LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt za razvoj startup poduzetništva

Održan Meetup projekta Startup Factory Zagreb

Riječ je o prvom no equity predakceleracijskom programu u Hrvatskoj koji inovativnim pojedincima, razvojnim timovima i startup-ovima  uz novčani fond od 750 000 kuna bespovratnih sredstava osigurava i tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć.

Riječ je o prvom no equity predakceleracijskom programu u Hrvatskoj koji inovativnim pojedincima, razvojnim timovima i startup-ovima  uz novčani fond od 750 000 kuna bespovratnih sredstava osigurava i tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć.

Održan je Meetup projekta Startup Factory Zagreb na kojem su, uz velik broj uzvanika, mentora i partnera, kroz zanimljiva predavanja i motivirajuće prezentacije razjašnjene sve nedoumice vezane uz ovaj jedinstven projekt.

S ciljem jačanja ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva i izgradnju održivog razvoja inovativnih turističkih rješenja za pametan grad, Razvojna agencija Zagreb u suradnji s vodećim ICT kompanijama u zemlji - Hrvatskim Telekom-om, IBM-om  i tvrtkom SmartIS pokrenula je projekt Startup Factory Zagreb. Riječ je o prvom no equity predakceleracijskom programu u Hrvatskoj koji inovativnim pojedincima, razvojnim timovima i startup-ovima  uz novčani fond od 750 000 kuna bespovratnih sredstava osigurava i tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć.

Dosad se na natječaj prijavilo preko trideset pojedinaca i razvojnih timova. Za sve zainteresirane koji se još nisu prijavili, preostalo je zaista malo vremena! Prijave se zaprimaju do 12. rujna 2016.  Obrasci za prijavu su dostupni na linku. Nakon 12. rujna kreće ocjenjivanje i izbor najboljih prijavljenih rješenja.

Svi projekti prijavljeni putem natječaja ulaze u proces ocjenjivanja, a Startup Factory evaluacijski tim predselektirati će do 20 timova.  Izabrani timovi  sudjelovat  će u boot camp-u, nakon čega se bira pet do deset najboljih timove koji ulaze u Program. Drugi način ulaska u program je putem hackathona. Pobjednik hackathona osvaja direktan ulaz u program StartUp Factory Zagreb

Za 5 do 10 najboljih razvojnih timova ili startup tvrtki osigurano je do 150.000 kuna bespovratnih sredstava po timu, infrastrukturna i  konzultantska podrška te edukacija i mentorstvo.

Kako bi se planirane aktivnosti odvijale u ugodnom i moderno opremljenom prostoru, za ovu namjenu je uređeno 240 m²  od ukupno 1 109 m²  prostora Tehnološkog parka Zagreb na lokaciji Žitnjak, Slavonska Avenija 52n.

Uz prethodno spomenute partnere, podršku programu pružaju i Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Prague Startup Centre, Lean Startup Croatia, eSTUDENT i Spin City.