Centar izvrsnosti Osijek

Osječki Filozofski fakultet daje svoj doprinos programima rada s darovitom djecom

Radionica profesora Trojana

Centar izvrsnosti Osijek proaktivni je suvremeni odgovor Grada Osijeka na trajno prisutne odgojno-obrazovne potrebe darovitih učenika. Primijetio ga je i osječki Filozofski fakultet te mu dao svoju potporu u realizaciji zacrtanih ciljeva.

Izv. prof. dr. sc. Ivan Trojan s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost ovoga je vikenda u prostorijama Filozofskoga fakulteta, a u suradnji s Centrom izvrsnosti Osijek (CIO) održao radionicu pod nazivom Uvod u pisanje dramskoga teksta za darovite učenike osječkih osnovnih škola, profesore i stručne suradnike.

Centar izvrsnosti Osijek projekt je koji obuhvaća obogaćenu nastavu subotom za darovite učenike od 5. do 8. razreda gradskih osnovnih škola koja se održava u prostoru osnovnih škola partnera na gradskom projektu. Riječ je o proaktivnom suvremenom odgovoru Grada Osijeka na trajno prisutne odgojno-obrazovne potrebe darovitih učenika.

Cilj je projekta CIO sustavno povećavati kvalitetu identifikacije i razvoja darovitosti u učenika u dva široka područja djelatnosti – umjetnosti i znanosti. Projekt adresira neujednačenu praksu identifikacije i rada s darovitim učenicima u osnovnim školama koja sprječava sustavno prepoznavanje i puni razvoj potencijala svih darovitih učenika. Njime se razvijaju i provode skupni i individualizirani programi rada za darovite uz ciljani razvoj inovativnih nastavnih sredstava i metoda te osnažuju kapaciteti učitelja i stručnih suradnika za razvoj i provedbu identifikacije i podrške darovitima.

Komentari na članak

Vezani članci

Frida kahlo

Na današnji dan

FOTO: Rođendan umjetnice koja je stvarala u boli

Na današnji dan rođena je jedna od najpoznatijih umjetnica 20. stoljeća, Frida Kahlo – umjetnica koja je zapamćena po djelima koji prikazuju bol i tugu koji su protkali njezin život.

https://www.facebook.com/ljevak.hr/photos/pcb.1592470014170512/1592469050837275/?type=3&theater

Predstavljanje knjige „Glasovi iz tmine”

„Stanite, ljudi, imali smo pjesnika” – zaključak je postideološkog čitanja Krleže

– Hrvati vole ponižavati svoje veličine, mi stvaramo velikane da bismo ih ponizili, mi volimo osrednjost. – dovršio je akademik Krešimir Nemec razgovor o svome novom djelu, time opisavši hrvatsko stanje uma i trenutni proces relativizacije umjetnosti.

Festival "Mladi glumci gradu Rijeci – mi smo tu"

Umjetnička scena

Studenti pokreću festival „Mladi glumci gradu Rijeci – mi smo tu"

– Uzimajući u obzir riječku titulu Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu, manifestacijom želimo doprinijeti i obogatiti kulturni izričaj grada Rijeke. – navode organizatori festivala.

Rad na pročelju CROZ-a

Suradnja CROZ-a i HDLU-a

Harmonija prirode i tehnologije na pročelju tvrtke CROZ

– Umjesto uobičajenih reklamnih panoa htjeli smo unijeti dah umjetnosti u vlastito okruženje, ali i u vidokrug svih onih koji svakodnevno prolaze pored naše zgrade. – istaknuo je Vjekoslav Jadrešić, predsjednik uprave tvrtke CROZ.

NEBF

Projekt ZŠEM-a

„New Europe Business Forum“

New Europe Business Forum događaj je koji okuplja govornike iz čitavog svijeta kako bi raspravljali o različitim temama poput znanosti, biznisa, umjetnosti i sporta.