HACK-A-THON 20

Osigurano 20 000 kn za mlade ljubitelje programiranja i robotike

programiranje

Do 15. siječnja primaju se prijave za sudjelovanje na 24-satnom natjecanju HACK-A-THON 20. Za najbolje mlade osiguran je nagradni fond od 20 000 kuna.

Hotel Krilo pokreće svoj prvi HACK-A-THON 20! Namijenjen je mladima, a održat će se od 17. do 19. siječnja 2020. u prostorijama hotela.

– HACK-A-THON 20 je 24-satno natjecanje za kreiranje inovativnog rješenja, odnosno aplikacije koja će upravljati robotom na jednu od zadanih tema. Teme su tajne do početka HACK-A-THONA. Za sada se zna da će biti ponuđeno nekoliko tema, odnosno zadataka na izbor, ovisno o preferencijama i znanjima natjecatelja. Po isteku hackathona, svi će timovi pred stručnim žirijem prezentirati svoje funkcionalno rješenje odabrane teme uz pomoć AlphaBota na inovativan i zanimljiv način. – stoji u službenom priopćenju.

Svaki tim može imati od 2 do 5 članova. Samostalno odabiru jednu od dvije ponuđene kategorije u kojima se žele natjecati:

  1. AlphaBot
  2. AlphaBot + mobile app

Od opreme trebaju ponijeti samo svoje prijenosno računalo, a ostalo će osigurati organizator – smještaj, hranu, piće, grickalice, sve potrebno za zabavu... Hotel je osigurao i bogat fond novčanih nagrada, čak 20 000 kuna!

– Glavni su ciljevi ovakvih natjecanja poticanje mladih na kreativnost, inovativnost i stjecanje iskustva rada u timu, ali i pod pritiskom jer ipak trebaju unutar 24 sata iznjedriti originalnu aplikaciju koja će biti iskoristiva u široj primjeni. – rekao je Marin Cokarić, direktor Hotela Krilo.

Valja naglasiti da će natjecatelji imati na raspolaganju stručne mentore, a kako bi se što kvalitetnije fokusirali na zadatak, očekuju ih i iznenađenja. 

Prijave za sudjelovanje primaju se na poveznici do srijede, 15. siječnja 2020. 

Komentari na članak

Vezani članci

Kasica prasica

Simpozij Sveučilišta u Dubrovniku

FORCA 2018: Upoznavanje s financijskim proizvodima za mlade

Na novom izdanju simpozija buduće će se štediše i potrošače upoznati s mogućnostima koje im se pružaju u sferi financijskih proizvoda te će ih se osposobiti za donošenje svakodnevnih financijskih odluka.

Pogled na grad s obale

Studentsko natjecanje u programiranju

20 000 kuna pobjedničkom timu try{code}catch hackathona

– Hackathon try{code}catch odlična je prilika za mlade programere da se pokažu u najboljem svjetlu i ugrabe priliku za daljnji razvoj svojih ideja, ali i da postanu dio Combis NeoStartupa. – istaknuo je Mladen Maras.

Festival "Mladi glumci gradu Rijeci – mi smo tu"

Umjetnička scena

Studenti pokreću festival „Mladi glumci gradu Rijeci – mi smo tu"

– Uzimajući u obzir riječku titulu Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu, manifestacijom želimo doprinijeti i obogatiti kulturni izričaj grada Rijeke. – navode organizatori festivala.

Sport 2016/17

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Otvorene prijave za sveučilišna sportska natjecanja u Zagrebu

Studenski zbor je najavio i nekoliko novosti od kojih je najveća zasigurno TV prijenos završnice svih natjecanja, intervjui, snimke, video isječci i fotografije.

Freshhh natjecanje INA

INA poziva studente

Freshhh 2014. – međunarodno natjecanje u strateškoj online igri

Prijavite se na međunarodno natjecanje u kojemu ćete rješavati probleme vezane uz rad naftne industrije i to preko online igre!