ADVENT U ZAGREBU

Otkrivena tema ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu; širi se na nove lokacije

Zrinjevac, snijeg

Ovogodišnji Advent u Zagrebu održat će se od 30. studenog 2019. do 7. siječnja 2020. Osim novih lokacija, organizatori su otkrili još nekoliko detalja koji će dodatno obogatiti program.

Neka čarolija započne! ovogodišnji je slogan trostrukoga pobjednika u kategoriji najboljeg božićnog sajma u Europi. Za trajanje čarolije tijekom čitavoga prosinca pobrinut će se Orašar koji će, kao glavna tema, biti postavljen diljem gradskog središta. Adventska čarolija kreće 30. studenog i traje sve do 7. siječnja 2020.

Također, kako bi se podigla ekološka osviještenost, Grad te izlagači pokušat će smanjiti upotrebu plastike na Adventu. Također, kao još jedna dobra gesta kojom su u organizaciji odlučili unaprijediti Advent, postavit će se prijenosnik koji će ljudima s invaliditetom olakšati dolazak na određene lokacije.

Osim već tradicionalnih lokacija poput Ledenog parka, Adventa na Zrinjevcu, Tunela Grič, Fuliranja i Europskog parka ovogodišnja nadogradnja Adventa podrazumijeva filmski Advent na Tuškancu, na kojem će posjetitelji moći pogledati božićne filmove. Advent kod HNK-a omogućit će uživanje u kulturnim događajima na pozornici ispred kazališta. Još jedna nova lokacija, na kojoj će se održavati koncerti, bit će Oktogon.

Uz nekoliko novih lokacija u punom sjaju vraća se Advent na Prekrižju koji će biti dostupan posjetiteljima od 30. 11. do 21. 12. 2019. te će biti otvoren petkom i subotom od 16 do 20 sati. Kako bi mogli razgledati ljetnikovac, morat će proći sigurnosnu provjeru, a organizirana je i izvanredna autobusna linija Kaptol – Prekrižje.

Za više informacija o Adventu u Zagrebu kliknite ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Advent u Zagrebu - Naslovna

Bogat adventski program

FOTO: Zagreb se „obukao“ u veličanstveno adventsko ruho

Otkrivamo što sve ovog adventa Zagreb nudi svom stanovništvu i posjetiteljima. Kako je proteklo otvorenje, najbolje će vam dočarati fotogalerija koju smo vam pripremili.

Festivus

Na današnji dan

Sretan vam Festivus, najveći rugalački antiblagdan!

Ukoliko ste ove godine grinchovski raspoloženi i sve vezano uz Božić i blagdane vam ide na živce, ne očajavajte. Danas imate priliku pokazati svijetu i bližnjima što mislite o tome.

božić

Protivljenje zapadu

Kinesko sveučilište zabranilo studentima proslavu Božića

Sveučilište u zapadnosjevernoj Kini zabranilo je studentima slavlje Božića, prozivajući ga stranom paradom „kiča“ koje je nedostojno Kinine dugotrajne tradicije.

Great Hall

Odletite u svijet najpoznatijeg čarobnjaka

Početak prosinca u stilu Harryja Pottera

Najveći fanovi Harryja Pottera past će sa svojih metli i ostati oduševljeni kada čuju ovu vijest!

areyousyrious

Humanitarna akcija

„Are you Syrious?” organizacija uljepšat će blagdane potrebitima

Uplatom novca, darivanjem higijenskih potrepština ili dijeljenjem objave na Facebooku možete se priključiti humanitarnoj akciji „Božić Bajramu” i uljepšati blagdane socijalno ugroženim građanima.