Novo likovno rješenje

Rad asistentice s Akademije primijenjenih umjetnosti postavlja se na pročelje CROZ-ove zgrade

Slikarstvo

Tri će mjeseca na pročelju zgrade tvrtke CROZ biti postavljen plakat koji je izradila Korina Hunjak, a koji se bavi tematikom tehničkih dostignuća ljudske rase i digitalnom prirodom civilizacijskog razvitka.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i CROZ pokrenuli su suradnju u kojoj umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade ove tvrtke. Stručni tim u sastavu: dopredsjednik HDLU-a Tomislav Buntak, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Maja Bachler čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrali su rad Vision umjetnice Korine Hunjak.

Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m, a bit će izloženo 3 mjeseca. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu. Predstavljanje plakata održat će se u srijedu, 20. lipnja u 11 sati.

Korina Hunjak diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Bavi se ilustracijama raznovrsnih slikovnica (Abecedica, Legenda o Hani, Vrtni patuljak, Damjan i štap života, Čarobni zeleni kišobran) i knjižnih naslovnica (Marsonic 5, Ukronije, Flumen obscura) te je pridonijela grafičkim elementima u izradi aplikacija (Autotrollej, Bouxtie, Comic Mania) i društvenih igara (Drinkagon). Dobitnica je sveučilišne nagrade rektora za izvrsnost i nagrade Sfera za najbolju crno-bijelu ilustraciju. Trenutno je asistentica na odjelu primijenjene grafike na akademiji na kojoj se obrazovala i u procesu je izrade nove slikovnice. U slobodno vrijeme radi na autorskim stripovima i osmišljavanju svjetova za svoje priče.

Rad Vision bavi se tematikom tehničkih dostignuća ljudske rase i digitalnom prirodom civilizacijskog razvitka. S jedne je strane astronaut koji predstavlja krajnje tehničko umijeće i doseg trenutne stvarnosti napretka, dok je s druge strane šarena vizija digitalne budućnosti ekrana kao idealne i pozivajuće slike koja se rastače u svoje osnovne, ljudskim okom još uvijek vidljive segmente – pixele. Ona pluta u crnom praznom prostoru iznad Zemlje i priziva na ostvarenje sudbine čovječanstva kao rase koja putuje svemirom, a sve dijelom zahvaljujući i počevši od tehnologije ekrana koji nam omogućava uvid u računalne sustave koji znanstvenu fantastiku čine stvarnošću.

CROZ je IT tvrtka usmjerena prema uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima koja želi olakšati svojim korisnicima, velikim organizacijama, uvođenje rapidnih tehnologija i kompleksnih IT arhitektura. Nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU-om jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Ovaj projekt izvodi se tijekom cijele 2018, a u njegovu će se okviru realizirati 5 različitih likovnih rješenja. Za svaki plakat bit će otvoren novi natječaj s novom temom koji će biti objavljen na stranicama HDLU-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Kazaliste

„Mladi glumci gradu Rijeci – MI SMO TU“

Riječki studenti pokazali svoje umijeće izvođenja komedije

Predstavama „Medvjed“ i „Prosidba“ u sklopu festivala „Mladi glumci gradu Rijeci - MI SMO TU“ studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci pokazali su svoje umijeće izvođenja komedija.

CROZ Code Quest 2016

Natjecanje u programiranju

CROZ Code Quest: Izađi iz virtualnog labirinta

U edukacijskom centru Learn@CROZ održat će se peto po redu natjecanje u programiranju. Prijaviti se može samostalno ili u timu do 16. svibnja.

Akcija "Daj ribi šansu"

Umjetnička akcija

Daj ribi šansu u Art Parku!

U četvrtak, 19. srpnja, od 16 do 22 sata pridruži se hrvatskim umjetnicima u omiljenom Art Parku i saznaj kako dati ribi šansu.

Rad Krešimira Radaša

Kulturni centar „Dubrava”

Besplatno na izložbu članova HDLU-a Zagreb

U Kulturnom centru „Dubrava”, uz financijsku potporu Ministarstva kulture, postavlja se izložba članova HDLU-a koju je moguće besplatno pogledati.

Umjetničko djelo Ivane Barišić Tomšić

Oplemenjivanje javnog prostora

Umjesto reklame na pročelju hrvatske tvrtke „Put do škole“

Tri će mjeseca na pročelju CROZ-a biti izložen plakat koji je osmislila Ivana Barišić Tomić, a koji tematizira put dviju djevojčica do škole. Njegovo je predstavljanje zakazano za četvrtak, 20. rujna.