Akcija na Trgu bana Jelačića

Pomozite psima pronaći dom ili uljepšajte svoje studentske dane udomljavanjem

Knjiga i pas

Sve o infocentru koji spaja ljude i životinje i njegovoj potrebitosti moći ćete saznati ove subote na Trgu bana Jelačića. Educirat ćete se kako učinkovito dojaviti da je životinja u nevolji, a možda i sami poželite udomiti prijatelja koji će uljepšati vaše studentske dane.

U subotu, 22. rujna 2018, od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održat će se tradicionalna akcija Udomljavanje je fora u organizaciji Grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, a u suradnji s udrugama Noina arka i Prijatelji životinja. Ovoj popularnoj akciji pridružit će se i neki od napuštenih pasa koji traže svoj novi dom, a trenutačno su smješteni u Skloništu. Na štandu Prijatelja životinja moći će se saznati nešto više o Mreži za zaštitu životinja koja okuplja udruge koje se zalažu i rade na sprječavanju napuštanja životinja te na njihovu zbrinjavanju, kao i na zaštiti životinja i promociji njihovih prava.

Tema je ovoga događanja infocentar koji spaja ljude i životinje – služba pomoću koje se može prijaviti pronađena životinja kako bi se što prije pronašao skrbnik i koja omogućava skrbnicima da brže pronađu svojeg izgubljenog psa ili mačku. Infocentar zagrebačkog skloništa u Dumovcu, koji je brojnim građanima pomogao spojiti se sa svojim četveronožnim članovima obitelji, kao i pronaći dom napuštenima, dokazuje da je potrebno što prije osnovati takav infocentar na razini cijele Hrvatske.

Naime, Zakonom o zaštiti životinja propisana je obavezna kontrola mikročipiranja pasa, omogućeno je propisivanje trajne sterilizacije kao kontrole razmnožavanja i naloženo je osnivanje županijskih koordinacijskih radnih skupina. Također, određena je uspostava jedinstvenog informacijskog centra koji će pomoći pri pronalasku izgubljenih životinja i udomljavanju nađenih životinja te tako ostvariti uštedu lokalnim zajednicama jer na taj način životinje i neće završiti u skloništu.  

Voditelji zagrebačkog infocentra navode da je u pronalasku izgubljenih i spašavanju ozlijeđenih životinja iznimno važna brza i točna informacija. Često se događa da građani Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba upućuju nepotpune prijave putem društvenih mreža i elektroničke pošte, a to nije dobar način kako bi se životinji odgovarajuće pomoglo u najkraćem mogućem roku. Upravo se na zagrebačkom primjeru vidi koliko je infocentar nužan i koristan za sve lokalne zajednice.

Stoga će djelatnici i volonteri Skloništa u subotu educirati građane i prolaznike kako učinkovito dojaviti da je životinja u nevolji. Neovisno je li riječ o kućnom ljubimcu ili divljoj životinji, prijavu za pronađenu ili izgubljenu životinju na području grada Zagreba treba napraviti na poveznici ili pozivom na broj 01 2008 354. 

Prijatelji životinja pozivaju sve građane Hrvatske na udomljavanje pasa i mačaka umjesto kupnje te se nadaju što skorijoj uspostavi jedinstvenog informacijskog centra za cijelu Hrvatsku.

Komentari na članak

Vezani članci

Štenci u Dumovcu

Briga o nezbrinutim životinjama

Fantastičan rekord: kolovoz 2019. – mjesec s najviše udomljenih pasa u povijesti Skloništa u Dumovcu

– Riječ je o iznimnom uspjehu, pogotovo ako se sjetimo da smo u srpnju i kolovozu građane intenzivno pozivali na udomljavanje zbog velikog broja pasa u Skloništu. – kazao je Damir Skok.

Sat Trg bana Jelačića

NA DANAŠNJI DAN

Postavljen prvi gradski sat u Zagrebu

Moda javnih satova došla je iz Beča odakle je prvi postavljeni gradski sat u Zagrebu i fizički uvezen.

Street show COnnection

U sklopu projekta Erasmus+

Street show "Connection" vraća urbanu kulturu u centar Zagreba

Event će se sastojati od skupa svih vještina i talenata koji ovi mladi posjeduju poput plesa, akrobatike, breakdancea, sviranja, pjevanja, beatboxa, repanja itd.

Snaga je u bilju

Festival veganske prehrane

ZeGeVege poruka: Snaga je u bilju!

Fit par na jumbo plakatima najavljuje ZeGeVege 2. i 3. rujna 2016. Festival se održava u sklopu velike međunarodne manifestacije Veganmania.

https://pixabay.com/photos/dog-cute-animal-pet-puppy-looking-3071334/

Dan štenaca

FOTO: Najslađi četveronožni čupavci obilježavaju svoj dan

Na današnji dan obilježavamo dan štenaca i donosimo fotogaleriju koja će vam zasigurno izmamiti osmijeh na lice.