LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Taste and travel dolazi u Zadar

Posjetite festival dobre hrane i turizma u Zadru

Taste and travel, odnosno festival dobre hrane i turizma održat će se od petka do nedjelje pod okriljem GreenOn Movementa.

Taste and travel, odnosno festival dobre hrane i turizma održat će se od petka do nedjelje pod okriljem GreenOn Movementa.

Od petka do nedjelje, odnosno od 11. do 13. rujna na Donjoj rivi i Forumu u Zadru održat će se Taste and travel, festival dobre hrane i turizma, druga manifestacija pod okriljem GreenOn Movementa. U sklopu festivala, očekuje se sajam "Proizvodi hrvatskog sela", Craft beer festival, sajam inovacija u prehrambenoj industriji i predstavljanje koncepta Best of Croatia.

Sajam "Proizvodi hrvatskog sela" je najveći i najznačajniji sajam tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj. U proteklih trinaest godina postojanja sajma na njemu je svoje proizvode predstavilo više od četiri i pol tisuće proizvođača uz više od 120 tisuća posjetitelja, a nalazit će se ispred crkve Sv. Donata od petka do nedjelje, između 9 i 21 sat. 

Craft beer festival je mjesto na kojem ćete moći uživati u pivu najboljih domaćih malih craft pivara, poput San Servolo, Hold Em Brewery, Pivnica Medvedgrad, Zmajska pivovara, Varionica, 5th Element, Nova runda i Bošnjak. Posjetitelji festivala moći će kušati i ocijeniti pivu te na taj način izabrati najbolje pivo ovog festivala.  Uz njega, održavat će se i  vrhunski glazbeni program uz bendove Pavel, Gretta i Gatuzo, a upad na festival, koji će se održavati na Donjoj rivi od 17 do 03 sati, je besplatan

Jedan od glavnih ciljeva GreenOn Movementa je povezivanje gospodarstva i visokog obrazovanja i borba protiv visoke nezaposlenosti i odseljavanja mladih ljudi iz Hrvatske. U skladu s tim ove godine će se održati sajam inovacija u prehrambenoj industriji. Na njemu će se, između ostalog, moći vidjeti kako destilirati lavandu, napraviti kavijar od čokolade ili probati inovativne recepte za pravljenje zdravih napitaka visoke energetske vrijednosti. Sajam inovacija održat će se u subotu od 16 do 21 h na zadarskoj rivi.

Ugostiteljski dio manifestacije obogaćen je konceptom „Best of Croatia“, koji označava spoj trgovine i ugostiteljstva tradicionalnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda. Ponuda je bazirana na odabranoj hrani i piću s hrvatskim podrijetlom. Spaja najbolje prehrambene proizvode industrije i malih poljoprivrednih gospodarstava(OPG-a). 

Dođite na prvi zadarski Taste and travel, te uz vrhunska piva i gastronomski kutak pogledajte ponudu malih poljoprivrednih gospodarstava i inovacije u prehrani, a uz to uživajte u odličnim koncertima.