LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vip alumini program

Prilika za mlade i visokoobrazovane bez radnog iskustva

Nakon uspješno provedenog prvog izdanja programa Vip alumni, koji je za većinu od 11 polaznika rezultirao zaposlenjem u Vipnetu i drugim kompanijama, pokreće se natječaj za drugu generaciju. Ove godine tako će čak 24 mladih visokoobrazovanih kandidata koji su diplomirali u 2015. dobiti priliku steći prvo radno iskustvo.

Nakon uspješno provedenog prvog izdanja programa Vip alumni, koji je za većinu od 11 polaznika rezultirao zaposlenjem u Vipnetu i drugim kompanijama, pokreće se natječaj za drugu generaciju. Ove godine tako će čak 24 mladih visokoobrazovanih kandidata koji su diplomirali u 2015. dobiti priliku steći prvo radno iskustvo.

Kako bi mladima pružio priliku prelaska iz obrazovnog u poslovni svijet i potaknuo pozitivne trendove u zapošljavanju, Vipnet je u sklopu projekta društveno odgovornog poslovanja Čini pravu stvar 2014. godine pokrenuo Vip alumni program, čija je svrha profesionalni i osobni razvoj mladih stručnjaka, stjecanje prvog radnog iskustva uz mogućnost daljnjeg zaposlenja i razvoja karijere.

U svakog kandidata uložit će se više od 100 000 kuna kroz plaću koja će iznositi 6000 kuna bruto, edukacije, program međunarodne razmjene i ostale dodatne pogodnosti. Alumniji će biti raspoređeni u odjele u sektoru tržišta, tehničkom, financijskom i generalnom sektoru gdje će imati konkretan opis poslova te će biti uključeni u kreiranje i razvoj relevantnih projekata.

Tijekom cijele godine Vip alumni programa, razvoj kandidata pratit će Odjel za upravljanje ljudskim potencijalima, mentor dodijeljen svakom alumniju kao i nadređeni koji će usmjeravati njihov napredak i biti im potpora u ostvarivanju njihovih prvih koraka u poslovnom svijetu. Također, imat će potporu članova prve generacije, od kojih će uvijek moći zatražiti savjete.

Koliko je ovo pitanje i dalje važno za mlade, ali i za gospodarstvo Hrvatske i EU u cjelini, potvrđuju podaci Eurostata za studeni 2015. godine objavljeni u siječnju ove godine, koji pokazuju da je nezaposlenost mladih u Hrvatskoj i dalje među najvišima u Europskoj uniji. Hrvatska sa 45,1% drži treće mjesto u EU po nezaposlenosti mladih, na razini EU stopa nezaposlenosti u toj dobnoj skupini iznosi 20%, dok se primjerice u Njemačkoj, Danskoj i Austriji kreću u rasponu od 7 do 10,9%.

Nakon završetka prvog Vip alumni programa, svi su se alumni pokazali izvrsnima, te je njih više od 65% karijeru nastavilo u Vipnetu, dok su ostali pronašli posao izvan Vipneta ili su pak izašli na tržište rada s godinom dana relevantnog radnog iskustva korisnim u pronalaženju posla.

Vip alumni program smo pokrenuli kako bismo odgovorili na problem visoke nezaposlenosti mladih, talentiranim i obrazovanim pojedincima pružili priliku za stjecanje prvog radnog iskustva i time im pomogli svladati značajnu prepreku na putu od završetka studija do prvog radnog mjesta. Prvi ciklus Vip alumnija, nakon kojeg je većina polaznika nastavila karijeru u Vipnetu, potvrdio je važnost i značaj provođenja ovakvih programa. I ove godine očekujemo velik broj prijava i svaku od njih ćemo pomno analizirati kako bi uistinu oni najbolji dobili priliku učiti i raditi u Vipnetu. Ponosni smo na prvu Vip alumni generaciju, dragocjena su nam njihova iskustva i povratne informacije koje će biti uzete u obzir u provedbi ovogodišnjeg Vip alumni programa. U Vip alumni programu samo spremni odgovoriti na izazove dobivaju priliku, a oni koji se pokažu najboljima u cjelokupnom selekcijskom procesu, postat će dio druge generacije Vip alumnija. – rekla je Martina Bajs Čirjak, direktorica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima.

 

Proces prijava za drugu generaciju Vip alumni programa počinje 19. siječnja i traje do 9. veljače 2016., a prijaviti se mogu kandidati koji su diplomirali u 2015. godini i nemaju radnog iskustva. Ulaskom u program će, osim razvoja poslovnih i organizacijskih vještina, postati trajnim članovima Vip alumni zajednice te dugoročno sudjelovati u njenim aktivnostima.

 

Vjerujem da nema puno tvrtki u Hrvatskoj koje imaju dinamiku koja se može naći u Vipnetu. Svaki dan naučim nešto novo i nailazim na nove izazove. U Vipnetu sam stekao mnoga stručna znanja, ali i razvio socijalne vještine kao što su snalaženje u kriznim situacijama, timski rad, upravljanje aktivnostima i brojne druge dragocjene vještine. Bez Vip alumni programa to ne bi bilo moguće. Neprocjenjivo iskustvo. Budućim kandidatima Vip alumni programa poručujem da budu svoji. rekao je Luka Mak, polaznik prvog Vip alumni programa i specijalist za Search Engine Marketing u Vipnetu.

 

 

Kandidati se mogu prijaviti i informirati se o svim iskustvima prve generacije Vip alumni programa na Vipnetovim web-stranicama.