LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zaigrana koza

Petkom umjesto izlaska biraju igranje društvenih igara

Sve su igre ozbiljne tematike i kompleksne, što znači da su namijenjene osobama starije dobi.

Sve su igre ozbiljne tematike i kompleksne, što znači da su namijenjene osobama starije dobi.

Dokaz da društvene igre još uvijek nisu dio povijesti i da nas globalizacija nije preuzela u potpunosti je Udruga Zaigrana koza iz Pule.

Njeni se članovi svaki petak nalaze u prostorijama Udruge smještenih u ex kasarni Kralo Rojc kako bi zajedničko vrijeme proveli uz igranje društvenih igara.

− Sve je započelo još 2008. godine kada smo osnovali warhammer Udrugu gdje bi se igrale stolno strateške igre. Međutim, te igre zahtijevaju puno slobodnog vremena koje danas osobe nemaju radi privatnih i poslovnih obveza i zato smo započeli s board gameovima. − rekao je Goran Brenčić, predsjednik Udruge Zaigrana Koza

Sve igre su ozbiljne tematike i kompleksne, što znači da su namijenjene osobama starije dobi. Jedan od razloga je što sve igre nabavljaju sami te se nadaju kako bi im u skoroj budućnosti mogao netko pomoći na način da se kupe igre i za mlađu populaciju, što bi doprinijelo popularizaciji same udruge i provođenja slobodnog vremena na zabavan i edukativan način.

− Sastajemo se svaki petak u 19 sati već godinu dana. U posljednje vrijeme nalazimo se i utorkom, ali tada igramo samo papir i olovka igre. − izjavio je  Šandor Slacki, dopredsjednik Udruge Zaigrana Koza.

U njihovoj organizaciji  nastao je i  Dan društvenih igara. Drugi po redu održan je početkom godine u Circolo u Puli i privukao brojne posjetitelje. Ovakve događaje planiraju organizirati i do tri put godišnje. Jedan od ciljeva im je privlačenja novih članova, a samim time i širenja Udruge.

Razgovor s članovima Udruge donosi emisija Indeks.

FOTO: INDEKS