LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Oslikavanje stepenica

Nova kumica na Dolcu postala hit na društvenim mrežama

Mislav Lešić oslikao je glavne stube tržnice Dolac. Prošećite se i vi, čekaju vas i druge umjetničke intervencije.

Mislav Lešić oslikao je glavne stube tržnice Dolac. Prošećite se i vi, čekaju vas i druge umjetničke intervencije.

U sklopu projekta OKOLO Dolac je dobio novu kumicu koja je postala pravi hit na društvenim mrežama. Mladi umjetnik Mislav Lešić oslikao je glavne stube tržnice Dolac i svojim radom potpuno osvojio Zagrepčane i turiste. 
 
Uz novi izgled stuba Dolca koji oduševljava prolaznike, u gradu su niknule još četiri nove instalacije – interaktivna zvučna instalacija Akousmaflore francuskog umjetničkog dua Scenocosme, koju možete poslušati u galeriji Kranjčar, Zeleni plafon Grow Studija u Kožarskoj ulici, svjetlosna instalacija Ane Elizabet u Art Parku i Pazi, poezija! Eve Milković u prolazu između Tomićeve i Uspinjače.

Od 18. srpnja na ulicama Zagreba možete pratiti tragove francuskog street art umjetnika Oak Oaka, na tajnoj lokaciji otkriti instalaciju Botanika U prolazu i s Frakturom čitati ljubav u parku Grič. Od 19. srpnja potražite Nevidljivu ljepotu Filipa Borellija u Galeriji Kulturnog centra Mesnička i sjednite s knjigom K'o doma u Park Bele IV.

Događanje organiziraju Nas dve – Ana Mikin i Tina Kovačiček uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba i Francuskog instituta.

FOTO: OKOLO