LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Zaklade Zamah

Nominirajte omiljenu dobrotvorku za nagradu „Josipa Vancaš“

Zaklada Zamah poziva građanke i građane da sa svojim prijedlozima sudjeluju u izboru dobrotvorke godine. Kandidature se prikupljaju do 4. studenog.

Zaklada Zamah poziva građanke i građane da sa svojim prijedlozima sudjeluju u izboru dobrotvorke godine. Kandidature se prikupljaju do 4. studenog.

Zaklada ZAMAH već šestu godinu organizira dodjelu nagrade Josipa Vancaš – dobrotvorka godine. Namijenjena je ženama filantropkinjama koje svojim radom i djelima daju primjer kako se hrvatsko društvo može mijenjati na bolje.

Neke od vrijednosti koje se ističu kroz nagradu su važnost dobrotvornog rada/volontiranje, djelovanje za opće dobro i ženski doprinos razvoju filantropije u Hrvatskoj. Tijekom pet godina javnosti je predstavljeno ukupno 55 iznimnih žena. Naziv nagrade inspiriran je djelom Josipe Vancaš, dobrotvorke iz razdoblja Ilirskoga preporoda.

Proces izbora je javan, a posjetitelji će moći dati svoj glas nekoj od predloženih kandidatkinja na poveznici. Kandidature se prikupljaju do 4. studenog, online glasovanje će potrajati do 9. prosinca, a nagrada će biti uručena 14. prosinca 2016. u na svečanosti u Muzeju Mimara, na kojoj će sudjelovati sve kandidatkinje.

Zaklada poziva sve zainteresirane građane i građanke da se uključe i svojim prijedlozima sudjeluju u izboru dobrotvorke godine Ako poznajete osobu za koju mislite da se njen dobrotvorni rad treba predstaviti javnosti, ispunite obrazac za nominaciju (koji mora potpisati najmanje pet osoba koje nisu u rodbinskoj vezi s kandidatkinjom), dodajte fotografije i pošaljite svoj prijedlog na adresu elektronske pošte dobrotvorka@zamah.hr.

Uvjeti su da je predložena osoba državljanka Republike Hrvatske, da svojim djelovanjem pridonosi jačanju uloge žena u društvu, ima pozitivan utjecaj na život šire društvene zajednice kojoj vidljivo pridonosi svojim djelovanjem, sudjeluje u dobrotvornim akcijama ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija. Ona mora osobno davati financijska sredstva za javnu dobrotvornu akciju, poticati i usmjerati druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici te poticati druge osobe da postanu dobročinitelji.

Više informacija o nominacijama možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici projekta.

FOTO: REGIONALNA ZAKLADA ZA LOKALNI RAZVOJ ZAMAH