ADVENT U ZAGREBU

Otkrivena tema ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu; širi se na nove lokacije

Zrinjevac, snijeg

Ovogodišnji Advent u Zagrebu održat će se od 30. studenog 2019. do 7. siječnja 2020. Osim novih lokacija, organizatori su otkrili još nekoliko detalja koji će dodatno obogatiti program.

Neka čarolija započne! ovogodišnji je slogan trostrukoga pobjednika u kategoriji najboljeg božićnog sajma u Europi. Za trajanje čarolije tijekom čitavoga prosinca pobrinut će se Orašar koji će, kao glavna tema, biti postavljen diljem gradskog središta. Adventska čarolija kreće 30. studenog i traje sve do 7. siječnja 2020.

Također, kako bi se podigla ekološka osviještenost, Grad te izlagači pokušat će smanjiti upotrebu plastike na Adventu. Također, kao još jedna dobra gesta kojom su u organizaciji odlučili unaprijediti Advent, postavit će se prijenosnik koji će ljudima s invaliditetom olakšati dolazak na određene lokacije.

Osim već tradicionalnih lokacija poput Ledenog parka, Adventa na Zrinjevcu, Tunela Grič, Fuliranja i Europskog parka ovogodišnja nadogradnja Adventa podrazumijeva filmski Advent na Tuškancu, na kojem će posjetitelji moći pogledati božićne filmove. Advent kod HNK-a omogućit će uživanje u kulturnim događajima na pozornici ispred kazališta. Još jedna nova lokacija, na kojoj će se održavati koncerti, bit će Oktogon.

Uz nekoliko novih lokacija u punom sjaju vraća se Advent na Prekrižju koji će biti dostupan posjetiteljima od 30. 11. do 21. 12. 2019. te će biti otvoren petkom i subotom od 16 do 20 sati. Kako bi mogli razgledati ljetnikovac, morat će proći sigurnosnu provjeru, a organizirana je i izvanredna autobusna linija Kaptol – Prekrižje.

Za više informacija o Adventu u Zagrebu kliknite ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Obnova Cvjetnog - stol

Novi pravilnik o domskom redu

Studentima zabranjeno sušenje rublja u hodnicima, ali barem se ne moraju useliti osobno

Studenti zagrebačkih studentskih domova po novom pravilniku u sobama ne smiju kuhati hranu, držati električno kuhalo ili televizor. Odluče li primiti nekoga u sobu, to mogu učiniti do pet dana u jednom mjesecu. Nisu dozvoljene ni rođendanske zabave u sobama ili čajnim kuhinjama.

Ilica

Božić u Zagrebu

Advent u Zagrebu: I ove godine bogat program u centru grada

I ove će godine Zagreb svakom posjetitelju ponuditi zanimljive sadržaje, radionice i brojne koncerte.

Dječji vrtić

Josip Maslov

Djed Mraz je peder i Srbin

„Molim vas da me pokušate shvatiti“, rekao je Pavel Antić predsjedavajući Stožerom za obranu hrvatskog djeteta, „djed Mraz bio je i bit će rak rana hrvatskog društva i zaslužuje prezir. Djed Mraz je litica s koje maloljetan Hrvat i Katolik skače u neizbježnu duhovnu smrt.“

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta

Uskoro otvorenje natječaja

Novine u Pravilniku za državne stipendije

Ekskluzivno doznajemo koje je promjene Ministarstvo donijelo u vezi prijave na natječaj i isplaćivanja stipendije.

Sam u kući

25. godišnjica izlaska filma

Sam u kući ponovo će se prikazivati u kinima

Obožavatelji filma diljem svijeta "Sam u kući" napokon dolaze na svoje. Film će se prikazivati u kinima 8. i 11. studenoga 2015. godine.