Turistička manifestacija u Karlovcu

Psihomodo Pop na Ivanjskom krijesu vatreno pozdravlja ljeto

Ivanjski krijes 2017.

Puno je dobrih razloga za posjetiti jedinstveni festival vatre u gradu na četiri rijeke. Uz spektakularno paljenje krijesova i vatromet, pohrlite k ljetu uz koncert rokerske atrakcije Psihomodo Pop.

Svi putevi 23. lipnja vode na jednu od najstarijih karlovačkih turističkih manifestacija s krijesovima, vatrometom i još puno vatrene zabave. A Ivanjski krijes poziva sve da se toga petka pridruže na obalama rijeke Kupe – u Karlovcu.

– Puno je dobrih razloga da se u petak 23. lipnja zaputite u grad na četiri rijeke i doživite vatreni spektakl u Karlovcu. – slažu se i svi sudionici konferencije za novinare, koja je održana u kompaniji HEINEKEN Hrvatska povodom ovogodišnjeg Ivanjskog krijesa.

Na ovogodišnjem izdanju bit će doista uzbudljivo i vatreno, najavljuje Turistička zajednica Grada Karlovca, čija direktorica Tihana Bakarić s veseljem ističe da Grad i gradske tvrtke Čistoća, Zelenilo i Mladost, Javna vatrogasna postrojba, kao i Hrvatske vode, podržavaju ovu najstariju tradicijsku manifestaciju grada. Sa zadovoljstvom spominje suradnju s gradskim četvrtima Banijom i Gazom kao tradicionalnim suorganizatorima, a posebice dugogodišnju suradnju s Karlovačkim kao generalnim sponzorom manifestacije. Naglašava da su ove godine, paralelno s organizacijom manifestacije, u suradnji s Ministarstvom kulture RH započeli proces prijave Ivanjskog krijesa na listu nematerijalne kulturne baštine.

Karlovačko devetu godinu zaredom podržava događaj kao jednu od glavnih turističkih manifestacija u ovom gradu.

– Ivanjski krijes je dio tradicije grada Karlovca. Podržavajući događanja kao što je Ivanjski krijes, doprinosimo boljoj kvaliteti života u Karlovcu. Za nas kao proizvođača piva ljeto je iznimno važno doba godine i mi se uvijek nadamo da će ono biti dugo i toplo. Stoga, pozivam sve da dođu u Karlovac na Ivanjski krijes kako bismo svi zajedno mogli poželjeti dobrodošlicu ljetu. – ističe Ljudmila Bratko Gašpić, rukovoditeljica korporativnih komunikacija, HEINEKEN Hrvatska.

Predstavnica gradskih četvrti Gaza, Sara Požar, te Berislav Besedić, predstavnik Banije, prenijeli su kako pripreme protječu u najboljem redu, ističući da je rivalstvo između dviju četvrti tradicionalno, ali je u osnovi svega ipak pozitivni natjecateljski duh i dobra zabava. I ove godine nogometna utakmica Gaze i Banije privući će mnoge zainteresirane da navijaju za svoje favorite, kao što će to činiti i na tradicionalnom povlačenju užeta na sredini Kupskog mosta.

Nema sumnje da će se Karlovčani kao i svake godine okupiti u velikom broju toga dana na ulicama u središtu grada. Dočekat će ih prigodna ugostiteljska i druga ponuda, zabavljat će ih ulični zabavljači i žongleri s vatrom, kao i glazbeni izvođači Rivers bend na strani Banije i Academico bend na strani Gaze. Svi sudionici tiskovne konferencije posebno ističu i važnost sigurnosnog aspekta manifestacije te pozivaju sve da dožive krijesove te da se dobro zabave, ali prije svega da uživaju savjesno i odgovorno kako i priliči ovoj tradicionalnoj karlovačkoj priredbi.

A da neće nedostajati atraktivnih sadržaja, poručio je i Vedran Galić, direktor G.A.D. PRODUKCIJE, organizacijskog partnera manifestacije, ističući kako Ivanjski krijes posjeduje potencijal da se kroz nekoliko godina preobrazi i u pravi festival vatre u Karlovcu. Izražava zadovoljstvo što se ideja koncerata bez naplate ulaznica u Šancu pokazala odličnom, a s ponosom ove godine najavljuje pravu rokersku poslasticu – koncert benda Psihomodo Pop.

Ne propustite, stoga, najrazličitija vatrena iznenađenja na ulicama Karlovca, spektakularno paljenje krijesova i vatromet u 22:00 na obalama Kupe i koncert legendarnog benda u 22:30 u jednom od najljepših gradskih parkova – karlovačkom Šancu. Naime, najavljuje izvedbu brojnih svojih hitova – Natrag u garažu, Frida, Kad sam imao 16, ali i novijih uspješnica kao što je Donna.

Komentari na članak

Vezani članci

Antentat u KSET-u

Oproštaj od člana benda

Zadnji nastup Antenata u KSET-u

Ovo je zadnji put da ih možete vidjeti u dosadašnjem sastavu, a boljeg razloga za dolazak nema.

Publika 2

21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival

FOTO: Stručni ocjenjivački sud presudio filmovima prikazanima u Karlovcu

Na svečanom zatvaranju Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala proglašeni su pobjednički filmovi. Također, dodijeljene su nagrade u posebnim kategorijama.

Plavi orkestar

Nastup u Domu sportova

Plavi orkestar iznenadio publiku „Đurologije” i zagrijao se za koncert u veljači

Članovi Plavog orkestra oduševili su publiku Lisinskog što se pokazalo najboljom najavom za njihov koncert koji će se održati 17. veljače. Povoljnija cijena ulaznica na snazi je do 31. prosinca.

Zorica Kondža

Koncert u Lisinskom

Glazbena diva Zorica Kondža s Tedijem Spalatom u borbi protiv tumora

U posebnoj večeri Tedi Spalato zapjevat će sa Zoricom Kondžom za Hrvatsku ligu protiv raka koja organizira koncert povodom 51. obljetnice rada.

TBF petak SCool Fest

TBF i Kuzma & Shaka Zulu nastupili u sklopu SCool Festa

Splitski đir raspametio zagrebački Studentski centar

Nebo se smilovalo tisućama studenata koji su ispunili dvorište Studentskog centra. Usprkos svim prognozama, kišni oblaci i grmljavima nisu se pojavili na koncertu TBF-a. Valjda je tako moralo biti za bend koji je Uvik kontra.