Korak prema zdravlju

„Navike promjeni, zdravlje pokreni“ ove godine u Maksimiru

Navike promjeni, zdravlje pokreni

Građani će ove godine moći sudjelovati u još više aktivnosti jer osim pješačke staze, organizatori pripremaju i brojne popratne aktivnosti. Tako će na događanju biti moguće izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te popričati s liječnicima i stručnjacima o tome što se sve može učiniti za svoje zdravlje.

Iznimno uspješna javnozdravstvena akcija Navike promjeni, zdravlje pokreni nastavlja se i ove godine Povodom akcije organizirat će se događanje za građane koje će se održati 4. lipnja s početkom u 9:30 u Parku Maksimir na livadi Mogila (ulaz s Bukovačke ceste). Organizatori će za građane prirediti pregršt zabavnih i edukativnih sadržaja, kojima se želi skrenuti pozornost na važnost zdrave prehrane i tjelovježbe pri očuvanju zdravlja.

Događanje organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Crveni križ, Kineziološki fakultet, Udruga Probion i Udruga za prevenciju prekomjerne težine s ostalim partnerima.

Građani će ove godine moći sudjelovati u još više aktivnosti jer osim pješačke staze, organizatori pripremaju i brojne popratne aktivnosti. Tako će na događanju biti moguće izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te popričati s liječnicima i stručnjacima o tome što se sve može učiniti za vlastito zdravlje.

Uz to, najmlađi će moći sudjelovati u edukativnim radionicama o zdravoj prehrani te naučiti koje su namirnice važne za njihov razvoj i koliko ih konzumirati. Također, sve će generacije moći sudjelovati u brojnim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Zato su organizirane dvije pješačke staze, jedna manje intenzivna, a druga više, kako bi svatko mogao odabrati što mu odgovara. Na livadi Mogila bit će postavljen i poligon, na kojem će se građani moći okušati u skakanju u vreći, nošenju jajeta, trčanju preko guma i drugim zabavnim izazovima. Uz poligon će biti organizirane i druge rekreativne aktivnosti.

Kako građani koji su prikupili pečate i učinili još jedan korak prema zdravijem životu ne bi ostali gladni i žedni nakon svih aktivnosti, organizatori će pripremiti i velik broj porcija zdravog obroka, jabuke i vodu za okrjepu, a za animaciju i zabavu okupljenih pobrinut će se Studio smijeha. Ovim putem pozivamo građane svih dobnih skupina i tjelesnih sposobnosti da nam se priključe 4. lipnja u Parku Maksimir i tako učine još jedan korak prema zdravlju.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrčak maskota

U centru Zagreba

FOTO: Studentski dan sporta

Ovog se vikenda u samom centru Zagreba održala sportska priredba pod nazivom Studentski dan sporta.

Sat

Ljetno računanje vremena

Pomicanje sata negativno utječe na naše zdravlje

Svaka promjena koja narušava naš san negativno se odražava na naše zdravlje. Tako i pomicanje sata za jedan sat unaprijed može izazvati srčani i moždani udar.

Ovaj maleni simbol reći će vam kada ističe rok valjanosti vaše kozmetike

Zaboravite na smrdljivu i opasnu kozmetiku

Maleni simbol označava kada istječe rok valjanosti vaših kozmetičkih proizvoda

Ako se pitate koliko dugo možete sigurno koristiti vašu kremu za lice, losion za tijelo, ruž, maskaru ili bilo koji drugi kozmetički proizvod, mi vam donosimo odgovor.

Vatromet, doček nove godine

Doček na otvorenom

Zagrepčane čeka bogat program za doček; na glavnom trgu Hladno pivo i Četiri tenora

Grad Zagreb ove je godine pripremio bogat program za doček na otvorenom. Uz tradicionalne lokacije poput Trga bana J. Jelačića, posjetitelji će moći besplatno uživati i na mnogim drugim gradskim lokacijama.

Uber; Zagreb

Unaprjeđenje taksi službe

Uber od danas u podne napokon započinje s radom u Zagrebu

Usluga će biti 20 do 25 posto jeftinija od standardnih taksi prijevoznika, dok će prijevoz obavljati isključivo licencirani taksi prijevoznici.