LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
#ZagrebAtDawn

Pjesmom "Wake Me Up" The A! je dovršio glazbenu razglednicu Zagreba

The A! je u dovršio posljednji, zimski video projekta #ZagrebAtDawn na kojemu je bend radio posljednjih godinu dana.

The A! je u dovršio posljednji, zimski video projekta #ZagrebAtDawn na kojemu je bend radio posljednjih godinu dana.

The A! je projekt #ZagrebAtDawn započeo u proljeće 2015. godine, na 921. rođendan Grada Zagreba kada je snimljen prvi video u kojem je obradio Chris Isaak-ovu pjesmu Wicked game. Do sada se o njemu čulo i velikom broju zemalja Europe kao i u SAD-u, dok se engleske verzije njihovih pjesama vrte na preko 300 radio stanica diljem svijeta. Projekt je nastao u svrhu prezentacije ljepota Zagreba kroz sva četiri godišnja doba, a sada je dovršen posljednji, zimski video.

Ovoga puta su se odlučili za obradu hita Wake Me Up kojeg originalno izvode Avicii i Aloe Blacc, a za lokaciju su odabrali Sljeme. Maglovita zora nije ih odvratila od nauma i realizacije iako su se morali prilagoditi vjetru i hladnoći što im je, kako i sami kažu, "bio posve novi izazov".

Kao i do sada, u ovome izdanju #ZagrebAtDawn-a će osim domaće, moći uživati i inozemna publika budući da je The A! potpisao ugovor i izdao englesku verziju albuma u SAD-u. Zastupa ih Steven Machat, poznati menadžer i promotor koji je, među ostalim, zastupao i Peter Gabriela, Phil Collinsa, Snoop Dogga i Ozzy Osbournea.

 

Foto: THE A!

 
 
 

Englesko izdanje debitantskog albuma Made Of Questions već je dostupno u prodaji van granice Lijepe Naše, za hrvatsko izdanje ćemo se morati još malo strpiti. Mihael Kvorka, pjevač benda prenio nam je da upravo dovršavaju zadnje pjesme te se nadaju da će se one naći na policama i internetu za otprilike mjesec dana. Zeleno svjetlo i pohvale su dobili i od svog američkog menadžera Stevena Machata koji ih je nedavno posjetio u Zagrebu te prisustvovao promociji singla Never.

U svrhu izdavanja albuma, bend je promijenio i ime ili nije?

– I dalje se isto zovemo samo smo malo skratili. Pišemo se The A!, no i dalje se čita THE ANSWER!, a to smo morali napraviti kako ne bi došlo do problema i nejasnoća vezanih uz naš engleski album koji se izdaje na svjetskom tržištu gdje ima dosta The Answer-a. – uz smijeh nam je objasnio Robert Domitrović, bubnjar benda.

FOTO: THE A!