Festival u Karlovcu

Pobjednici s bogatim nagradama odnose i vrijedne uspomene s Foto dana mladih

Reklamna, Ines Grahovac

Najboljom autoricom Foto dana mladih i pobjednicom u kategoriji Reklamne fotografije proglašena je Osječanka Ines Grahovac. Pobjedu u kategoriji Turističke fotografije odnio je sudionik iz Srbije Lazar Katančević, a u kategoriji Umjetničke fotografije – mlada Španjolka Leonor Laura Racal Rodriguez.

Atrij Veleučilišta u Karlovcu blistao je na svečanoj dodjeli nagrada 7. Foto dana mladih. Uz mnoštvo mladih karlovačkih glazbenika, crveni tepih i puno smijeha proglašeni su pobjednici.

Pobjedu u kategoriji Reklamna fotografija, kao i nagradu za najboljeg autora Foto dana mladih, odnijela je Osječanka Ines Grahovac.

– Želim se zahvaliti svima koji su mi to omogućili, jer da nije ovog projekta i ovako divnih organizatora, bila bih siromašnija za jedno važno iskustvo. Uzbuđena sam, ne znam točno što da kažem jer su me preplavile emocije, ali htjela bi istaknuti da su Foto dani mladih najbolje mjesto za svakog mladog fotografa! – rekla je pobjednica.

Najboljom turističkom fotografijom proglašena je fotografija sudionika iz Srbije Lazara Katančevića.

– Ovo mi je već druga godina ovdje i dolazit ću do kad god budem mogao! Obožavam ovo mjesto! Da se ovaj festival preseli u bilo koji drugi grad, izgubio bi taj poseban duh koji sad ima. – istaknuo je.

Foto: Lazar Katančević

Pobjednicom u kategoriji Umjetničke fotografije prolašena je mlada španjolka Leonor Laura Racal Rodriguez.

– Moram priznati da sam razmišljala kako bih se trebala prestati baviti fotografijom, ali ovaj projekt i ova nagrada sada su me u potpunosti razuvjerili! Karlovac mi je prekrasan i nosim ga u srcu, a najljepša uspomena s ovih Foto dana mladih su definitivno prijateljstva i druženja sa sudionicima s kojima dijelim zajedničku ljubav prema fotografiji. – rekla je nakon dodjele nagrada.

Foto: Leonor Laura Roncal Rodriguez

Žiri u sastavu Lili Zaneta, Denis Stošić i Dinko Neskusil nije imao nimalo lak zadatak jer se uvođenjem međunarodne dimenzije u festival povećala kvaliteta fotografija, ali i konkurencija je postala veća.

– Vaše fotografije su me inspirirale i dokazale da dolazi jedna sjajna generacija mladih fotografa i umjetnika. Uživao sam gledajući vaše radove. – obratio se sudionicima član žirija Denis Stošić.

Nakon pet dana Foto dana mladih sa čak osam izložbi, tri predavanja i debatom, dvije glazbene večeri uz PickUp Music Festival i Filmski Attachment, može se reći da je festival za mlade fotografe i ove godine ugodno iznenadio i sudionike i Karlovčane.

– Produkcijska razina festivala ove je godine bila najbolja do sad i ideja nam je samo rasti u programima i u kvaliteti. Najviše se moram zahvaliti timu koji na ovom projektu volontira i nesebično poklanja svoje vrijeme i entuzijazam da se Foto dani mladih održe. Sljedeće godine možete očekivati još bolji festival, još više programa i još bolju razinu produkcije. – istaknuo je direktor festivala Filip Trezner.

Komentari na članak

Vezani članci

INmusic festival

Jedanaesto izdanje najvećeg open-air festivala

Odličan line-up na ovogodišnjem INmusicu

INmusic festival održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na tri otoka zagrebačkog jezera Jarun. OTP banka treću godinu zaredom osigurava odlično prihvaćen sustav beskontaktnog i bezgotovinskog plaćanja.

Graffiti na Gradele u SC-u

Međunarodni festival

Graffiti na Gradele izložbom i partijem svoju heterogenost iskazuju i u Studentskom centru

Vrhunski radovi domaćih umjetnika, predstavljanje „graffiti” fotomonografija i „party” zakazani su za 3. veljače kada će Grafifiti na Gradele pokazati u koliko su se široku platformu razvili.

EUSA

Krajnji rok za prijavu je 1. studenog 2015.

Europsko studentsko sportsko udruženje otvara fotografski natječaj

EUSA foto natječaj otvoren je za sve one koji su fotografirali ili će fotografirati na Europskim sveučilišnim igrama, koje traju diljem Europe od 16. lipnja do 13. studenog 2015. godine.

Ivanjski krijes 2015 Silente

Ivanjski krijes 2015.

Ne propustite vatreni pozdrav ljetu u Karlovcu uz Silente!

Osim paljenja krijesova i tradicionalnog vatrometa, na ovogodišnjem Ivanjskom krijesu očekuje vas i koncert sastava Silente!

Mr. Bingo

Festival u Rovinju

Mr. Bingo, kojeg je The Guardian prozvao „troll for hire“, dolazi na Dane komunikacija

Mr. Bingo globalno je poznati ilustrator koji za život zarađuje smišljajući apsurdne projekte poput onoga u kojem je prodavao vlastito prijateljstvo na godinu dana. U Rovinju će govoriti o alternativnim načinima zarađivanja za život.