Humanitarna akcija

Pravnik pomaže siromašnim obiteljima, azilantima i krznenim prijateljima

Akcija „Pravnikovo srce“ Udruge Pravnik

Udruga Pravnik surađuje s Malim zmajem, JSR-om i udrugom Indigo u velikoj humanitarnoj akciji koja traje do 16. prosinca. Priključite se!

Udruga Pravnik već tradicionalno organizira humanitarnu akciju Pravnikovo srce. Njome skuplja sredstva za one najugroženije u ovo blagdansko razdoblje. Mjesto odvijanja akcije u prizemlju je Pravnog Fakulteta na adresi Trg maršala Tita 3. Sredstva se prikupljaju svaki dan od ponedjeljka, 12. prosinca do četvrtka, 15. prosinca od 10 do 18 sati te u petak, 16. prosinca od 9 do 17 sati.

U suradnji s društvom Mali zmaj prikuplja humanitarnu pomoć za socijalno ugrožene obitelji iz Zagreba i okolice. Ovog puta riječ je o samohranoj majci s dva sina od deset i četrnaest godina, o obitelji s dva dječaka starosti trinaest i petnaest godina te s djevojčicom u dobi od četiri godine, zatim o obitelji s tri curice od godine i pol, devet i četrnaest godina, od kojih srednja ima celijakiju, autoimunu bolest zbog koje ne smije jesti gluten. Potrebne su im higijenske potrepštine i hrana. Više informacija potražite na Facebook stranici Malog zmaja.

Zajedno s JSR-om, Isusovačkom službom za izbjeglice i raseljene osobe, Pravnik pomaže azilantima. Prikuplja se zimska odjeća za izbjeglice kojima je odobren azil u Republici Hrvatskoj. Dobrodošle su kape, šalovi, rukavice, jakne, cipele i čizme svih veličina, kao i plahte i jastučnice.

S udrugom za zaštitu i dobrobit životinja Indigo pomaže svojim krznenim prijateljima bez doma. Priključiti se možete doniranjem hrane za pse i mačke.

Komentari na članak

Vezani članci

humanitarna božićna akcija

Humanitarna božićna akcija

„Zasladi dan i daruj nekome Božićni san”

Već sedmu godinu zaredom EESTEC LC Zagreb u suradnji s nekoliko drugih studentskih udruga organizira božićnu akciju humanitarnog karaktera. Kako biste i vi pomogli štićenicima Dječjeg doma Zagreb, ali i siromašnim hrvatskim obiteljima, pridružite se u KSET-u 18. i 19. prosinca.

Održan Bečki bal

Kulturno-zabavna svečanost

Prestižni humanitarni Bečki bal Lionsa vraća se u Zagreb

Balska nas čarolija i ove godine očekuje u Zagrebu, a organizira ju najveća svjetska humanitarna udruga. Dio prihoda od prodanih ulaznica namijenjen je opremanju obiteljskih kuća nastradalih u klizištu za vrijeme poplave.

pomoć

ESN-ova akcija

Strani studenti prikupljaju potrepštine za osnovnoškolce – zašto ne biste i vi?

Tri uzastopna vikenda, počevši sa subotom 24. studenog, studenti iz riječkog ogranka ESN-a i strani studenti s kojima oni rade prikupljat će potrepštine za normalan život više od 500 djece u Primorsko-goranskoj županiji.

Održan Bečki bal

Lions u humanitarnoj misiji

Zagreb uronuo u prestiž i eleganciju Bečkog bala

Lions klub Zrinjevac organizirao je Bečki bal u Hrvatskom državnom arhivu s humanitarnom notom. Prikupljeni prigodi donirat će se za razvoj projekta "Sapuni s točkicama".

Miroslav Ćiro Blažević

Poznati i nepoznati junaci

„Bubble“ nogometni okršaj pod trenerskom palicom Ćire Blaževića za djecu s autizmom

Humanitarno-sportska aktivnost HURA! drugu godinu zaredom okupit će brojna poznata i manje poznata lica koja će se okušati u „bubble“ nogometu kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala koja će djeci s autizmom olakšati svakodnevni život.