Istraživanje INE i Studentskog.hr

Prirodne znanosti – korak prema blistavoj budućnosti

Junior Freshhh

INA je s portalom Studentski.hr pokrenula istraživanje o prirodnim znanostima za srednjoškolce. Tri najkreativnija ispitanika osvojit će vrijedni poklon paket.

Biti srednjoškolac nije nimalo lagan zadatak. Premda je riječ o razdoblju u kojom se stvaraju najslađe uspomene, razdoblje je to u kojem se donose neizmjerno važne odluke. Profesionalna orijentacija, odnosno odabir fakulteta, veliki je izazov i veliki zalogaj koji neizbježno određuje budućnost mladog čovjeka. Složit ćemo se da je ljubav prema određnom zanimanju ključna prilikom donošenja odluke, ali da bismo njome bili zadovoljni – ljubav nije dovoljna. Perspektivnost fakulteta, mogućnosti zaposlenja i napretka važni su čimbenici.

Nerijetko se blistava budućnost povezuje s poljem prirodnih znanosti. U prilog tome ide i činjenica da se u popularizaciju prirodnih znanosti uključuju veliki igrači koji će u dogledno vrijeme i zaposliti sadašnje srednjoškolce. INA, naša najveća naftna kompanija, upravo to čini. Naime, treću godinu zaredom je pokrenula projekt Junior Freshhh s ciljem poticanja interesa učenika za prirodne znanosti i jačanje suradnje s mladim talentima, kao što je dosad činila kroz programe Growww i Freshhh, namijenjene diplomantima i studentima.

Uz spomenuto natjecanje, INA istovremeno propituje stavove, preferencije i ambicije mladih nada kako bi svoje djelovanje usmjerila u skladu s njima. Stoga je u suradnji s portalom Studentski.hr, pokrenula istraživanje koje će je dovesti do takvih odgovora.

Pozivamo vas da se uključite i otkrijete koje predmete rado učite i kako, što vas motivira i kakvi su vam planovi za nastavak obrazovanja. Upotrijebite maštu na pitanju Zašto su prirodne znanosti važne i na koji način bismo ih trebali promovirati jer tri najkreativnija srednjoškolca INA nagrađuje poklon paketom.

Istraživanje je namijenjeno srednjoškolcima, stoga sve vas studente molimo da uputite svoju mlađu braću, sestre ili poznanike na sudjelovanje u istraživanju. Rezultate istraživanja, kao i dobitnike nagradnog natječaja objavit ćemo krajem studenog, zato požurite i sudjelujte još danas klikom na anketu.

Komentari na članak

Vezani članci

47th International Chemistry Olympiad - srednjoškolci

47. Međunarodna kemijska olimpijada

Hrvatska ima najmlađeg kemičara s medaljom

Hrvatska se s Međunarodne kemijske olimpijade vratila s dvije medalje!

Vino

Diplomski rad

Poziv studentima vinoljupcima: istraživanje o konzumiranju vina u Hrvatskoj

Ukoliko ste student, relativno dobro govorite engleski jezik i, najvažnije od svega, volite piti vino, mogli biste jako usrećiti jednu djevojku.

Toranj

Ćirilica u Vukovaru

Obje strane medalje

Što želi Vlada? Što žele branitelji? Postoje li dublji problemi u pozadini pobune protiv uvođenja dvojezičnih ploča? I konačno, ima li mjesta za kompromis Vlade i Stožera?

Radionica na Filmskoj reviji mladeži i Four Riveru

Karlovačke manifestacije

„Filmska revija mladeži” i „Four River Film Festival” u punom zamahu

Treći je dan karlovačkih filmskih manifestacija obilježio program „Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima“, bogat edukativni sadržaj, ali i opuštanje u predivnom ambijentu. Posjetitelje danas očekuje nastavak natjecateljskog programa s brojnim dodatnim aktivnostima.

Tramvaj: vožnja

Javni prijevoz

ZET-ovom e-ispričnicom opravdajte kašnjenje na nastavu

Ako zbog problema u javnom prijevozu zakasniš na nastavu, ispuni formular i ZET će se umjesto tebe ispričati tvom fakultetu.