Istraživanje INE i Studentskog.hr

Prirodne znanosti – korak prema blistavoj budućnosti

Junior Freshhh

INA je s portalom Studentski.hr pokrenula istraživanje o prirodnim znanostima za srednjoškolce. Tri najkreativnija ispitanika osvojit će vrijedni poklon paket.

Biti srednjoškolac nije nimalo lagan zadatak. Premda je riječ o razdoblju u kojom se stvaraju najslađe uspomene, razdoblje je to u kojem se donose neizmjerno važne odluke. Profesionalna orijentacija, odnosno odabir fakulteta, veliki je izazov i veliki zalogaj koji neizbježno određuje budućnost mladog čovjeka. Složit ćemo se da je ljubav prema određnom zanimanju ključna prilikom donošenja odluke, ali da bismo njome bili zadovoljni – ljubav nije dovoljna. Perspektivnost fakulteta, mogućnosti zaposlenja i napretka važni su čimbenici.

Nerijetko se blistava budućnost povezuje s poljem prirodnih znanosti. U prilog tome ide i činjenica da se u popularizaciju prirodnih znanosti uključuju veliki igrači koji će u dogledno vrijeme i zaposliti sadašnje srednjoškolce. INA, naša najveća naftna kompanija, upravo to čini. Naime, treću godinu zaredom je pokrenula projekt Junior Freshhh s ciljem poticanja interesa učenika za prirodne znanosti i jačanje suradnje s mladim talentima, kao što je dosad činila kroz programe Growww i Freshhh, namijenjene diplomantima i studentima.

Uz spomenuto natjecanje, INA istovremeno propituje stavove, preferencije i ambicije mladih nada kako bi svoje djelovanje usmjerila u skladu s njima. Stoga je u suradnji s portalom Studentski.hr, pokrenula istraživanje koje će je dovesti do takvih odgovora.

Pozivamo vas da se uključite i otkrijete koje predmete rado učite i kako, što vas motivira i kakvi su vam planovi za nastavak obrazovanja. Upotrijebite maštu na pitanju Zašto su prirodne znanosti važne i na koji način bismo ih trebali promovirati jer tri najkreativnija srednjoškolca INA nagrađuje poklon paketom.

Istraživanje je namijenjeno srednjoškolcima, stoga sve vas studente molimo da uputite svoju mlađu braću, sestre ili poznanike na sudjelovanje u istraživanju. Rezultate istraživanja, kao i dobitnike nagradnog natječaja objavit ćemo krajem studenog, zato požurite i sudjelujte još danas klikom na anketu.

Komentari na članak

Vezani članci

Knjiga

Prilika za srednjoškolce

Književni klub u Zoni obrađuje „Bijeg“, naslov s državne mature

Državna matura sve je bliže pa Klub Zona očekuje brojne maturante na novom druženju književnog kluba posvećenom Nehajevu romanu „Bijeg“.

Junior Freshhh 2017.

Srednjoškolsko natjecanje

INA otvorila prijave za Junior Freshhh – „online” natjecanje

– Želimo privući najbolje talente i stručnjake u svoj tim i uvjerena sam da se potencijalni budući zaposlenici Ine kriju upravo među natjecateljima koji će kroz izazovne zadatke moći pokazati svoja dosadašnja stečena znanja te se dodatno motivirati za nastavak svog obrazovanja u jednom od polja prirodnih znanosti. – istaknula je Vladimira Senčar Perkov.

Gledanje letka

Anketa

Istraživanje o percepciji tržišta rada među mladima

Pitanja su jednostavna, pa ćete tako brzinski imati priliku dati svoje mišljenje o iseljavanju mladih, radu u državnoj firmi, koju brojku za prvu plaću očekujete, koliko ste sigurni da ćete se zaposliti i slično.

Radio Aktiv inspirirao gimnazijalce iz Crne Gore

Srednjoškolci upozoravaju na problem pretjeranog korištenja tehnologije

Radio Aktiv inspirirao gimnazijalce iz Crne Gore

Gimnazijalci iz Budve su snimili svoju verziju spota za pjesmu „Stvaran svijet” pulsko-zagrebačkog kolektiva Radio Aktiv. Njime su htjeli upozoriti svoje vršnjake na problem pretjeranog korištenja tehnologije. Spotom su predložili druge kvalitetne načine ispunjavanja slobodnog vremena.

Zajedništvo

Međunarodna anketa za bolje sutra

Svakodnevno te mole da ispuniš razne upitnike, ali te to sigurno do sada nije zamolio UN

Vrijeme koje inače potrošiš na npr. gledanje smiješnih YouTube spotova danas iskoristi drugačije.