zagrebačkog Sveučilišta koje se sa svojim besplatnim programom pridružuju brojci od 200-tinjak institucija koje obilježavaju ovogodišnju Noć muzeja.

Ilustracija pucanje na gol

Završnica sveučilišnih natjecanja

Dominacija studenata Sveučilišta u Zagrebu u tri sporta

Osim što su osvojili četverostruku krunu u košarci, zagrebački studenti osvojili su natjecanja i u rukometu, šahu i ženskom futsalu. Splitski studenti osvojili su natjecanje u muškom fustalu te odbojci na pijesku. U odbojci je prvo mjesto pripalo Riječanima i Puljankama.

Želiš studirati u Zagrebu?

Zagrebački klub livanjskih studenata

Ako želite studirati u Zagrebu, dođite na Sajam karijera u Livnu

Zagrebački klub livanjskih studenata organizira četvrti Sajam karijera u Livnu. Pozivaju maturante 10. i 11. ožujka na upoznavanje zagrebačkih fakulteta te simulaciju državne mature.