Korak prema zdravlju

„Navike promjeni, zdravlje pokreni“ ove godine u Maksimiru

Navike promjeni, zdravlje pokreni

Građani će ove godine moći sudjelovati u još više aktivnosti jer osim pješačke staze, organizatori pripremaju i brojne popratne aktivnosti. Tako će na događanju biti moguće izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te popričati s liječnicima i stručnjacima o tome što se sve može učiniti za svoje zdravlje.

Iznimno uspješna javnozdravstvena akcija Navike promjeni, zdravlje pokreni nastavlja se i ove godine Povodom akcije organizirat će se događanje za građane koje će se održati 4. lipnja s početkom u 9:30 u Parku Maksimir na livadi Mogila (ulaz s Bukovačke ceste). Organizatori će za građane prirediti pregršt zabavnih i edukativnih sadržaja, kojima se želi skrenuti pozornost na važnost zdrave prehrane i tjelovježbe pri očuvanju zdravlja.

Događanje organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Crveni križ, Kineziološki fakultet, Udruga Probion i Udruga za prevenciju prekomjerne težine s ostalim partnerima.

Građani će ove godine moći sudjelovati u još više aktivnosti jer osim pješačke staze, organizatori pripremaju i brojne popratne aktivnosti. Tako će na događanju biti moguće izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te popričati s liječnicima i stručnjacima o tome što se sve može učiniti za vlastito zdravlje.

Uz to, najmlađi će moći sudjelovati u edukativnim radionicama o zdravoj prehrani te naučiti koje su namirnice važne za njihov razvoj i koliko ih konzumirati. Također, sve će generacije moći sudjelovati u brojnim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Zato su organizirane dvije pješačke staze, jedna manje intenzivna, a druga više, kako bi svatko mogao odabrati što mu odgovara. Na livadi Mogila bit će postavljen i poligon, na kojem će se građani moći okušati u skakanju u vreći, nošenju jajeta, trčanju preko guma i drugim zabavnim izazovima. Uz poligon će biti organizirane i druge rekreativne aktivnosti.

Kako građani koji su prikupili pečate i učinili još jedan korak prema zdravijem životu ne bi ostali gladni i žedni nakon svih aktivnosti, organizatori će pripremiti i velik broj porcija zdravog obroka, jabuke i vodu za okrjepu, a za animaciju i zabavu okupljenih pobrinut će se Studio smijeha. Ovim putem pozivamo građane svih dobnih skupina i tjelesnih sposobnosti da nam se priključe 4. lipnja u Parku Maksimir i tako učine još jedan korak prema zdravlju.

Komentari na članak

Vezani članci

http://cdn.theatlantic.com

Savjet dana

Savjet: riješite se mrlja od znoja na lak način

Otkrivamo vam nekoliko jednostavnih načina da se riješite neugodnih mrlja.

Studentski kongres „Djeca u središtu zdravstvene skrbi“

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske

Studentski kongres „Djeca u središtu zdravstvene skrbi“

Kongres će okupiti 180 studenata biomedicinskog područja. Sudionici će prvenstveno biti studenti farmacije i medicinske biokemije Sveučilišta u Zagrebu, no i gosti iz Splita i inozemni uzvanici te članovi drugih studentskih udruga biomedicinskih znanosti.

Žarkovica

Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik

Pomozite dubrovačkim četveronošcima

Društvo trenutno skrbi o 382 psa te 128 mačaka uz vrlo mala sredstva. Saznajte na koje im sve načine možete pomoći!

Rektorat pročelje

Na današnji dan

Dan Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu spada među najstarija sveučilišta u Europi te je najstarije sveučilište u Hrvatskoj s neprekidnim djelovanjem.

https://www.facebook.com/FoLZagreb/photos/a.204168200319766/216383642431555/?type=3&theater

Događanja u Zagrebu

FOTO: Ponovno počinje Festival svjetla, ovogodišnja je tema proljeće

Festival svjetla ovog ožujka ponovno je u Zagrebu. Gornji grad bit će obasjan različitim projekcijama na temu proljeća.