Centar izvrsnosti Osijek

Osječki Filozofski fakultet daje svoj doprinos programima rada s darovitom djecom

Radionica profesora Trojana

Centar izvrsnosti Osijek proaktivni je suvremeni odgovor Grada Osijeka na trajno prisutne odgojno-obrazovne potrebe darovitih učenika. Primijetio ga je i osječki Filozofski fakultet te mu dao svoju potporu u realizaciji zacrtanih ciljeva.

Izv. prof. dr. sc. Ivan Trojan s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost ovoga je vikenda u prostorijama Filozofskoga fakulteta, a u suradnji s Centrom izvrsnosti Osijek (CIO) održao radionicu pod nazivom Uvod u pisanje dramskoga teksta za darovite učenike osječkih osnovnih škola, profesore i stručne suradnike.

Centar izvrsnosti Osijek projekt je koji obuhvaća obogaćenu nastavu subotom za darovite učenike od 5. do 8. razreda gradskih osnovnih škola koja se održava u prostoru osnovnih škola partnera na gradskom projektu. Riječ je o proaktivnom suvremenom odgovoru Grada Osijeka na trajno prisutne odgojno-obrazovne potrebe darovitih učenika.

Cilj je projekta CIO sustavno povećavati kvalitetu identifikacije i razvoja darovitosti u učenika u dva široka područja djelatnosti – umjetnosti i znanosti. Projekt adresira neujednačenu praksu identifikacije i rada s darovitim učenicima u osnovnim školama koja sprječava sustavno prepoznavanje i puni razvoj potencijala svih darovitih učenika. Njime se razvijaju i provode skupni i individualizirani programi rada za darovite uz ciljani razvoj inovativnih nastavnih sredstava i metoda te osnažuju kapaciteti učitelja i stručnih suradnika za razvoj i provedbu identifikacije i podrške darovitima.

Komentari na članak

Vezani članci

Bruno Šimleša; izvor: Studentski.hr

Projekt udruge Studentski informativni kutak

Treći „Maraton karijera“ održava se na FFZG-u s hrvatskim piscem, sociologom i kolumnistom Brunom Šimlešom

„Maraton karijera“, novi projekt udruge Studentski informativni kutak, u sklopu trećeg održavanja dovodi novog gosta na Filozofski fakultet u Zagrebu. Predavanje će održati poznati hrvatski pisac, kolumnist, nekadašnji televizijski voditelj, a danas veliki motivator Bruno Šimleša, koji je na istome fakultetu diplomirao sociologiju.

Radionica "Primijenjeni video"

Upotreba 3D gaming tehnologija

Izrada animacija i interaktivnih instalacija na radionici „Primijenjeni video“

Radionica „Primijenjeni video“ namijenjena je filmašima, studentima, montažerima, videoumjetnicima, programerima, entuzijastima i svima zainteresiranima za eksperimente u području novih medija. Prijave za sudjelovanje traju do 2. listopada.

Inovacije 2025.

Predviđanja u znanosti i tehnologijama

Inovacije koje nas očekuju 2025. godine

Analitičari Thomson Reutersa u ovom izvještaju opisuju predviđanja najznačajnijih stvari vezanih uz razvoj znanosti i tehnologije koje nas očekuju u narednih 10 godina.

CV
https://pixabay.com/photos/cv-resume-job-employment-business-3726428/

Ured za karijere

Organizirana radionica pisanja motivacijskoga pisma za studente riječkoga sveučilišta

Motivacijsko pismo postaje drugom najvažnijom stavkom kada šaljete dokumentaciju pri zapošljavanju ili Erasmus+ razmjeni. Ako niste sigurni kako ga se piše, možete sve saznati 10. travnja.

Umjetnost - kistovi

Galerija umjetnina u Splitu

U tijeku je natječaj A4 za studente umjetničkih smjerova

Natječaj Galerije umjetnina u Splitu namjenjen je studentima umjetničkih usmjerenja, a cilj mu je izložbom povezati buduće umjetnike i povjesničare umjetnosti iz cijele Hrvatske.