LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ocjena nove ZET-ove linije Zapruđe – Jakuševečki sajam

Prijevoz do Hrelića: dobar, ali ne i dovoljan

Zagrepčani su dobili autobus do Hrelića. No, kada će Jakuševčani dobiti liniju do svojih kuća?

Zagrepčani su dobili autobus do Hrelića. No, kada će Jakuševčani dobiti liniju do svojih kuća?

Pretprošlu je nedjelju trasom Zapruđe – Jakuševečki sajam prvi puta provozila autobusna linija 295. Zagrepčani su pozdravili ovu novost koja znači da do omiljenog Hrelića više neće morati pješice.

Autobusi linije 295 voze srijedom, subotom i nedjeljom, u dane održavanja sajma, i to u prosjeku svakih 40 minuta, a povremeno i češće. Također, za razliku od prijašnje linije koja je vozila do sajma Hrelić, na ovoj vrijede redovne ZET-ove karte i pokazi.

No, to je pobudilo i negodovanja kod stanovnika naselja Jakuševec i Kamenarka. Njih više od 2500 nema osiguran adekvatan javni prijevoz koji bi im ostale dijelove grada učinio dostupnijim. Na raspolaganju su im linije 307 i 308 koje voze iz Zapruđa kroz Jakuševečko naselje, do Strmca Bukevskog i Sasa, ali autobusi voze samo nekoliko puta dnevno i stanovnicima, a posebno školarcima, predstavljaju puno čekanja ili pješačenja.

Stanovnici ovih naselja već godinama apeliraju da ZET riješi njihov problem, ali iz ZET-a samo kažu kako se na rješenju intenzivno radi, iako – bez rezultata. Postoji opcija izmjene trase autobusne linije 220 koja s Glavnog kolodvora vozi u smjeru Dugava. Umjesto na dosadašnjem okretištu kod Kauzlarićevog prilaza, autobus bi produžio natrag prema Glavnom kolodvoru preko Sarajevske ceste, a pritom bi se zaustavio i na križanju s Kamenarkom. Kako ova linija vozi u prosjeku svakih 10 – 20 minuta, to bi sigurno olakšalo život stanovnicima ovog dijela Novog Zagreba. Dotad, Jakuševčani će lakše odlaziti na sajam nego na posao ili u školu.

FOTO: FLICKR.COM