Korak prema zdravlju

„Navike promjeni, zdravlje pokreni“ ove godine u Maksimiru

Navike promjeni, zdravlje pokreni

Građani će ove godine moći sudjelovati u još više aktivnosti jer osim pješačke staze, organizatori pripremaju i brojne popratne aktivnosti. Tako će na događanju biti moguće izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te popričati s liječnicima i stručnjacima o tome što se sve može učiniti za svoje zdravlje.

Iznimno uspješna javnozdravstvena akcija Navike promjeni, zdravlje pokreni nastavlja se i ove godine Povodom akcije organizirat će se događanje za građane koje će se održati 4. lipnja s početkom u 9:30 u Parku Maksimir na livadi Mogila (ulaz s Bukovačke ceste). Organizatori će za građane prirediti pregršt zabavnih i edukativnih sadržaja, kojima se želi skrenuti pozornost na važnost zdrave prehrane i tjelovježbe pri očuvanju zdravlja.

Događanje organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Crveni križ, Kineziološki fakultet, Udruga Probion i Udruga za prevenciju prekomjerne težine s ostalim partnerima.

Građani će ove godine moći sudjelovati u još više aktivnosti jer osim pješačke staze, organizatori pripremaju i brojne popratne aktivnosti. Tako će na događanju biti moguće izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te popričati s liječnicima i stručnjacima o tome što se sve može učiniti za vlastito zdravlje.

Uz to, najmlađi će moći sudjelovati u edukativnim radionicama o zdravoj prehrani te naučiti koje su namirnice važne za njihov razvoj i koliko ih konzumirati. Također, sve će generacije moći sudjelovati u brojnim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Zato su organizirane dvije pješačke staze, jedna manje intenzivna, a druga više, kako bi svatko mogao odabrati što mu odgovara. Na livadi Mogila bit će postavljen i poligon, na kojem će se građani moći okušati u skakanju u vreći, nošenju jajeta, trčanju preko guma i drugim zabavnim izazovima. Uz poligon će biti organizirane i druge rekreativne aktivnosti.

Kako građani koji su prikupili pečate i učinili još jedan korak prema zdravijem životu ne bi ostali gladni i žedni nakon svih aktivnosti, organizatori će pripremiti i velik broj porcija zdravog obroka, jabuke i vodu za okrjepu, a za animaciju i zabavu okupljenih pobrinut će se Studio smijeha. Ovim putem pozivamo građane svih dobnih skupina i tjelesnih sposobnosti da nam se priključe 4. lipnja u Parku Maksimir i tako učine još jedan korak prema zdravlju.

Komentari na članak

Vezani članci

Projekt "POP"

Projekt „POP”

Promoviranje poduzetništva među studentima

Zagrebački studenti pozvani su da se prijave na natjecanje u sklopu projekta „POP”, koje promovira poduzetničku kulturu i promiče inovativno poduzetništvo. Mentorski će tim odabrati najbolje sudionike, koji će osvojiti vrijedne nagrade.

šetanje; izvor: https://unsplash.com/photos/iABe6FVJ3hU

Studentski dani zdravlja

Tajne zdravog života kriju se u SC-u

Na samom početku akademske godine Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Međunarodna udruga studenata medicine odlučili su na interaktivan način educirati studente o mnogim aspektima zdravlja i važnosti stjecanja zdravih navika.

Josipa Lisac u Lisinskom

Pedeset godina karijere

Ispričavši predivnu glazbenu priču, Josipa Lisac pokazala je da ima još mnogo toga za reći

Pola stoljeća glazbene karijere Josipa Lisac obilježila je dvostruko rasprodanim koncertom i doživljajem za pamćenje.

berin114naslovna

Berin Tuzlić ponovno u Zagrebu

Zagrebačka promocija animiranog filma „Requiem for Pinocchio"

Izložba i projekcija filma održat će se, u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, u petak 15. travnja 2016. godine u 19 sati u Kulturno informativnom centru Veleposlanstva Bosne i Hercegovine.

Zrinjevac: ljeto

Food Film Festival Zagreb

Gurmansko-filmski festival na Zrinjevcu

Na zagrebačkom Zrinjevcu nudi vam se iznimna prilika da uz film uživate u istim vrhunskim gastronomskim poslasticama koje pripremaju i kušaju junaci na filmskom platnu.