Zdravo sveučilište

Provedena je akcija studentskoga darivanja krvi

FOTO: Katarina Bižanović/Studentski.hr

U srijedu, 11. prosinca, obavljena je akcija studentskoga darivanja krvi u organizaciji Zdravoga sveučilišta, UniSport ZG-a i Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu. Darivanju krvi pristupilo je 219 studentica i studenata, a prikupljeno je 136 doza krvi.

Zdravo sveučilište, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i UniSport ZG organizirali su akciju darivanja krvi koja se održala 11. prosinca u Stablu znanja. Dobrovoljnome darivanju krvi pristupilo je nešto više od 200 studentica i studenata, a prikupljeno je 136 doza krvi. Treba istaknuti i činjenicu da je 34 donatora ovu priliku iskoristilo kako bi prvi put pristupili davanju krvi.

U Stablu znanja bio je i Drago Marjanović, jedan od organizatora ovog događaja. Rekao je da je cilj darivanja krvi bio skupiti što veći broj doza krvi u nadolazeće blagdansko vrijeme. Ovom akcijom žele osvijestiti i upozoriti na još jednu činjenicu, a to je nedostatak primarne studentske zdravstvene zaštite u Zagrebu za studente koji dolaze iz raznih krajeva Hrvatske. Na dobrovoljnome davanju krvi sudjelovao je tim liječnika koji su provjeravali je li osoba sposobna biti donor ili ne.

Evo i što mi je rekla Ines, darivateljica krvi, o tome zašto se odlučila odazvati akciji:

– Znam da je baš velika potražnja, baš su nedavno bili objavili kako im u Zagrebu fali krvi. Ja sam iz Zadra i tamo je slična situacija, a moji su roditelji darivatelji krvi i ja sam odlučila nastaviti tradiciju.

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO

Pozitivna priča – Dora Vukušić

INTERVJU: Volonterka Dora svakodnevno pokazuje ljepotu pomaganja drugima

Kako nam se bliži blagdansko razdoblje, mnogi će ga iskoristiti za pomaganje bližnjima i potrebitima. No, mnogo je onih koji cijele godine rade upravo to, nesebično volontiraju i daju najbolje od sebe kako bi drugima uljepšali dan. Jedna od takvih pozitivki je i Dura Vukušić, s kojom smo popričali.

krv

Humanitarna akcija „Kapi života”

Riječki Medicinski fakultet podiže svijest građana o prevenciji kardiovaskularnih bolesti

Medicinski fakultet u Rijeci poziva sve zainteresirane na humanitarnu akciju „Kapi života” koja će se održavati na više lokacija u Rijeci od 11. do 15. prosinca.

Pomoć osobama s tjelesnim oštećenjima

Sveučilište Jurja Dobrile

Honorarni posao u Puli: Asistiranje studentima s motoričkim poremećajima

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli zainteresirani za pružanje pomoći kolegama s motoričkim poremećajima do 26. studenog mogu se prijaviti za posao studenta-asistenta.

Darivanje krvi na KIF-u

Primjer svim građanima

Studenti KIF-a započeli novu godinu humanim činom

U organizaciji Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu i Crvenog križa Trešnjevka na KIF-u se održalo dobrovoljno darivanje krvi. Prikupljena je 301 doza.

Knjige

Samo hrabro

5 načina kako se nositi s lošom ocjenom na faksu

Faks ne podrazumijeva samo učenje o kolegijima koje slušate, već je on mjesto stjecanja životnog iskustva koje vas tjera na vlastiti rast. Dobivanje i suočavanje s lošom ocjenom jedno je od tih iskustava.