LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FlyDubai

Prvi put u povijesti izravni letovi Zagreb – Dubai

Od 16. prosinca prvi put u povijesti možemo izravno letjeti iz Zagreba u Dubai.

Od 16. prosinca prvi put u povijesti možemo izravno letjeti iz Zagreba u Dubai.

Zračni prijevoznik FlyDubai od 16. prosinca leti na izravnoj relaciji Zagreb – Dubai. Radi se o niskotarifnom zračnom prijevozniku iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je još u srpnju omogućio rezervacije karata za izravnu liniju između hrvatske metropole i Dubaija, jednog od sedam arapskih emirata. To je prvi put u povijesti da će ta dva grada biti povezana.

FlyDubai je ovog prosinca napravio veliku ekspanziju prema istočnoj i središnjoj Europi.

Prije Zagreba, ta je bogata arapska kompanija 8. prosinca uvela izravne letove i za susjedno nam Sarajevo, a nekoliko dana prije i za Prag te Bratislavu. Od 14. prosinca uvedeni su letovi za bugarsku Sofiju, a nakon Zagreba završeno je širenje FlyDubaija u srednju i istočnu Europu. Rutama Zagreb – Dubai i Dubai – Zagreb moći će se putovati tri puta tjedno – utorkom, petkom i nedjeljom.

Polazak u Zagreb bit će u 13.45, a dolazak u Dubai u 22.10. Let iz Dubaija polijeće u 9.40, a u Zračnu luku Zagreb dolazi u 13 sati.
Za susjedno Sarajevo izravni letovi iz Dubaija odvijat će se dva puta tjedno – ponedjeljkom i četvrtkom.

Zagreb – Dubai – Zagreb za 198 eura!

Dobra vijest za putnike je ponuda povoljnih promotivnih povratnih karata za 198 eura. Takva ponuda vrijedit će od 15. siječnja do 15. ožujka 2015., a u cijenu je uključena prtljaga težine do 20 kg te ručna prtljaga do 7 kg. Cijena od 198 eura za povratnu kartu vrijedi iz svih novih uzletnih odredišta kompanije: Sarajeva, Bratislave, Praga i Sofije. Rezervacije su krenule vrlo dobro te se čini da će putnici dobro iskoristiti ovu vrlo povoljnu ponudu.

Kompanija je napravila velik skok u broju prevezenih putnika u odnosu na prošlu godinu, što se odrazilo i na porast novčane dobiti. Tako je FlyDubai zabilježio porast broja prevezenih putnika od čak 38 posto, odnosno kompanija je ove godine prevezla 6.82 milijuna putnika. Dobit u ovoj godini iznosi 60 milijuna dolara, što je gotovo 50 posto više u odnosu na prošlu godinu. Izgleda kako Arapima, unatoč velikim problemima koje pogađaju taj još uvijek strani nam svijet, cvjetaju ruže. Barem u novčanom smislu.

FOTO: MWAIPORT