Učenje o društvenim promjenama

Raznovrstan program na ovogodišnjim Studijima o mladima za mlade; prima se 15 sudionika

Society

Inovativan program provodi se u svrhu obrazovanja mladih u području društvene promjene i organizacije civilnog društva. Prijave se zaprimaju još danas!

Mreža mladih Hrvatske devet godina provodi neslužbeni inovativni program za mlade pod nazivom Studiji o mladima za mlade u svrhu obrazovanja, informiranja i osnaživanja mladih u dobi od 18 do 30 godina aktivno ili početno uključenih u organizacije ili inicijative civilnog društva. U sklopu ovogodišnjeg programa s naslovom Mladi lideri – kritička promišljanja i zagovaranje promjena u zajednici polaznici će imati priliku usavršiti postojeća znanja i vještine zbog svog lakšeg doprinosa društvenoj promjeni. Između ostaloga, omogućit će im se osposobljavanje u sljedećim područjima:

  • zauzimanju odgovornog odnosa prema zajednici, uz poticanje društvenih promjena
  • korištenju metodologije u prepoznavanju, analiziranju i artikuliranju potreba i problema s kojima se mladi suočavaju
  • kritičkom promišljanju o pojedinim metodama, tehnikama i mogućnostima djelovanja u zajednici
  • primjeni znanja o novim oblicima suradnje u svojoj zajednici, posebice u novim društvenim pokretima.

Sadržaj programa obuhvaća dva edukacijska modula:

  • Liderstvo i društvena promjena – civilno društvo kao medij i prostor artikulacije i djelovanja mladih (Zagreb, od 15. do 17. ožujka)
  • Participativna istraživanja kao temelj kvalitetnog zagovaračkog procesa (Zagreb, od 17. do 19. svibnja)

Prvi navedeni modul bazirat će se na odnosu liderstva mladih i društvene promjene te promatranju zajednice kao sredstva pokretanja i suradnje, dok će drugi modul obraditi pitanje participativnih istraživanja kao preduvjeta kvalitetnog zagovaračkog procesa i samog zagovaranja pozitivnih političkih i društvenih promjena u sektoru mladih. Osim toga, sudionici će biti obvezni riješiti praktični zadatak raznovrsne tematike između dvaju modula.

Program će voditi iskusni edukatori u području rada s mladima, politika za mlade, metodologije istraživanja i doprinosa društvenoj promjeni. Voditeljsku palicu ove godine preuzimaju treneri Marko Kovačić i Emina Bužinkić. Uz njih, svoja će iskustva, mišljenja i savjete iznijeti različiti aktivisti i stručnjaci.

Rok je za prijavu 3. ožujka, a ona se, uz životopis, šalje na e-mail adresu: pjakovina@mmh.hr. Studiji su otvoreni za 15 mladih sudionika spremnih za rad i učenje o sebi, kao i o društvu u kojem žive. Organizator pokriva troškove školarine, puta, smještaja i prehrane polaznika, a sudjelovanje je na svim modulima obvezno. Više informacija moguće je pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Međunarodno online natjecanje GeCCo

Global eCollaboration Competition

Prijavi se na međunarodno online natjecanje, prihvati izazov i priušti si nezaboravno iskustvo rada unutar virtualnog tima!

U tijeku su prijave na međunarodno online natjecanje GeCCo (Global eCollaboration Competition) koje bi moglo zanimati sve one koji vole upravljati projektima. Prijave se zaprimaju do 15. veljače.

LEAP Summit 2018. 1

Treće izdanje konferencije

LEAP Summit: Kako zaraditi prvi milijun tijekom studiranja?

Donosimo vam čitav niz dobrih razloga da nipošto ne propustite novo izdanje LEAP Summita. Prijave se zaprimaju do 1. ožujka.

Cassius

Margan Tadeon - Natječaj za najbolji studentski rad

Prijavite svoj prozni ili poetski rad na natječaj i osvojite književne nagrade!

Društvo studenata kroatologije "Cassius" s Hrvatskih studija u Zagrebu organizira natječaj za najbolji studentski rad.

Turnir G2A.COM Overwatch Challenge Adria

G2A.COM Overwatch Challenge Adria

Sudjelujte u prvom regionalnom turniru u Overwatchu i osvojite bogate nagrade

Cilj je turnira Overwatch Challenge Adria omogućiti profiliranje i izgradnju domaće scene igrača, gdje su pravila rađena po uzoru na internacionalne Overwatch turnire.

Pravni fakultet u Zagrebu

Počinju prijave za 2014. godinu

Natječaj za akademsku mobilnost

Sveučilište u Zagrebu je raspisalo natječaj za akademsku mobilnost u 2014. godini.